Parkovací závory na Ruzyni

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Rudy

Parkovací závory na Ruzyni

#1 Příspěvek od Rudy »

Ahoj.Tohle je asi hlavně pro Pražáky.Byl jsem po dlouhé době na letišti v Praze, a při výjezdu z parkoviště mě překvapilo, že závory z park. ven byly dvě za sebou.U první se dával lístek, u druhé jenom chvilku čekalo.Chci se zeptat znalých, proč tomu tak je. Díky R.
LittleFalco

Re: Parkovací závory na Ruzyni

#2 Příspěvek od LittleFalco »

Asi proto aby lidi jako já, které tyhle výmysly štvou, neprojížděli zadarmo v závěsu za autem které závoru projíždí. Nejdříve zkrátili nezpoplatněnou dobu na 15min, před rokem zavedli ještě to, že pokud jednou projedeš zadarmo, nesmíš tam tuším hodinu jet, jinak zaplatíš. Stačí, aby se někdo u výjezdu zasek udělá se fronta a už mažeš zacálovat dobu, co jsi prostál.

V každé normální zemi přijedeš před terminál, vysadíš lidi a zas odjedeš. V té zóně je zákaz stání, od toho jsou placená parkoviště. Ale u nás musíme vše omezovat, kontrolovat. Prostě pakárna, ať všichni vidí, že tady začíná východ, či spíše Ásie..
Zpátky doma, v kopcích :-)
Lubosh
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Lubosh »

Přesně tak, 15 minut stačí, ale už jsem potkal řidiče, kterej se zasekl, a o minutu jsem přetáhl=zaplatil jsem:-)
Něco je tu špatně...
Luboš
www.3dprintedtanks.com
kocour
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od kocour »

Stalo se mi a to ne jedenkrát, že jsem jel autem pro kolegy. Závorou jsem projel, v příletové hale jsem si přečetl, že letadlo má zpoždění (snad 30 minut), objel jsem okolní vesnice a znovu zdolal závoru, abych si znovu přečetl, že letadlo má další zpoždění. Taky se to opakovalo 3x. Auto bylo firemní, ale prachy za parkování by byly mé vlastní. Když jsme někam letěli sami, raději jsem táhnul kufr autobusem, než abych nutil některého kolegu takhle blbnout. Jsem rád, že jako důchodce mám od takových šaškáren pokoj. Celý tenhle cirkus má asi smysl, aby lidi raději jezdili taxíky. Letištní taxíky jsou další kapitola, ale mně stačilo, co jsem o nich slyšel, než abych získával vlastní zkušenost.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Letos jsem kvůli příbuzným se závorami také zápasil (faktem je, že kdo to tam nezná, si z toho může pěkně zašpuntovat škebli). Vyřešil jsem to tak, že jsem měl auto připravené na cestě, která vede ke Go Parkingu (je to tam široké a stojí tam hafo takto čekajících aut). Po té, co kecli na zem a zapnuli mobily, tak mi cinkli, já zavelel "krleš" a vzal to šturmem na airport. Krásně jsme se sešli bez, a nějakého čekání. Limit jsme v pohodě stihli, ještě ho dost zbylo.
Hitec Aurora 9X
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od H1N1 »

Je to kvuli tomu projizdeni za autem. A taky v druhe zavore je kamera na SPZ. Kvuli vyzvedavani lidi bez smlouvy s letistem. Je povóeno jen X vjezdu za den.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
novfra

#7 Příspěvek od novfra »

http://www.prg.aero/cs/ tady si zadáš svoje tel. číslo a když éro přistane, okamžitě dostaneš SMS. Funguje to dobře, éro ještě jede po dráze a už to víš. Naposledy odzkoušeno před třemi týdny. Když jedu na letiště, zastavím na Kopanině a koukám, kdy poletí "moje" letadlo. Pak počkám na telefon, že už mají kufry a jedu. Maximálně na sebe na parkovišti čekáme 2-3 minuty.
Klidně je můžeš vyzkoušet. Zaregistruj si nějaký let a sleduj ho na http://www.flightradar24.com/50.08,14.45/10
kocour
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od kocour »

Ta moje zkušenost je stará několik let. Později jsme to aplikovali tak, že mi zavolali po přistání a já předtím bloumal někde po cestě.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
Ticcino

#9 Příspěvek od Ticcino »

DAF píše:Vyřešil jsem to tak, že jsem měl auto připravené na cestě, která vede ke Go Parkingu (je to tam široké a stojí tam hafo takto čekajících aut).

Dej si pozor. Je tam zákaz zastavení. Dřív tam nebyl, teď tam je. Já jezdím ještě asi 3km dál do nějaké vesnice.
Lark

#10 Příspěvek od Lark »

Taky to řeším čekáním na Kopanině a čekám na zavolání po vyzvednutí kufrů. Je to chvilka a problémy žádné. Maximálně chvilinku počkaj.
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bekmen »

...trochu KREATIVITY do toho musíte vnést - jsme na modelářském webu. Tak zaparkuju na střeše OC Šestka, mrknu na letadla, skočím dolů k Peckovi, mrknu co mají nového, případně si něco koupím...a až dotyčný zavolá, že má kufr - tak dojedu na letiště. Čekání tak 5 minut a vyděrači z letiště si můžou...
Pravdou ale je, že ta návštěva u Pecky může být dražší než parkovné :lol:
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
novfra

#12 Příspěvek od novfra »

bekmen píše:....zaparkuju na střeše OC Šestka, mrknu na letadla, skočím dolů k Peckovi.....

5,5km cca 8 minut

Hele, že Tys tam ještě nebyl ani jednou pro tchýni :lol:
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od bekmen »

...pro tchýni ne, většinou tam jezdí manželka pro mě. Ale manželce jsem raději variantu s pracovním názvem "OC Šestka" neporadil. U Pecky by sice asi nic neutratila, ale zase je tam pro ní x jiných (100% horších a nákladnějších lákadel). To si raději chvilku počkám :lol: .
...bych pak taky mohl táhnout kufr domů pěšky!
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno
DAF
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od DAF »

Ticcino píše:Dej si pozor. Je tam zákaz zastavení. Dřív tam nebyl, teď tam je. Já jezdím ještě asi 3km dál do nějaké vesnice.

Já vím, také jsem seděl v autě připraveném k odletu. Bylo nás tam tolik, že by musel přijet kompletní zásahová jednotka včetně posil, aby to stihli obšancovat, včetně několika taxikářů. Silnice je v těch místech silně rozšířená (dalo by se stát ve dvou souběžných pruzích a ještě by zbylo). Ještě je možné zaparkovat kousek dál směre na Kopaninu (ale nevím už kterou), což je cca kilometr navíc. V každém případě jsem asi měl štěstí, za mé přítomnosti tam neprojeli ani jedni čerti (jak od PČR, tak od MP). Máš ale pravdu, že to je mírný risk.
Hitec Aurora 9X
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od StanleyT28 »

Teda, to za to fakt stojí, objíždět okolo, nebo čekat na signál někde, pár km dál?
To to pade na hodinu na parkingu cenu letu o tolik zvedne? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“