Památník českých letců RAF-petice

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

Re: Památník českých letců RAF-petice

#16 Příspěvek od Curtiss »

Ani já se zatím nepodepíšu z již výše uvedených důvodů, byť u mě váleční piloti požívají nezměrné úcty. Ale takovéto vyjádření v petici na jejich podporu je svým způsobem i plivancem do jejich tváří. Další ostudou je, že s památníkem a jeho financováním museli přijít britové, žijící u nás a ne naši :oops:
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od MakoBear »

at uz nekdo zvraci,plive nebo ne -primarne podle mne jde o ten pomnik- na vec se da divat z ruznych pohledu a jiste to neni cernobile, ale odstranovat pomnik CESKYM pilotum na ktery prisly penize z ANGLIE, misto hledani cesty, jak tam ten pomnik nechat mi prijde jako daleko vetsi zhovadilost nežli nějaké emotivni vyjadreni.
Zadny plivanec do tvare pilotum v tom tedy nevidim, at koukam jak koukam..... Ano vazim si pilotu ale chybela nejaka bumažka ? ...no tak to pardon, odvezte si ten sutr nazpatek a shodte ho z Doverskych utesu ? Aby jsme se vsichni z te opatrnosti tak trochu nepodelali...... pripomenu jednu vetu ... to ne my , to oni to chteli ....
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

Opatrný (myšleno připosraný) opravdu nejsem - to sis myslím už všim - nejdu nikdy s proudem - ale ta petice je spíš tragedie jako ten text a autor by se měl nad sebou zamyslet... Radek
ICQ 638556901
Bedan

#19 Příspěvek od Bedan »

1. MakoBear to řekl dobře
2. "Demokracie je vláda gentlemanu pro gentlemany " - ten citat od W.Churchilla
myslim celkem vystihuje i úroveň argumentace a způsobů debaty :mrgreen:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od arda1 »

Promiň ale četl jsi ten slint tý petice? Radek
ICQ 638556901
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od MakoBear »

Zkusme po bliti a zhrozeni se nad slintem druhy pohled na vec ...... jake pocity budou mit ty lidi v anglii, jake pocity budou mit ty chlapi kteri pred tim pri odhalení pomníkem sedeli, protoze jim nohy neslouži , jaky pocity budou mit az ten pomnik bude demontovany .... no panove , at to napise jakymkoliv nestastnym zpusobem, jde spise o podstatu ne ? . Montaz toho pomniku nebylo premalovaní tanku na růzovo , ....a btw. taky jste tenkrat to odsuzovali, protoze na to nebylo povoleni ?

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/galerie-a-videa/okridleny-lev-odhalen/r~eed455fcf64a11e3939b002590604f2e/r~878d77ccf64811e3b989002590604f2e/
JosefSvejk

#22 Příspěvek od JosefSvejk »

Pokud někdo petici podepíše, tak souhlasí s jejím textem. A ten text, podle mě, není rozumný.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od arda1 »

Přesně tak - ne že nesouhlasím s památníkem - naopak. Ale jde mi o text té "petice" - toť vše - Radek
ICQ 638556901
Shorty

#24 Příspěvek od Shorty »

Milan Nes píše:ardo .. nikdo tě k tomu nenutí

ty určitě si i pro to aby zmizela ze senátu busta Karla Kryla ... raději rudý prapor co :)

Musím se, bohužel, přidat na stranu Ardy. Nedělat nic a potom honem, honem šup tam s tím, ať si každej říká co chce, to není demokracie, ale anarchie. Času měli 25 let. Mám mnoho důvodů, aby památník měli. Ovšem ne takhle.
A nelíbí se mi ani kádrování stylu nesouhlasíš s náma, jsi rudej. To mě vždy vadilo. Vzhledem k tomu, že souhlasím s Ardou, jsem rudej. Jakej paradox označení pro človeka, který nedostal ,, důvěru a čest" nosit zbraň soc. armády a vojnu si ( POZOR - v letech 76-78) odmakal na stavbě.
A co se týče busty Kryla. Tu myslím ( aspoň doufám, že jsem četl dobře) tam nechcou přátelé Karla Kryla, a to hlavně z důvodů, že sám Kryl byl polistopadovým vývojem znechucenej.
Komouši mě nechtěli a asi jsem komouš, protože se mi nelíbí toto jednání.
Já bych se na tvým místě omluvil. Neschovávej se za rozčílení.

Jak píše Švejk!!!!!!

