FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
lubond

Re: FrSky Taranis - pokračování

#631 Příspěvek od lubond »

Z toho nejspíš nic nepoznáš. Okem na pohled nebude vůbec nic znatelné. Je pravděpodobné, že se k tomuto účelu v modulu bude používat část paměti, která je uvnitř procesoru, ale problém může být jen v části paměti a zbytek procesoru tedy bude funkční. V takovém případě bude řešením spíš výměna modulu za jiný funkční modul Orange nebo za kvalitnější modul Spektrum v provedení JR.

Jo, je to pesne ako píšeš - na prvý pohľad som nič nezistil, iba som dlho smútil nad tou nekvalitou osadenia :cry: . Eeproma je určite v procáku. Ale otvoril som to na poli tesne pred lietaním a keď som to zložil, hneď prvý model s OrangeRX prijímačom sa "chytil", teda nemusel som prebindovať. Boužiaľ, k ďalšiemu modelu s inýmOrangeRX prijímačom som sa už v ten deň nedostal. A teraz keď nad tým dumám, tak ešte hrozí prípad ktorý popisuje Autotechnica (13.10.2014) v diskusii na Hobbyking k spomínanému TX modulu https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24656__OrangeRX_DSMX_DSM2_Compatible_2_4Ghz_Transmitter_Module_JR_Turnigy_compatible_.html. Teda že, ak som to dobre pochopil, tak sa mu zachoval vždy len posledný "bind".
Drondys

#632 Příspěvek od Drondys »

lubond píše:Drondys, napísal si to pekne a zrozumiteľne. Píšeš to o FlySky module/prijímači, ale myslíš že to platí aj pre OrangeRX DSM2/DSMX JR modul so Spektrum (OrangeRX) prijímačmi?

Zmíněné mohu potvrdit ve vztahu k Flysky i Frsky přijímačům. S OrangeRX/Spektrum nemám v tomto ohledu zkušenost a mohu tedy jen odhadovat, že by to mohlo být podobné, ale jistotu nemám.
Drondys

#633 Příspěvek od Drondys »

lubond píše:ale existuje potom previazanie zvoleného modelu (profajlu) v Taranise s konkrétnym (a jediným) prijímačom v aeropláne?

To existuje v případě Taranisu pouze u Frsky přijímačů provozovaných v režimu D16 jako tzv. model match funkcionalita. Ostatní přijímače včetně Flysky, Frsky D8, Orange apod. toto provázání v Taranisu nemají.

lubond píše:Inak povedané, myslíš že zasunutý externý modul by mal fungovať s ktorýmkoľvek prijímačom (ktorý bol kedy s ním nabindovaný) bez ohľadu na to, ktorý model (profile) mám v Taranise zvolený?

Ano.

lubond píše:Alebo ešte inak - keby som na letisku pozapínal všetky svoje modely (ich prijímače) s ktorými Taranis+DSM modul používam, tak by na povely vysielača mali reagovať všetky tieto prijímače súčasne?

S Orange nemám zkušenost a mohu tedy jen odhadovat podle vyjádření jiných a pokud je to uvnitř v modulu Orange opravdu omezeno pouze na zapamatování posledního bindu s jedním konkrétním přijímačem pak to zřejmě možné nebude, ale u Flysky modulu a přijímačů a starších Frsky přijímačů to možné je. Takže zapomenutí vypnout jeden model a aktivace jiného se může vymstít u těch přijímačů kde to možné je.

lubond píše:V Spektrum rádiách sa tato vlastnosť - zviazanie jediného prijímača s jediným (aktuálne zvoleným) modelom vo svojich rádiách (napr. DX6i) nazýva ModelMatch...

Jak už jsem zmínil u Taranisu je funkcionalita model match dostupná pouze u Frsky přijímačů provozovaných v režimu D16 což umožňují přijímače Frsky X8R, X6R a X4R.

lubond píše:Ak je to tak ako hore píšeš, potom kombinácia "Taranis + ext. OrangeRX DSM2/DSMX modul" by ModelMatch vlastnosť nevytvorili, a to by teda bolo dosť zlé :(

S Orange nemám zkušenost a mohu tedy jen odhadovat podle vyjádření jiných a pokud je to uvnitř v modulu Orange opravdu omezeno pouze na zapamatování posledního bindu s jedním konkrétním přijímačem pak je to řešeno pouze tou berličkou, že je potřeba při použití jiného Orange přijímače znovu přebindovat, ale přímá vazba na zvolenou konfiguraci modelu v Taranisu tam i tak nebude. Takže pokud se Orange přijímač nabinduje s Orange modulem tak bude fungovat i když se v Taranisu zvolí jiný model.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od RCStudio »

