High performance-prostě kompozity a vše technické
Re: High performance-prostě kompozity a vše technické
zkusím se k tomu znovu proklikat a pošlu ti co najdu. jak píšu houby tomu rozumím ale myslím, že nešlo o to nadávkovat ten výkon nějak moc precizně, ale spíš o to, aby tam při těhle výkonech nedocházelo k nežádoucím omezením a výpadkům ...
TomasC píše:Přiznávám, že je zde možná závislost na tom, že jsem se bavili v kontextu pylonového použití, tedy docela malé setrvačnosti na vrtuli.
Nedovedu si představit důvody proč u "High performance", používat regulaci výkonu a už vůbec ne 90% plynu, kromě rozběhu motoru, ale to bych nechal na regulátoru.
Nicméně, pro studium. Byl by odkaz na ty Stevovi příspěvky?? Chvilku jsem hledal, ale nic.
Uznávám, že když čtyřpól v převodovce točí 70.000, tak tam je spínací frekvence 8kHz pro regulaci již trošku hrubá.
tak to co jsem našel předevčírem teď nemohu rychle objevit, asi jsem zadal dotaz trochu jinak. Ale nacházím zase jiná vlákna na stejné téma
Každopádně třeba v tomto vláknu http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1782215&page=4 věnovaném těm rampám o kus dál (tuším na straně 3-5 nebo tak nějak někomu píše, že tohle nastavení PWM je užitečné i když člověk rampy nepoužívá. Vrací se k tomu několikrát a vysvětluje to podobně jak jsem našel původně jinde... mimochodem v tomhle vlánknu se také na straně 4 letmo otřou o otázku nárůstu teploty při tom setupu ... toho jsem si před tím nevšiml, nebo jsem to odignoroval ...
Nebo tady http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2159547 je také trocha na dané téma ... opět stejná doporučení (viz například příspěvek steva z May 04, 2014, 09:26 AM) ...
atp. jde toho najít asi ještě víc ... já se pak proklikal dost náhodně i k dalším co se mi teď rychle nedaří znovuobjevit a jak jsem pořádně nechápal souvislosti, tak jsem si asi nesprávně to doporučení vztáhl k těm motorům Neu/Leomotion , že je pro ně žádoucí. No každopádně než se dostanu k nastavení regu ve spraveném letadle, tak mám ještě hromady času na to o tom něco nasát a prodiskutovat
EDIT : ten první odkaz měl být tento .... http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1782215&page=4
Petre, jeste jednou diky za rychlou a ucinnou upravu pohonu Speedfire 1!
Teprve ted je to vztekla mrška!!!
Tomikk píše:Petre, jeste jednou diky za rychlou a ucinnou upravu pohonu Speedfire 1!
tam přeskočila desetinná čárka ne?
co je tam za pohon?
jindraj píše:
tam přeskočila desetinná čárka ne?
co je tam za pohon?
Phasor Race 2035-2700kv, taky jsem neveril svym ocim.
Jeste mi busi srdce;)))
Tomu rikam krasny pohon, jen bych na plnejch nechtel delat vykrut 1m nas zemi:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Tomikk píše:Phasor Race 2035-2700kv, taky jsem neveril svym ocim.
Jeste mi busi srdce;)))
no chtělo by to trochu víc detailů ... přebodovka 6,7:1? kolik s? jaké proudy ti ta tečou a jaká vrtule? to tak nějak aby člověk měl představu, co jde s čím dělat.
jindraj píše:
no chtělo by to trochu víc detailů ...
Tady jsou čísla
Motor : Phasor Race 2035-2700/6,75:1
baterie : 8S
Regulator : Mezon 165 opto
Vrtule : GM 18x21 v1
Max Proud 209A
Rampa 1,1s
dík ... čísla velmi zajímavá
... mimochodem kde se sežene nějak rozumně GM vrtule ... moc je člověk nevidí, spíš je vídám na diskusích v US.
-
petrajksner
H1N1 píše:Tomu rikam krasny pohon, jen bych na plnejch nechtel delat vykrut 1m nas zemi:-)
půlvýkrut tam mám hned po odhozu, nežli stihnu sáhnout po vysílači, už je speed v noži:-) za bezvětří...
Jo to je krásný pocit mít při každém odhozu nervy jestli to stihnu vyrovnat 
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
-
petrajksner
Tomikk píše:
Tady jsou čísla
Motor : Phasor Race 2035-2700/6,75:1
baterie : 8S
Regulator : Mezon 165 opto
Vrtule : GM 18x21 v1
Max Proud 209A
Rampa 1,1s
Nemáš vůbec zač, pro mě to byla další zajímavá cesta.
Je pravda že jsem těm baterkám nevěřil, že jsou schopný dát tolika proudu 2250mAh a dají 209A bez předehřátí.
Další věc je to že v reglu jsem nastavoval nějaký omezení (vyp. napětí 3V na článek, omezení proudu jen na 205A, předstih je o pár stupňů menší) a i tak to letí jako prase:-)
-
petrajksner
H1N1 píše:Jo to je krásný pocit mít při každém odhozu nervy jestli to stihnu vyrovnat
Výborný pocit, lítám i pyloňáky a tam takové nervy nemám.
Jednou se mi stalo, že jsem tam toho plynu v ruce dal až moc, trup se mi v ruce začal kroutit, pak jsem se tam z bučící vrtulí točil na místě kolem sebe a u toho poskakoval kozáčka, aby mě Mirov 18/21 nekousnul do holeně:-)
Pak poreferujte jak dlouho ty baterky přežili. Já mám docela špatné zkušenosti s takhle malou kapacitou a proudem nad 200A. Ale v případě speedfira kdy se motoruje 2s možná mají šanci.
-
petrajksner
Co bylo zvláštní že byly vlažný, 3300mAh po 300A je kolikrát na hraně, abych jí v ruce udržel.