Památník českých letců RAF-petice

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Památník českých letců RAF-petice

#31 Příspěvek od Milan Nes »

s Krylem je to 50 na 50

- pokud vim nejde o jeho rodinu kdo je proti, ale dneska je toliko informaci ...

ale je otazka, není jejím umístěním způsob přiznání chyby a snahou o nápravu křivdy ? Která se Krylovi stala ?
dle mne to není vystavení trofeje zmoženého nepřítele ale ukázání že i díky němu máme svobodu

jste i pro to odstranit tam Masaryka ? aby sme ho nepošpiňovali našima politikama ?

lidem bez svědomí to nic neudělá (když ho tam uvidí), ale já v životě věřím v to že paradoxně vám to teď může znít ale nic není černobílé (tamto byla jen lehce přehnaná reakce co mne něco namíchlo) a že i v tom nejhorším člověku se svědomí může hnout

a když už nic tak třeba pár mladých teď bude googlit kdo že to ten Kryl byl ...

tamta petice je koncepčně slabá i vyjádřením, ale prostě radši budu za to že se kvůli tomu nad tím někdo třeba zamyslí a něco zkusí udělat, než nečinně sedět a neudělat nic

třeba kvůli tomu se někdo rozhodne udělat něco vhodnějšího - když ho tato ne zcela dobře postavená věc upozornila na problém o kterém jinak nevěděl
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Milan Nes »

MakoBear píše:1) Nestavme to argumentacne na tom, ze pamatnik byl postaven bez povoleni - to neni pravda - pokud to dobre chapu, povoleni bylo vydano městskou časti Pha1 - problem maji pamatkari viz sef odboru Jiri Skalicky. Pak paralela s ruskymi stavbami je tak trochu mimo misu . To jsou ponekud podpasove argumenty ne ? A btw - zbourali tu vesnici ktera byla na rozdil od pomniku bez povolení ? Nevim, tipuji že ne.
2) Na jednu stranu nekomu vycitame emoce a pritom argumentujeme stejne emocne To ze nekdo nebyl u "komousu" ci odkroutil vojnu beze zbrane nedava jeho argumentum zadnou vetsi vahu.
3)Na jednu stranu vycitame nekomu jednu nestastnou vetu v petici a na druhou stranu pouzivame minimalne stejne nestastne obraty viz bliti a plivani .
4)Podstatné je snad to, ze pomnik byl postaven oficialne a formalne za ucasti ministra obrany a clenu gen. stabu odhalen - to snad neni srovnatelne s karlovarskou stavebni kauzou.Podstatné je to, že pomnik, který byl postaven na základě vydaného povolení ma být po slavnostním odhaleni demontován bez jasného osoudu . Podstatné je to, že britove vyberou 3 mega a my se zmuzeme na demontaz a 2 megovou pokutu . To Vam prijde normalní ? Radeji se budeme rypat ve formulaci petice ... no nevim , nevylejva se tak trochu s vanickou dite ?

jo takhle to přesně cítim já ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od MakoBear »

Kuba78 píše:jeste je treba si uvedomit jednu vec, pokud tu petici podepise dost lidi a ponese se treba na magistrat, co si myslite ze udelaji s petici kde bude napsano "ten pomnik tam kurva bude protoze to tak chceme"?
kdyby to byla petice kde by bylo napsano "pomnik tam bude protoze ste pouze arogantne vykladali takovyto a takovyto paragraf a pritom kdybyste dali tuhle bumazku tak vse je naprosto v poradku" tak to podle me ma vetsi sanci.. minimalne to pak radne rozmaznout v mediich a mozna by se fakt neco stalo.
jakykoliv text ktery se pote objevi v nejakem urednim zaznamu pak svedci hlavne o urovni zadatele. coz v tomto pripade bohuzel zatim nic moc.

i kdyz o vedoucich urednicich kralovskeho mesta Prahy si myslim sve a domnivam se ze ucinnejsi nez petice byt s milionem podpisu by bylo na magistrat prinest batoh semtexu a udelat jeden velky reset.

Co si myslim, ze udelaji s petici ? Asi nic, jelikoz jsi tam jiz byl s tím Semtexem :-) :-)
Ale vazne k veci ... ta "bumazka" BYLA a vydana stavebnim uradem Pha1 .
A neprijde mi korektni argumentovat slovy , ktera v petici nebyla - ja tam tedy žádnou kurvu nevidim

Ohledně svedci hlavne o urovni zadatele. coz v tomto pripade bohuzel zatim nic moc.
A o jake urovni svědči demontovani pomniku ( a pokuta ) postaveneho na zaklade povoleni Stavebniho odboru Pha 1 a odhaleného za oficialní účasti představitelů vlády a AČR ? To mi přijde jako podstatnější průser, nežli jedna věta v petici do které mimochodem vkládáš slova, která tam nejsou.
pepin

#34 Příspěvek od pepin »

on je tam tak trochu nejspíš asi i jiný problém.

http://www.advojka.cz/archiv/2014/13/kr ... usove-poze

ono by opravdu stačilo málo, odvézt ho ke mě na Ranou, já bych to schodiště vepředu zrušil, udělal to opravdu jako klasickou kašnu uprostřed s okřídleným lvem a v létě by jsme se tam mohli v největším vejsmahu cachtat.