Ano funkce modelmatch je jen u novych prijimacu a XJT modulu.
U Taranisu to funguje tak ze parujes prijimac v rezimu D16 k ID cislu. To ID cislo potom zvolis v modelu. K jednomu ID jde naparovat i vice prijimacu a tak mit na jednom ID treba dve X8R viz video ktere jsem natocil nedavno. Je take mozne pouzit ID cislo ve vice modelech takze mas li malo prijimacu muzes je prendavat.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
kozlik327

#635 Příspěvek od kozlik327 »

tak jak se píše:unikátní funkce Model Match je výsadou vysílačů Spektrum,nikoliv VF modulů Orange ! Ještě bych oponoval větě,že jde spárovat s modelem jediný přijímač Spektrum, Orange a pod.Je možné spárovat i více přijímačů,jen se to musí dělat současně!
lubond

#636 Příspěvek od lubond »

Super, tak nejako som to tušil ... ale konečne v tom mám úplne jasno, vrelá vďaka!
okno
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od okno »

Drondys píše:Pokud máš přijímač spárovaný s VF modulem tak ho není potřeba párovat při přendání toho samého kusu VF modulu do jiného rádia.

Tak jsem prave zkousel a bohuzel opet nic. Vystupek na modulu jsem zarovnal s krabickou. Dokonce vidim i kovove kontakty, takze se mi moc nezda ze by to bylo spatnym kontaktem. Take jsem meril kontakty na vysilacce a leze mi tam napeti. Nejake dalsi napady? Pri vlozeni modulu zpet do FlySky je vse v poradku a vysilac se s prijimacem spoji a serva se hejbou.

U Taranise nedojde ke spojeni - nesviti cervena dioda na prijimaci.
okno
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od okno »

tak opravdu asi nedolehajici kontakty, vybdal jsem tistak z krabicky a nacpal ho primo do taranise a prijimac se pripojil, ted teda jeste vymyslet jak to tam dat s krabickou.
dekuji za pomoc pri hlednai priciny.

M
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od RCStudio »

Vyborne, jsem rad ze ti to funguje :wink:
Jan Janekx Urbanek
HLA
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od HLA »

Zkus propájet konektor, měl jsem stejný problém a jednoduše se piny v plošném spoji hýbaly ...
Jardaxx

#641 Příspěvek od Jardaxx »

RiMr píše:Zdar,
založil jsem nový videokurz OpenTx na Taranisu pro začátečníky, tak první díl viz níže.
Třeba to někomu přijde vhod, ne každému takovýto způsob vyhovuje. Je to pro úplné začátečníky, nic pro zdejší majstry! :)
Natočil jsem to ve vysokém rozlišení, tak by mělo být i vidět, co se děje na displeji (pokud si to do toho xHD přepnete).
Na začátek základní 4/5 servový model:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vB08yw71sMI[/youtube]

No už by mohl byt další díl.Třepu se na něj jak slepice na sopel. :D
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od RCStudio »

Jardaxx píše:No už by mohl byt další díl.Třepu se na něj jak slepice na sopel. :D

Vyckejte Vase zadost byla zaevidovana a je v poradi :mrgreen:

Ne vazne dnes jsme se o tom bavili a budou krom toho i dalsi videjka, ale casu je malo.

Ja take neco smolim a budu to vkladat na svuj YT portal https://www.youtube.com/channel/UCTEVV3 ... DVhT6zB2JA
Jan Janekx Urbanek
draceq
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od draceq »

Přátelé, mám záludný dotaz. Trošku jsem se zakousnul na řešení problému "více přijímačů v jednom letadle"...

Mám model, do kterého potřebuji posílat 9 kanálů. Lze nějak u Taranisu napárovat dva přijímače D6FR tak, aby jeden reagoval kanál 1-6 a druhý 7-12? Nebo je to naprostá blbost a musím hold pořídit X8R a honit to přes S-bus?
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od RCStudio »

To lze jen v rezimu D16 a natocil jsem o tom video koukni na muj google+ kanal. Lze to delat jen x8r a x6r prijimacema...
Nebo pres sbus s x8r, x6r a x4r-sb
Jan Janekx Urbanek
draceq
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od draceq »

Bezva, díky moc. Kouknu na to... Sice se tím pádem nákupu nového přijímače nevyhnu, ale co už ;)
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“