Motor AXI 2203/46 má jen tři upevňovací ramínka.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JK
Kontaktovat uživatele:

Re: Motor AXI 2203/46 má jen tři upevňovací ramínka.

#31 Příspěvek od JK »

Chlapi, zbaľme toto vlákno, nemá zmysel. Keď si niekto vezme do hlavy, že je motor na ...uja, tak je na ...uja a nevybijete mu to z hlavy ani puckou :)
Ja len dodám, že v poslednom Wildcate (Alfamodel,) som mal AXI 2208/34 upevnený len 3 skrutkami po 90° aj napriek tomu, že má kríž na 4 skrutky. Žiadny problém. A mimochodom - vôbec mi nenapadlo vyrývať do p. Alferyho, ako ...ujovo navrhol motorovú prepážku na lietadle... :)
Problémom je, ako som už napísal "gumová" motorová prepážka na "hubolete", ktorá je pri štvorbodovom upevnení motora možno dostatočne dimenzovaná. Možno, model som nemal v ruke. Honba za každým ušetreným gramom môže byť aj kontraproduktívna. Ak výrobca modelu v návode odporučí typ motora, treba to rešpektovať a ak nie som modelár, ktorý si vie problém riešiť, potom by som sa mal držať manuálu od modelu. Neriešili by sa tu potom nepodstatné veci.
"..... Slzy tvý mámy šedivý...." Páči sa mi tá pieseň :):)
P.S. Nič v zlom, ale takto tento "problém" vidím ja...
T16SZ
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od pepe* »

Zápotocký88 píše:
Myslel jsem, že je motor univerzální. Výrobce by to měl napsat do popisu, že je motor určen na Depron.
Spíš si pořád myslím, že to je jen nedomyšlenost konstrukce, není znám důvod, proč motor nemá 4 ramínka. Kdo by ho chtěl upevnit jen za 3, nemusí jedno použít. Obráceně to nejde.

i kdyby to tam napsal tobě by to bylo stejně k ničemu

(že má motor jen tři ramínka jsem si však přečetl, až když jsem motor koupil).
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
BARTOSS.cz

#33 Příspěvek od BARTOSS.cz »

Ahoj.. Nebo to jde tahle... http://m.youtube.com/watch?v=naYYhK6ea2s
Zápotocký88

#34 Příspěvek od Zápotocký88 »

BARTOSS.cz píše:Ahoj.. Nebo to jde tahle... http://m.youtube.com/watch?v=naYYhK6ea2s

No to je úžasná konstrukce, tomu tleskám. Ale není to pro obyčejné rekreační modeláře, protože tím trochu křápnout o plochu, tak je to na třísky.
Překvapilo mě, kolik je reakcí na jednoduché upozornění, že motoru chybí jedno ramínko. Myslím, že už tu bylo všechno napsáno a už se mlátí prázdná sláma.
Každý si může vybrat, zda si motor koupí podle svého záměru použití a upevnění motoru.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od jyrry »

Zápotocký88 píše:... kolik je reakcí na jednoduché upozornění, že motoru chybí jedno ramínko. ....

Vidím to malinko jinak...
jyrry.webnode.cz
Zápotocký88

#36 Příspěvek od Zápotocký88 »

No nevím jak jinak.

Když ty příspěvky sečtu:
-Výrobcem inzerované zjednodušení nastavování se nekoná
-Snížení váhy motoru vynecháním jednoho ramínka je naprosto zanedbatelné
-Upevnění na kříže dodávané běžně výrobci letadel není dost pevné

Sice je popsáno, že je třeba použít silnější přepážku, nebo uhlík, ale to není výhoda, to je nevýhoda, když je potřeba měnit konstrukci letadla kvůli motoru. Jak píše Titcino: "Axi udělal chůjovinu. Modelář se s tím porve.
Ale pokud by Číňan začal dodávat kříže se třemi ramínky po 90st, asi by splakal nad výdělkem."
Naposledy upravil(a) Zápotocký88 dne pon 13.10.2014 22:55, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od JirkaA »

Ježíšmarjájózef, tak si konečně kup jinej motor a nech ty, kterým to vyhovuje, ať si zase klidně koupí tenhle. Tři strany keců naprosto o ničem, kdyby to lidem nevyhovovalo, nikdo to nekoupí a výrobce to nebude vyrábět. Smiř se s tím ;)
OK2WY
Zápotocký88

#38 Příspěvek od Zápotocký88 »

JirkaA píše:Ježíšmarjájózef, tak si konečně kup jinej motor a nech ty, kterým to vyhovuje, ať si zase klidně koupí tenhle. Tři strany keců naprosto o ničem, kdyby to lidem nevyhovovalo, nikdo to nekoupí a výrobce to nebude vyrábět. Smiř se s tím ;)

Já nemyslím, že to jsou tři strany "keců o ničem", jsou to dost přínosné informace pro případné kupující, aby nemuseli dělat speciální úpravy pro uchycení motoru u standardně dodávaných modelů jako já. Těm, kteří dělají zesílené přepážky, používají uhlíkové kříže, nebo speciální upevnění na závitové tyče a do trubiček a kterým motor vyhovuje, jejich názor neberu.
jemo

#40 Příspěvek od jemo »

Zápotocký88 píše: .....a kterým motor vyhovuje, jejich názor neberu...

V tom případě tedy nepoužívej výraz "konstrukční chyba motoru" ale "mě nevyhovující uspořádání uchycení motoru, protože ..." pak to bude ta správná informace pro případné kupující.
JosefSvejk

#41 Příspěvek od JosefSvejk »

jyrry píše:Ono to vypadá že nákaza se šíří:

Aspoň jasně poznáš padělky. Zkopírovali to i s tou konstrukční vadou. 8O
BARTOSS.cz

#42 Příspěvek od BARTOSS.cz »

Je to nejlepší motor ve své třídě... Je to motor hlavně do haláka tak tam jde o váhu.. Já mám to třetí rameno uřízlé...
Zápotocký88

#43 Příspěvek od Zápotocký88 »

Taky jsem to poznal a píšu, že motor je dobrý elektricky. Jen není univerzální v upevnění. Kdo ho upevní na kříž u běžně dodávaných stavebnic 80cm modelů z EPP, bude se mu vychylovat. Není to moc, ale je to úplně zbytečné. Ramínka se dají uřezávat, kdo jich chce míň, ale nedají se přilepit, když je výrobce neudělá. Naštěstí je upevnění na tři ramínka u motorů váhy kolem 20g spíše vyjímkou a u větších se, pokud jsem zjišťoval, nevyskytuje.
Výrobce to neumí zdůvodnit, jen tím, že se to vyrábí a prodává. To není žádný technický argument.
Dubaj

#44 Příspěvek od Dubaj »

Zdravím,

létám už druhou sezonu EPP od RCF. Mám AXI 2203/RACE, má tři ramínka a přišroubovaný třemi šrouby do motorového kříže ze stavebnice a drží jak čert.
Při větší raně se nalomí EPP na koncích motorového kříže. Jsem jenom amatérský pilot, co si chodí do haly zablbnout...
Neumím si představit, proč by se měl motor držený pouze třemi šrouby vychylovat? Když 3 body definují rovinu.
Honza.V

#45 Příspěvek od Honza.V »

Když jsme u toho drobného vychylování u motoru na EPP modelu, stálo by za to se podívat také na to, že se kroutí za letu celý letoun protože je z EPP.... a to už vám nevadí :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“