Je to opravdu divný, jen tam po stranách těch schodu chybějí salutující pionýři v červenejch šátcích, ke mě na Ranou by to bylo ale místo jelena jednoznačně v pohodě, ale překopal bych to na tu kašnu se závojnatkama.

ps: petici jsem nepodepsal, ten památník je opravdu divnej a hodně smíšené pocity mám i z toho, že by za boj za svobodu měl být vyzdvihován pouze ten, kdo sednul za války do letadla a páč se večer v místní nálevně zkalil jak dobitek, tak ho druhý den němčour dostal .

jako humus považuji ty čistky poválečné, ale co se týče nasazení života ve válce, nevidím rozdíl mezi smrtí pilota, nebo svačináře, který položil život, když mu tam vezl tu kořalku, aby měl pokud se ten den s erem vrátí večer co zase pít.vedle toho mraky jiných trávilo ten večer a noc někde v bahně v zákopu a památníkama na ně sere pes, to jsou jen čísla ve ztrátech.

mám z toho opravdu smíšené pocity, líbil by se mi památník, za potvrzené sestřely, né za to, že jsem se nechal sestřelit .

osobně bych jako seriozní považoval pamětní desku, trochu decentnější než je ten šílenej monumentální lev v kašně připomínku českých pilotu RAF za persekuce poválečné, tady jsou jejich utrapy opravdu vhodnou připomínkou pro další generace.
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 12.10.2014 1:33, celkem upraveno 1 x.
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od MakoBear »

ano... švejkoviny nám jdou - tim jsme pověstni uz od dob CK mocnarstvi ( bez jakekoliv souvislosti s nickem na tomto foru ) - ano, to je takova hezka typická česká tečka
Odvezme tedy pomnik na Ranou a dejme ho vedle betonových hodin a budeme vsichni spokojeni, myslim ze je to obecne prijatelny konsensus pro vsechny zucastnene
Zejmena pokudli byli ti piloti vlastne ozrali dobytci, ktere stejne nemcour dostal jak piše pepin.. ano to tady jeste nezaznelo
Ano to pohladi na dusi vsechny kterým padli dedove ve valce a ja takovej slint vnimam dost osobne
Nazor v odkazu tzn pani Bartlové je zajimavy, ale nemusim se s nim nutne ztoznit ..... ale prednasku ma třeba zajimavou , to by mohlo nekoho zaujmout
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 000030019/
No toto vlakno uz vypoustim , minimalne vzbudilo zajem o problem ale ukazalo mi roztřistenost názorů - což třeba pro mne bylo zajimavé a musim rici že jsem byl dost překvapen co jsou nekteri schopni vypustit
Od petice jsme se dostali přes ke slovickareni k zavěru, ze to byli stejne ozrali jako dobytci ... resp. dobitci, takze dobre jim ne ... hm ted jdu vrhnout i ja. .
Naposledy upravil(a) MakoBear dne ned 12.10.2014 1:57, celkem upraveno 1 x.
pepin

#36 Příspěvek od pepin »

MakoBear píše:Zejmena pokudli byli ti piloti vlastne ozrali dobytci, ktere stejne nemcour dostal jak piše pepin.. ano to tady jeste nezaznelo

ty bary na těch letištích byli a jednoznačně se tam po večerech opravdu kalilo, vždyt to byli mladý kluci.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od arda1 »

Kluci poslechněte si Sabatony a přijdete na jiný myšlenky - Radek
Edit - sice Švédi ale kdo z našich interpretů tohle nahrál? Hanba nám jako národu :-(((((( - Radek

https://www.youtube.com/watch?v=CtW_6OmGAxE
(a je mi total u zadele jestli se sem takhle vkládaj trubky . total)
a další - https://www.youtube.com/watch?v=C0zj72z__jM - :-)
Naposledy upravil(a) arda1 dne ned 12.10.2014 2:10, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

arda1 píše:? Hanba nám jako národu :-(((((( - Radek

s tím naprosto souhlasím, klasickej dementní modelář bude honit na vysílačce eppečkovýho messershmitta, představovat si při tom svém plácajícím se letu, jak sundavá z oblohy spitfira a když díky bohu přistane aniž ho pomlátí, tak vleze na rc mánii a bude obhajovat opravdu kontroverzní památník těch, které se před chvílí pokoušel z té oblohy virtuálně sundat a pozabijet :lol:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od arda1 »

Dle mě piloti obou stran byli na tom stejně - byli to jen lidé - zabiješ přežiješ - bohužel tohle byla válka - já nevím co si dnes lidi představují - :-((((- Radek
ICQ 638556901
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od petrcorrado »

Pěkně to shrnul MakoBear, to že to tam oficiálně představili a teď se to má demontovat je asi největší šaškárna. Uměleckou hodnotu památníku pominu, tomu moc nerozumím.
Jestli piloti chlastali v baru? No a co, kdo by v tý době nechlastal? Všichni museli mít nervy v kýblu.
Btw. praděda byl u Luftwafe, ale moc se po něm nedochovalo. No co no, někdo musel být na druhý straně - statisticky..... :D
therccustomjets.cz
customwings.cz
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Kuba78 »

Se nam to tu trochu rozjelo jinym smerem..

