Velmi malý rc model + bezdrátová kamera
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- JosefSvejk
Re: Velmi malý rc model + bezdrátová kamera
A to bude něčemu vadit, když se bude kamera v potrubí otáčet?
Osobně bych to (jako pokus) udělal takto: Na čistící pero bych připevnil válečkovou miniaturní vodotěsnou analogovou kameru, za ni pár vysokosvítivých ledek, k tomu bych připojil obyčejný UTP kabel (video + napájení) a ten bych izolepou připevnil po celé délce toho brka (každých cca 25 cm). Při zasouvání pera do potrubí bych jen pootáčel doprava - doleva a sledoval bych obraz na jakémkoliv monitoru s AV vstupem. Jediný problém vidím ve špinění objektivu (resp. jeho krycího skla) v kanále. Tohle pero má 15 m a průměr 12 mm:
Osobně bych to (jako pokus) udělal takto: Na čistící pero bych připevnil válečkovou miniaturní vodotěsnou analogovou kameru, za ni pár vysokosvítivých ledek, k tomu bych připojil obyčejný UTP kabel (video + napájení) a ten bych izolepou připevnil po celé délce toho brka (každých cca 25 cm). Při zasouvání pera do potrubí bych jen pootáčel doprava - doleva a sledoval bych obraz na jakémkoliv monitoru s AV vstupem. Jediný problém vidím ve špinění objektivu (resp. jeho krycího skla) v kanále. Tohle pero má 15 m a průměr 12 mm:
Panzer píše:Budu vděčný za radu. strávil jsem hodinu na internetu a nic vhodného jsem de facto nenašel
Před nějakou dobou jsem tady dal inzerát, že koupím třeba i vrak autíčka s ovládáním na kabel, který bych si upravil pro stejný účel. Autíčko mi sice nikdo k prodeji nanabídl, ale následná diskuze probíhala cca stejně.
Takže rada zní - zeptej se někde jinde.
Jo třeba na bastlírně - tam ho rovnou zabanují
Radek
ICQ 638556901
- JosefSvejk
jio píše:Před nějakou dobou jsem tady dal inzerát, že koupím třeba i vrak autíčka s ovládáním na kabel, který bych si upravil pro stejný účel.
A jak to dopadlo? Dodělal jsi to?
1. neviděl jsem zmínku o průměru potrubí.
2. do odboček předpokládám chceš jenom nahlédnout a ne tam jezdit ? Pokud jsou menší než hlavní potrubí tak je tam ozub
který nepřejedeš.
3. to potrubí je nové nebo již používané ?
4. jaké jsou tam spády ?
5. dostáváš se tam ze šachty nebo z příma ?
6. říkáš že je to pod povrchem no ale nějaká nezámrzná hloubka tam je.
v zemi se běžně dává jako minimum 150 a tam už se nějakej rc tančík vejde.
tomuhle http://www.rcking.eu/cs/hracky/8047-rc- ... -1-30.html by se utrhla hlaveň a něco by zvládl.
Za pomoci zrcadla a světla by se dal řídit i bez přímého vidění přes kameru , jenom by se natočilo video.
Možnosti by asi nějaké byly, ale chce to víc informací co chceš revidovat
2. do odboček předpokládám chceš jenom nahlédnout a ne tam jezdit ? Pokud jsou menší než hlavní potrubí tak je tam ozub
který nepřejedeš.
3. to potrubí je nové nebo již používané ?
4. jaké jsou tam spády ?
5. dostáváš se tam ze šachty nebo z příma ?
6. říkáš že je to pod povrchem no ale nějaká nezámrzná hloubka tam je.
v zemi se běžně dává jako minimum 150 a tam už se nějakej rc tančík vejde.
tomuhle http://www.rcking.eu/cs/hracky/8047-rc- ... -1-30.html by se utrhla hlaveň a něco by zvládl.
Za pomoci zrcadla a světla by se dal řídit i bez přímého vidění přes kameru , jenom by se natočilo video.
Možnosti by asi nějaké byly, ale chce to víc informací co chceš revidovat
- malé zvíře
Maverick píše:anebo naucit mluvit male zvire.
Já mluvit umím...
Last one alive, lock the door!
malé zvíře píše:
Já mluvit umím...
- MarthiR
Maverick píše:anebo naucit mluvit male zvire.
malé zvíře píše:Já mluvit umím...
