Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
jindraj
Kontaktovat uživatele:

Re: Ray, Stork, Aspire - pokec o lítání

#646 Příspěvek od jindraj »

vidíš ... já bych to udělal opačně - přestříkl bych i ten zbytek ... jednak by to bylo jednodušší a tenhle nápis nevypadá moc jako nějaká designová lahůdka, u které by svět želel ztráty :) - asi bych prohlásil designovou čistotu za záměr a ušetřil si vystřihovánky s tapetou :)

ale uznávám, že z hlediska kvality retuše chybějící části je to moc slušné - to ano.
Robinsson

#647 Příspěvek od Robinsson »

pepin píše:[quote="Robinsson"]Musíš zdražit :D

ted trošku nechápu, samozřejmě, že za hlídání vnoučat si nechám řádsky zaplatit, ale přece nemužu dřít z kuže majitele Vikoušku :lol:[/quote]

:-D kurna já si to nějak nepřečetl a myslel jsem, že ti budou cpát ty trsatka z uhlíku do karavanu na opravu :D No tak to gratuluji a už aby jsi začal připravovat nějaké to hazedlo :-)
pepin

#648 Příspěvek od pepin »

Robinsson píše:
:-D kurna já si to nějak nepřečetl a myslel jsem, že ti budou cpát ty trsatka z uhlíku do karavanu na opravu :D

Uplně mimo rozhodně nejsi ,už jsem o tom také přemýšlel, že by tam to stříkání možná šlo, abych s tím nesmrděl v paneláku, musel bych ale pořešit nějaký malý kompresor a venkovní stul upravit na skřín, kam bych ty nastříkané díly mohl uzavřít a nechat vysmrdět, problém je ale ta ruzná létající havět.

Ale honí se mi to v hlavě už hodně dlouho, že by to tam opravdu bylo asi reálný a mám i takový pocit, že je tam v erární boudě na ruzné nářadí právě i ten kompresor.
pepin

#649 Příspěvek od pepin »

jindraj píše:vidíš ... já bych to udělal opačně - přestříkl bych i ten zbytek ... jednak by to bylo jednodušší

u těch jéček je blbý, že jsou z výroby pouze tak trochu tou barvou podfouklý, ale prosvítá tam kostra, jak to nakrmíš barvou, jako že to ani jinak při opravě nejde, zaplat pánbuh za každý pruh a cokoli, co to pohledově rozbourá, ono tam není ani moc prostoru k nějakému detailnímu tmelení, páč gramík ke gramíku a lehce bude z jéčka efko :oops:

Rozhodně nic není taková lahudka, jako oprava pohledového uhlíku , tam není pro tmelení už vubec žádný prostor .

Zrovna jdu ted pokusničit na tom včerejším neštastném upadlém rohu toho křídla z Vikouše, už mi to ranní přeplátování uhlíkem vytvrdlo, tak jdu řádit se smirkem, byl bych ale rád, kdyby tam ten uhlík zase pohledově byl, i když bude stejně vidět, že je to záplata, ale fouknout to po přetmelení jen na černo není uplně ono, ale když to jinak nejde, tak to hold jinak nejde :( uvidim, nějak to dopadne.
pepin

#650 Příspěvek od pepin »

docela to jde, sice trochu jiná vazba, jiné směrování a nějak se mi tam dostal kousek vlákna, ale aspon tam, kde má být uhlíkový potah, je zase uhlíkový potah v ploše a né na brutál slepený kus křídla k sobě na tupo.

noc je ještě mladá, tak to snad stihnu ještě po obvodě fouknout černou a přez to lak, abych mohl zítra dodělat ten červený vršek .

IMG_4591.JPG

IMG_4593.JPG
pepin

#651 Příspěvek od pepin »

tak zítra ještě černým tmelem zamáznout mikropory, přebrousit, fouknout červenou a až zavadne líznout ještě jednou černou spodní hranu a překrýt to lakem.

ale asi by ten spodek v pohodě prošlel už ted.

IMG_4598.JPG
Robinsson

#652 Příspěvek od Robinsson »

Jsi frajer, super jako vždy
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#653 Příspěvek od jindraj »

pepin píše:tak zítra ještě černým tmelem zamáznout mikropory, přebrousit, fouknout červenou a až zavadne líznout ještě jednou černou spodní hranu a překrýt to lakem.

to je ten Vikouš co šel na zem na seklé servo? Praha? odskákal to tuším čumák (pořízen nový), spojka (nová) a kořeny křídel (oprava :) ?

já jen, že pokud jo, tak se pak na letišti pokochám zblízka.
pepin

#654 Příspěvek od pepin »

jindraj píše:
to je ten Vikouš co šel na zem na seklé servo? Praha? odskákal to tuším čumák (pořízen nový), spojka (nová) a kořeny křídel (oprava :) ?

já jen, že pokud jo, tak se pak na letišti pokochám zblízka.

asi ano, o trupu řeč nebyla, jen že rupla spojka a kuli tomu nakřáplý to křídlo u náběžky u kořene.
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#655 Příspěvek od jindraj »

Tak to je on :)
Robinsson

#656 Příspěvek od Robinsson »

Když už jste u toho stříkání. Zajímalo by mě, když výrobce stříká letadlo do formy, co si pod tím mám představit ? To je stříkaný přímo na nezaschlý epoxy ?
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od H1N1 »

Na zaschnutý (teda uvažuji logicky - Michal Vágner stříká letadla do formy přes lepící šablony) - tudíž to musí být už zaschlé.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
ST
Kontaktovat uživatele:

#658 Příspěvek od ST »

Barva se stříká do formy na vyleštěný vosk. Pochopitelně přes šablony, podle grafického návrhu. Potom se teprve laminuje.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
kratas
Kontaktovat uživatele:

#659 Příspěvek od kratas »

Ten postup je takovy, ze se negativni forma naseparuje. Po te se do takto naseparovane formy nanese barva a necha se zaschnout. Pak se teprve do formy davsji vrstvy tkanin, ktete se prosycuji. A to to popisuji jen tak narychlo. Nicmene prvni neni epoxy, ale separator, vetsinou specialni vosk, barva a pak uz to dalsi (tkaniny,nosniky atd.).
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#660 Příspěvek od H1N1 »

Tak jsem to skoro trefil, jen jsem nevěděl že to je separátor a né epoxi, je to pro mně nová kategorie....

PS: Kratas mám ještě tu červenou Piper/Belancu :-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Odpovědět

Zpět na „Kluby“