Problém s telemetrií VYŘEŠEN! (
teda tak na půl...) Takže, v čem byl problém:
Nemohl jsem v MissionPlanneru načíst nastavení z telemetrií, nemohl jsem uložit nastavení, nic. Házelo mi to hlášku "Failed to enter command mode". Takže co jsem udělal:
1) Zaktualizoval jsem FTDI ovladače.
2) Spustil jsem APM planner a dal stáhnout nastavení.
3) Stáhlo se nastavení z pozemní telemetrie a to mě natrklo!
4) Udělal jsem si redukci. FTDI <-> vzdušná telemetrie a připojil jsem to k PC
5) A světe div se, APM planner stáhl nastavení z této vzdušné telemetrie, ale bral jí jako pozemní!
6) Měl jsem na každé jednotce rozdílný Baud Rate (Opravdu NECHÁPU jak se mi tohle podařilo!

)
--> Mission Planner si s tím neporadil, protože stahuje nastavení dohromady, APM planner to bere zvlášť, proto jsem mohl nakonfigurovat jednu po druhé.
7) Stahovat data nastavení a aktualizovat nastavení jsem už v jednotkách mohl, ovšem, nechtěli se spolu spárovat...

Připojil jsem tedy obě jednotky k počítačí (pozemní normálně pomocí USB (FTDI má implementované)) a vzdušnou pomocí FTDIčka...
9) V MissionPlanneru jsem stáhl nastavení z pozemní jednotky (COM4) poté jsem přepnul na port COM3 (vzdušná jednotka) a jen do ní uložil nastavení které jsem stáhl z pozemní!
10) Už se v MissionPlanneru stahují nastavení z obou jednotek současně a jednotky spolu komunikují!
Akorát pořád, když dám v MissionPlanneru
connect, vyprší časovač a nic se nestane... No jdu dál zkoumat, tam už bude jen nějaký problém s nastavením!
Každopádně, musel jsem se pochlubit

Edit: Tak jsem se zase dostal kousek dál

Telemetrie se nepřipojí k APMku, to samé ani OSDčko... Telemetrie vypíše: No heartbeat packed receiver. OSD napíše Waiting for MAVLINK hearbeat...
Takže je problém někde v APM desce
Alespoň vím, že telemetrie je funkční