Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání

#631 Příspěvek od jindraj »

graup15 píše:Jo možná prodám Vikinga.., ale ještě rozmyslím. Nějak jsem propadl FPV. A na zahradě se s ním přistát dá, ale je to na hraně. No ještě to hodně dobře promyslím.

Dneska fantastický zážitek...odstartoval jsem s bráchovo Discovery (už stavím svoji) a zkrz ranní nízkou oblačnost letěl do pryč. A postupně prolétával ,oblétával a serfoval na hraně oblačnosti. Naprosto úchvatný pohled. To se s modelem když se na to čučí ze země,prostě nezažije. No však až brácha sestříhne video...bude na trubce.

jak že ne :) ?!?!

já jsem dnes serfoval na hraně oblačnosti jééééjej ... jen holt jenom zespoda no :) ... oblačnost byla doo kolem jedenácté v těch světlých chvilkách tak 100m nade mnou a hýbala se jak peřina ... každou chvíli jsem do toho při zamotorování zespodu zahučel když se to někde zhouplo, kde jsem to nečekal a pak jsem se vždy modlil, abych vypadl někde ke si toho včas všimnu. To byly zážitky. A jak to člověka krásně naučilo rejdit pár metrů nad zemí :)

je ti ale jasný, že jestli prodáš Vikouše, tak jsi mrtvej Homolka :) ? Navíc adekvátní náhradu na pořádné polétání bys pak za pár měsíců marně nebo minimálně blbě a dlouho sháněl, až tě zase začnou svrbět prsty.
RedAce

#632 Příspěvek od RedAce »

kovaco píše:Koukám, že postupně kluci odpadáváte od plachtění. Asi napíši do UCL, že je zapotřebí sešroubovat FPV na +- 150m. :D

Přesne, protože jinak tu přeci všichni létájí FPV v rámci veškerých regulí :D
graup15

#633 Příspěvek od graup15 »

Lépe na 15m a výškově na 5m :-) :-)
To bude totálně safety :-) :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od ST »

Srandičky, ptákovinky, ale mě leží na stole elektro trup od Baudise ( Fosa elekro ) A zase bych někoho musel zabít. Ano troupek pěknej, ale kua jak tam dostat baterku, aby pohon trochu fungoval, to už asi nikdo u Baudise neřešil. 8O
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
graup15

#635 Příspěvek od graup15 »

jak že ne :) ?!?!

já jsem dnes serfoval na hraně oblačnosti jééééjej ... jen holt jenom zespoda no :) ... oblačnost byla doo kolem jedenácté v těch světlých chvilkách tak 100m nade mnou a hýbala se jak peřina ... každou chvíli jsem do toho při zamotorování zespodu zahučel když se to někde zhouplo, kde jsem to nečekal a pak jsem se vždy modlil, abych vypadl někde ke si toho včas všimnu. To byly zážitky. A jak to člověka krásně naučilo rejdit pár metrů nad zemí :)

je ti ale jasný, že jestli prodáš Vikouše, tak jsi mrtvej Homolka :) ? Navíc adekvátní náhradu na pořádné polétání bys pak za pár měsíců marně nebo minimálně blbě a dlouho sháněl, až tě zase začnou svrbět prsty.

Ne neboj..nic prodávat nebudu, jen se na čas zakonzervuje:-) Dostane teflonovou želvu a pújde spinkat do obalů.
Až jednou pújdeš do koptery ,tak nebudeš jen lízat mraky zespodu, ale i zezhora:-)
Zajímavé je,že Discovery byla suchá. Tuhle jak tu někdo profrčel mlhou a měl Phantoma jak vodní fontánu,tak nevím čím to je. Ráno bylo naprosto vše mokré,z altánu crčela voda..., ale Discovery se neorosila.
Třeba to je tím,že se v té mlze neproducírujeme dlouho, jen se skrz ní proletí.
Přílohy
Clouds3.jpg
Clouds2.jpg
Clouds.jpg
graup15

