Dočetl jsem se, že starší FW si nemusí rozumět s novějším Mission Plannerem. Pravda, že řadu měsíců jsem koptery zanedbával co se týká FW, a Mission Planner jsem měl nový. To by odpovídalo.
Tak jsem použil starší, který jsem měl v kompu, taky nepomohlo. Chtěl jsem tedy stáhnout z Netu ještě nějaký starší Mission Planner, a jak jsem ho hledal, narazil jsem na odkaz na APM planner. Tak jsem ho nainstaloval, může existovat nezávisle na MP.
A řešení se nabídlo samo
HOTOVO!!!
APM Planner se mi zdá užitečný, třeba pro změnu letových módů bych ho použil daleko raději než Mission Planner, pusťte si ho a uvidíte proč
Edit: Ještě jsem zjistil, že do APM planneru se dají off-line stáhnout mapy vybrané oblasti (já si stáhnul mapy cca 10 km okolo místa kde lítám), pak není třeba v terénu s notebookem internet a přitom mám mapy. Výborně!!!
Tedy závada je zřejmě na straně Mission Planneru, vypadá to že za určitých okolností neumí firmware flashnout do jednotky.
Jednoduché řešení, vše funguje a i Mission planner se následně s flashnutou jednotkou domluví. Třeba tato zkušenost někomu pomůže v podobné situaci.
(Jo a děkuju všem, kteří se snažili pomoci. Jak je člověk v nesnázích, tak to ocení!