Ještě bych rád doplnil. Je smutný, že tyto ,, blitky" pronikly z politických komentářů i sem. Tady snad jde o našeho koníčka a ne politickou příslušnost. Pokud jde o letadla, rád si pokecám s kýmkoliv a nezajímá mě jestli je komouš, který nemám rád!
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od petrcorrado »

Ta věta je sice zbytečně konfrontační v té petici, ale dělá na mě tak nějak dojem, že už toho opravdu bylo dost vůči našim letcům. A už se asi nechce pořád dokola argumentovat a smlouvat s debilama na úřadech, neb to asi nepadá na úrodnou půdu. Ten památník tam už stojí a svět si asi poklepe na čelo a něco si opět o naší podivný zemičce pomyslí, pokud to začnou demontovat. :(
Ale co už, nastala konečná fáze naší civilizace, ta se vždy projevuje debilními nápady, nařízeními, byrokracií pro byrokracii... takže je to vlastně v pořádku.. :(
therccustomjets.cz
customwings.cz
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Kuba78 »

jeste je treba si uvedomit jednu vec, pokud tu petici podepise dost lidi a ponese se treba na magistrat, co si myslite ze udelaji s petici kde bude napsano "ten pomnik tam kurva bude protoze to tak chceme"?
kdyby to byla petice kde by bylo napsano "pomnik tam bude protoze ste pouze arogantne vykladali takovyto a takovyto paragraf a pritom kdybyste dali tuhle bumazku tak vse je naprosto v poradku" tak to podle me ma vetsi sanci.. minimalne to pak radne rozmaznout v mediich a mozna by se fakt neco stalo.
jakykoliv text ktery se pote objevi v nejakem urednim zaznamu pak svedci hlavne o urovni zadatele. coz v tomto pripade bohuzel zatim nic moc.

i kdyz o vedoucich urednicich kralovskeho mesta Prahy si myslim sve a domnivam se ze ucinnejsi nez petice byt s milionem podpisu by bylo na magistrat prinest batoh semtexu a udelat jeden velky reset.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Kuba78 »

Shorty píše: A co se týče busty Kryla. Tu myslím ( aspoň doufám, že jsem četl dobře) tam nechcou přátelé Karla Kryla, a to hlavně z důvodů, že sám Kryl byl polistopadovým vývojem znechucenej.

pravdu mas predsedo. dat na instituci predstavujici hlavni veprin teto zeme bustu cloveka ktery byl z tech vepru nadmiru znechucen, to je jak pojmenovat letiste po nekom kdo nesnasel litani..
arda1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od arda1 »

I ty Brute :wink: Klasická defenestrace by stačila dle mě :lol: :lol: :lol: Radek
ICQ 638556901
Shorty

#29 Příspěvek od Shorty »

petrcorrado píše:Ta věta je sice zbytečně konfrontační v té petici, ale dělá na mě tak nějak dojem, že už toho opravdu bylo dost vůči našim letcům. A už se asi nechce pořád dokola argumentovat a smlouvat s debilama na úřadech, neb to asi nepadá na úrodnou půdu. Ten památník tam už stojí a svět si asi poklepe na čelo a něco si opět o naší podivný zemičce pomyslí, pokud to začnou demontovat. :(
Ale co už, nastala konečná fáze naší civilizace, ta se vždy projevuje debilními nápady, nařízeními, byrokracií pro byrokracii... takže je to vlastně v pořádku.. :(

Dovolím si trochu nesouhlasit. Nejde o byrokracii. Když jakejsi rus postaví bez povolení v Karlovejch Varech jakousi hnusnou pseudo vesnici, taky neřekneš ,, byrokracie", když po něm chcou, aby to zboural. A td. Prostě to pos.. , a teď se to snaží srceryvnýma výkřikama napravit. Pravda je však i to, že je plno jinech věcí, kam se památkáři naváží a rozum a pochopení jde stranou.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od MakoBear »

1) Nestavme to argumentacne na tom, ze pamatnik byl postaven bez povoleni - to neni pravda - pokud to dobre chapu, povoleni bylo vydano městskou časti Pha1 - problem maji pamatkari viz sef odboru Jiri Skalicky. Pak paralela s ruskymi stavbami je tak trochu mimo misu . To jsou ponekud podpasove argumenty ne ? A btw - zbourali tu vesnici ktera byla na rozdil od pomniku bez povolení ? Nevim, tipuji že ne.
2) Na jednu stranu nekomu vycitame emoce a pritom argumentujeme stejne emocne To ze nekdo nebyl u "komousu" ci odkroutil vojnu beze zbrane nedava jeho argumentum zadnou vetsi vahu.
3)Na jednu stranu vycitame nekomu jednu nestastnou vetu v petici a na druhou stranu pouzivame minimalne stejne nestastne obraty viz bliti a plivani .
4)Podstatné je snad to, ze pomnik byl postaven oficialne a formalne za ucasti ministra obrany a clenu gen. stabu odhalen - to snad neni srovnatelne s karlovarskou stavebni kauzou.Podstatné je to, že pomnik, který byl postaven na základě vydaného povolení ma být po slavnostním odhaleni demontován bez jasného osudu . Podstatné je to, že britove vyberou 3 mega a my se zmuzeme na demontaz a 2 megovou pokutu . To Vam prijde normalní ? Radeji se budeme rypat ve formulaci petice ... no nevim , nevylejva se tak trochu s vanickou dite ?
Naposledy upravil(a) MakoBear dne ned 12.10.2014 0:54, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“