Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#421 Příspěvek od Dejfak »

Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Woita
Kontaktovat uživatele:

#422 Příspěvek od Woita »

Vzhledově se mi vůbec nelíbí, ale oceňuji koncepci "špinavé a čisté patro". Otázka je, jestli to u toho prcka má smysl - bude se to používat pro filmování? A to spojení pater je přes dosti měkké silentbloky. Nemůže to být na škodu?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
krtek2k

#423 Příspěvek od krtek2k »

Tlumeni neni nikdy na skodu. Moje videa nemaji nikdy jello. A hlavne ridici deska je v klidu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Woita
Kontaktovat uživatele:

#424 Příspěvek od Woita »

Tlumení určitě, jen se mi zdá jestli ty silentbloky nejsou příliš měkké (to je třeba vždycky vyladit - ani měkké ani tvrdé), aby místo tlumení nebylo třepání. Ale asi to mají vyzkoušené...
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
mclei
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od mclei »

Dneska sem zalétnul svůj MiniQuad s novou Naze32 acro a je to naprosto super. Doteď jsem lítal s AIOP2 a MPng. Sice jsem to na konci zavěsil na strom, ale jinak super zážitek. Díky za inspiraci v tomto threadu.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#426 Příspěvek od cucpo »

Pani pls zas otravujem dnes som poletoval s QAV250 riadiaca doska CC3D s Openpilot. Deje sa mi nasledovne lietam Roll a Pitch v attitude a Yaw mam rate. Koptera mi po chvili zacne tahat na stranu doprava cize ju skorigujem dam kontra dolava, znova zacne driftovat doprava tak znova musim dat dolava ale tak po 3tom az piatom zopakovani uz mam knipel celkom vlava a len veeeelmi neochotne sa chce zrovnat proste stale viac sa naklapa a leti doprava. Ked prepnem letovy mod na vsetkych osiac na rate tak ju zrovnam ale po chvili znova sa to zacne opakovat. Skusal som skalibrovat nanovo rovinu, vysielac je vytrimovany na stred, ESC som nanovo sklaibroval ale nepomaha. Nedeje sa to inak pravidelne. Predpokladam ze povazuje za rovinu to ako som ju skalibroval doma cize ked startujem nie z rovnej pozicie tak jej to nezmeni nastavenie kalibracie ?? Pls a este jeden dotaz k AxisLock ako sa tato funkcia sprava ked ju mam zapnutu na Yaw ?
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od Ancistrus01 »

cucpo píše:Pani pls zas otravujem dnes som poletoval s QAV250 riadiaca doska CC3D s Openpilot....

Máš vyvážené motory a vrtule? Tohle mohou s největší pravděpodobností způsobovat vibrace! ;)
DidaJI
Kontaktovat uživatele:

#428 Příspěvek od DidaJI »

Tak včera v noci jsem dokončil 3D tiskárnu a tohle je hned druhý výrobek co z toho vypadl:

20141019_122718.jpg

... omluvte kvalitu, je to z mobilu.
Každopádně je to rameno z mého QAVa, má výšku 10mm, plnění 40% a váží 10,5g. Pevné je to jako prase, sneslo by to buď menší plnění nebo nižší výšku.

Slic3R mám zatím nastavený v defaultu, plast je ABS a tryska 0,5mm. Každopádně je to plně použitelné a mnohem pevnější než sklotextit ve 2,5mm. Vážně uvažuju, že ramena budu tisknout a spodní a horní plato bude z 1,5 sklotextitu.
ST
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od ST »

Hezký, ale nešlo by to vnést do toho trochu aerodynamiky ? Udělal bych tu jako křídlo se souměrným profilem, kromě místa pro motor a upevňovací body. Když už chceme aby to lítalo rychle, tak proč tyhle rovné hrany ? Ale jinak jsi šikula. Já co si nevystrouhám rukama to nemám. :(
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
DidaJI
Kontaktovat uživatele:

#430 Příspěvek od DidaJI »

ST píše:Hezký, ale nešlo by to vnést do toho trochu aerodynamiky ? Udělal bych tu jako křídlo se souměrným profilem, kromě místa pro motor a upevňovací body. Když už chceme aby to lítalo rychle, tak proč tyhle rovné hrany ? Ale jinak jsi šikula. Já co si nevystrouhám rukama to nemám. :(

Určitě by to šlo, tohle byla druhá věc co z tiskárny vypadla. Vznikla narychlo tak, že jsem v programu uřízl jedno rameno, vytáhl ho na 10mm a vytiskl. Výsledkem je super pevnost a dobrá váha. Bude to chtít překresli cele, tohle vzniklo jako konstrukce pro sklotextit a ne plast.
ST
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od ST »

Moje rameno z sandwitch překližky 2x 1,5 a uhlíkového rovingu lisovaného pod tlakem ve vacuovém pytli pro QAV 250 mělo cca 5g. :)
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Troll

#432 Příspěvek od Troll »

DidaJI píše: ..... Vážně uvažuju, že ramena budu tisknout a spodní a horní plato bude z 1,5 sklotextitu.

Nebál bych se tu úvahu zrealizovat. Já mám ramena z trojky uhlíku, spodní dvě patra ze sklotextitu 1,5 mm a to horní patro je z jedničky. Pevnostně je to víc než dostatečné a je to lehké.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od cucpo »

to Ancistrus01 - no vyvazene motory teda niesu to som neskusal , vrtule hej ale ked to drzim v ruke nezda sa ze by boli citit vibracie to vyvazovanie motorov mi nejk nejde skusal som to uz skor na 450ke ale nejak sa nedarilo stale sa mi zdalo ze nech lepim co lepim ziadna viditelna zmena takze tu som motory ani neskusal, divne je ze to tahanie do strany robi nahodne aj ked casto ale obcas to lieta ze fajn bez toho aby to nejak vyrazne driftovalo do strany. Pls tu rovinu berie z kalibracie cez PC nie podla toho ze pri starte pri odarmovani stoji sikmo. Este ked som to nastavoval a v tom wizarde sa roztacaju motory posuvnikom jeden motor som musel posunut o kus viac ako ostatne ale to predpokladam by nemal byt problem doska si dorguluje potrebne otacky asi .
DidaJI
Kontaktovat uživatele:

#434 Příspěvek od DidaJI »

Tak jsem dneska vytisknul a vyfrézoval první verzi na test váhy a pevnosti. Pevné je to až až, váha tohohle kompletu je 110g. Spodní plato je ještě jen sklotextit bez mědi, ale to hmotnost téměř nezmění. Aerodynamické úpravy jsem zatím nedělal, další varianta bude mít vytištěné na koncích ramen malé stojiny něco jako ramena od DJI a také tunel na kablíky od motoru. Uvažuju taky jestli nevytisknout pod celého coptera tenkou vanu, která celý spodek zakreje, nevím ale, jestli by se nepřehřívali regulátory.

Pohled z vrchu:
20141020_185934.jpg

Pohled zespodu:
20141020_185953.jpg
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od cucpo »

to DidaJi krasna praca aj budu k dispozicii STL k stiahnutiu ?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“