Makobeare myslim ze stran puvodce konfliktu nejsme ve pri, od zacatku sem psal ze to bude asi trucpodnik pamatkaru, nejsem do problemu do hloubi zasvecen ale prijde mi ze pamatkari jsou urazeni protoze p1 rozhodla o umisteni bez toho aby si od nich vyprosila milostive bumazku tak jim to ted chteji osolit.. Pro urazku starostensky nohy, nadosmrti zavreno.
Argumentace ze nedaleko jsou dva jine pamatniky odboji a valecnemu hrdinovi tak ze uz by toho bylo moc je trapny - v kontextu teto zabomysi valky plne chapu ze britove vubec nechapou co se deje a je to mezinarodni ostuda.
O to vice by mela byt ale petice lepe sepsana, protoze pokud manadeji na uspech, musi se to rozmaznout tiskem atd a pak je nesnadne pro uredniky odmitat petici ktera je podlozena radnymi argumenty a velkym mnozstvim podpisu.

Ps napad presunout to na ranou aby se v tom moh cakat ozralej pepin se sykorkama z toho jeho vip krmitka mi prijde dostatecne absurdni na to, aby se toho nekdo chytnul a realizoval.. Vitejte v absurdistanu.
Quis custodiet ipsos custodes?
Shorty

#42 Příspěvek od Shorty »

pro MakoBear - Když vidím, kam se to ubírá, nemám chuť vysvětlovat, proč jsem to napsal tak, jak to je. Rozhodně ne tak, jak jsi to pochopil a okomentoval.
Jen jedno. Minimálně chybělo vyjádření památkářů. A že tam bylo hodně vrcholných představitelů jen ukazuje tu bídu. Když můžou kašlat na zákony, předpisy a normy. Jak potom chcou po normálních lidech, aby to dělali. Třeba ten rus, nebo někdo jinej. Příkladů by se našlo dost.

pro Pepin - oni se ožírali, aby zapomněli na to, že je můžou druhej den zabít a ne naopak. Běžnej jev je např. to, že člověk co doslova unikne smrti se místo toho, aby se pos... , začne nezřízeně smát. To jsou emoce.
Jen skromnej dotaz. Oni se ožírali pro zapomenutí. Proč ty :D
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
pepin

#43 Příspěvek od pepin »

Shorty píše: Jen skromnej dotaz. Oni se ožírali pro zapomenutí. Proč ty :D

abych zapoměl na to, že druhý den musím jít zase do práce, kde mi reálně hrozí, že spadnu ze štaflí a zabiju se.

O to ožírání ele zase až tak nejde, spíš jde o to, že celý ten památník a jeho umístění byla taková hurá akce, tak jsou okolo toho hold problémy a moc tomu nepřidal teda ani ten text petice.

osobně si myslím, že pomník letcum by měl být spíš umístěný třeba u nějakého muzea letectví, nebo u nějakého letiště .
Shorty

#44 Příspěvek od Shorty »

Teď jsi to vystihl myslím přesně.

Myslím, že rozumím i tomu pití. :lol:
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od kocour »

Vzpomněl jsem si na britský film "Stíhači na start" (Aces high), který jsem viděl někdy v r. 1978. Odehrává se za 1. světové. Zápletku si nepamatuji. Bylo to asi tak, že mladý kluk narukuje k letce, kde velí jeho budoucí švagr (?), slavné stíhací eso. Ti kluci jen tak tak umí lítat, jejich bojová životnost je jen pár dní, než by stačili získat nějaké pilotní a bojové zkušenosti, tak je sestřelí. Ten jeho budoucí příbuzný měl kliku, nesestřelili ho hned, získal bojové zkušenosti a stal se tedy slavným. Ale to co zažil, mu tak šlo na nervy (a odpovědnost za ty ostatní) ho přivedlo k tomu, že lítá skoro stále ožralý, aby to vůbec duševně srovnal. Ten jeho budoucí švagr taky končí při srážce s balonem, a on píše jeho sestře (své nastávající) soustrastný dopis. Film končí nástupem na porážku další várky, tří čerstvých pilotů, kteří taky věří, že se stanou slavnými. Ostatně soudím, že pod záminkami legality, profesní způsobilosti a dalších věcí dochází k plíživé (už ani ne plíživé) restauraci starých poměrů. Já i moje lepší polovička jsme podepsali, i když s nevhodností některých formulací souhlasím.
Naposledy upravil(a) kocour dne ned 12.10.2014 15:27, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“