#636 Příspěvek od graup15 »

Stando.
Jukni,myslím,že laminátu na rámy bude dost a dost. Jen..nevadí když ty velké desky šmiknu na púl?
Takhle je to skoro nezabalitelné a neposlatelné.
Přílohy
DSCN0418.JPG
kratas
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od kratas »

ST píše:Srandičky, ptákovinky, ale mě leží na stole elektro trup od Baudise ( Fosa elekro ) A zase bych někoho musel zabít. Ano troupek pěknej, ale kua jak tam dostat baterku, aby pohon trochu fungoval, to už asi nikdo u Baudise neřešil. 8O

Já myslím, že Jirka by Ti to určitě vysvětlil. Ono to prostě je tak, že poslední dobou je dost výrazně vidět, že se F3F/B trupy zeštíhlují a jelikož Jirka lítá F3B na top úrovní a dokonce jsem si s ním zalítal před 14ti dny na závodech F3F, tak staví letadla hlavně pro tyto disciplíny. Nic jiného v tom člověk hledat nemusí. FOSA je výtečné letadlo, mě se ještě více líbí jeho JEDI s novým (aerodynamičtějším) zavěšením křidélek a jeho flexibilní box na náběžce. Prostě jsou to závodní stroje a tomu je vše přizpůsobeno.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od ST »

Tohle je 0,5m2 ? :lol: U nás je to 1m x 0,5m . 8O

To Kratas, jo křídla to má z JEDI ale docela otřískaný a dost prasácky opravovaný, kdyby to viděl Pepin tak ho mrskne. Já bych do tohodle nešel ani omylem. Ale když stavím specielně trup pro elektro, tak asi nejspíš aby se tam ta výbava vešla. Tohle je extrém, jo kdyby to bylo F5J tak ano, ale tohle hlava nepobírá.
ST
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od ST »

Dalibore, nevidím tam tu 1mm desku, nebo se pletu ?
graup15

#640 Příspěvek od graup15 »

Neboj je tam..schovaná mezi deskama. jen jsem ji nevystrčil do záběru.
pepin

#641 Příspěvek od pepin »

tak jsem si přebral pouze na finálovku jednu opravičku asi provedenou tou spešl technologií, kdy stačí to prolejt jen prstolepem a zase to drží naprosto suprově a netřeba epoxydu :lol:

shodou okolností to bohužel sjelo po té opravě majiteli ze střechy auta a bylo po super opravě pouze před povrchovkou :oops:

IMG_4580.JPG

zaplat buh za tu náhodu že to spadlo po té opravě ze střechy auta a ulítlo, než jsem to zbytečně tmelil a stříkal, páč by to ulítlo stejně.

v každym případě rozhodně to není takový pruser jako to, že jsem od včerejšího dopoledne dědek, to je fakt hustý, zatím jsem v poho, ale počítám, že za dva, tři roky mi to začnou srát na víkendy do karaváče na Ranou :lol:
Robinsson

#642 Příspěvek od Robinsson »

Musíš zdražit :D
pepin

#643 Příspěvek od pepin »

Robinsson píše:Musíš zdražit :D

ted trošku nechápu, samozřejmě, že za hlídání vnoučat si nechám řádsky zaplatit, ale přece nemužu dřít z kuže majitele Vikoušku :lol:
pepin

#644 Příspěvek od pepin »

Dnes jsem zustal doma a hraju si s tím Ghostem, pomalu z toho začíná být zase letadlo, nakonec mi ale nedal ten nápis, vypadalo to z puli přestříkaný opravdu divně, tak jsem ten chybějící kus vystřihnul z tapety a dofouknul, je to z blízka trochu zubatý, ale ve vzduchu to bude v pohodě.

IMG_4588.JPG

IMG_4589.JPG
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od H1N1 »

Pepine jak tam jsou dva odstíny tak to je super :-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Odpovědět

Zpět na „Kluby“