Tak tohle je fakt haluz ........ omlouvám se ale nedalo my to
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
JosefSvejk píše:A jak to dopadlo? Dodělal jsi to?
Ne, prostý inzerát se proměnil v mnoho velmi fundovaných příspěvků na téma nesmyslnosti mého záměru a autíčko mi nikdo nenabídl. Asi se případný prodejce zalekl, že by mohl být dán do jednoho pytle s troubou, který o něčem takovém vůbec uvažuje. A tak raději do té krabice na půdě, kde podobné hračky leží ani nenakoukl.
Takže zatím nic. Záměr ale i přes ty vysoce fundované příspěvky stále existuje, jen se mi nechce vyrábět vlastní podvozek.
Možná by jsi mohl zkusit nějak okuchat tohle: http://www.raraskov.cz/detail/4856259/g ... nk-tiger-i
a sehnat na to nějakou kameru
a sehnat na to nějakou kameru
malé zvíře píše:Já mluvit umím...
Je to samozřejmě jen vtipná náhoda, ale dalo by se také vtipně odvětit, že to chtělo uvážit v souladu s kontextem dříve definované velikosti modelu (10x5x5cm) a v tom případě asi nebudeš dostatečně malé zvíře na to, aby ses tam vešel podobně jako ten model.
Jinak mini RC tank je třeba viz tento odkaz (8,5 x 5 x 4 cm). Chtělo by to asi odmontovat věž a namísto ní dát nějakou wifi minikamerku. Třeba by se tam vešla viz tento odkaz (5.5 x 2 x 2 cm) pokud by se položila na ležato nebo třeba malá wifi kamera viz tento odkaz (3 x 3 x 3,5 cm), ale ta je podstatně dražší. Případně kamera viz tento odkaz (2 x 2 x 2,5 cm), která má vlastní přijímač.
- malé zvíře
Drondys píše:Je to samozřejmě jen vtipná náhoda, ale dalo by se také vtipně odvětit, že to chtělo uvážit v souladu s kontextem dříve definované velikosti modelu (10x5x5cm) a v tom případě asi nebudeš dostatečně malé zvíře na to, aby ses tam vešel podobně jako ten model.
Však já jsem v podstatě pro každou špatnost a nemám problém ani s legrací na svůj účet (viz můj nick
K původnímu tématu: pokud jde o HW tak by teoreticky mohl stačit libovolný RC model s vyhovujícími rozměry a cenou (Čína?). Jak už bylo psáno přede mnou - problém je bezdrátové ovládání. Před nějakou dobou se mi kamarád (amatérský jeskyňář) zmínil že by rádi prozkoumali jakési jezírko pomocí dálkové řízené ponorky. Jen tak z legrace jsem se po internetu pídil po nějakých informacích a dospěl jsem k závěru že bezdrátová komunikace (řízení + obraz) pod vodou je v amatérských podmínkách v podstatě nemožná. A s tím průzkumem potrubí to bude dle mého názoru úplně stejné - bežné (legální) frekvence při legálních výkonech neprojdou dost hluboko ani kdyby potrubí bylo jen pár desítek cm pod zemí.
Last one alive, lock the door!
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
malé zvíře píše: bežné (legální) frekvence při legálních výkonech neprojdou dost hluboko ani kdyby potrubí bylo jen pár desítek cm pod zemí.
BINGO, to je oč tu běží.
OK2WY
malé zvíře píše:A s tím průzkumem potrubí to bude dle mého názoru úplně stejné - bežné (legální) frekvence při legálních výkonech neprojdou dost hluboko ani kdyby potrubí bylo jen pár desítek cm pod zemí.
Jen ho nech ať si to klidně sám vyzkouší a bude to mít jak se říká potvrzeno "na vlastní bulvy". Ostatně ten mini tank stojí jen 490 Kč a když mu to nebude fungovat tak už k němu ani nemusí dokupovat kamerku a mini tank pak může rovnou dát nějakému děcku třeba k vánocům.
Pokud by šlo jen o řízení tak to by mohl zkusit do toho mini tanku nějak naroubovat malý wifi přijímač něco jako je třeba viz tento odkaz a pak by mohl zkusit řízení třeba z notebooku nebo z mobilu ovšem přes nějaký "osolený" wifi router, ale ta minikamerka pro přenos obrazu z modelu by byla asi výkonově slabá.