High performance-prostě kompozity a vše technické
Re: High performance-prostě kompozity a vše technické
Kolega povrchovku Scaryho po opravě řeší přelepením kouskem barevné samolepící folie z reklamky, říká rychlé ,levné ,dostačující.
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Ja opravy kompozitu resim jen funkcne. Fleky mi nevadi, jsou to bitevni stroje a u jecka zbytecna hmotnost nahoru. Nicmene uznavam, ze Pepin to dela krasne a urcite i s laskou.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
[attachment=-1]uploadfromtaptalk1413994798485.jpg[/attachment] Tohle jecko ma zdanlive krasny agrarni airbrush. Opravu jsem nedelal ja, zas tak dobry nejsem. Nejsou videt usi, ty taky dostaly zabrat. 
SOVA is YouR CO-pilot
Tak už se zase točí
....
včera doskládán zbytek střívek a proběhla základní zkouška funkčnosti a telemetrie.
Bylo zjištěno že telemetrie telemetá ale pohon nereaguje
. Ukázalo se, že chybka byla v tom, že Vikouš byl blbuvzdorně postaven na reg s BECem a aby někdo nezapojil přijímačovku do BECu, chybí mu plusový přívod od Rx. MEZON 165 je ale opto a tak přívod + potřebuje. Tak jsem ještě si ještě v rámci zakracování kablíků o regu a od čidla "půjčil" + z vedlejšího S-BUS portu Vikouše a už to běželo.
Donastaven regulátor JETIBOXem a otestována funkčnost UnisensE čidla. Kupodivu se zdá, že bez znatelné úhony přežilo průtok takového proudu, ktterý prakticky odppařil několik tranzistorů, roztrhal posléze reg na kusy včetně zahoření desek a roztavil baterku včetně rozletování kontaktů. Čidlo zdá se přes to včechno žije a ukazuje zatím celkem uvěřitelné hodnoty, které se kupodivu celkem shodují s hodnotami co ukazuje MEZON. Pokud se to potvrdí tak všechna čest kluci německý - ještě se naučte udělat ovládací SW i v angličtině a bude to super
včera doskládán zbytek střívek a proběhla základní zkouška funkčnosti a telemetrie.
Bylo zjištěno že telemetrie telemetá ale pohon nereaguje
Donastaven regulátor JETIBOXem a otestována funkčnost UnisensE čidla. Kupodivu se zdá, že bez znatelné úhony přežilo průtok takového proudu, ktterý prakticky odppařil několik tranzistorů, roztrhal posléze reg na kusy včetně zahoření desek a roztavil baterku včetně rozletování kontaktů. Čidlo zdá se přes to včechno žije a ukazuje zatím celkem uvěřitelné hodnoty, které se kupodivu celkem shodují s hodnotami co ukazuje MEZON. Pokud se to potvrdí tak všechna čest kluci německý - ještě se naučte udělat ovládací SW i v angličtině a bude to super
... nutno přiznat, že MEZON se v kabince trochu dost roztahuje a teď tam již není místa na tancování jako před tím .... musel jsem ho na fixační destičku nejprve přidělat a pak i s ní lípnout na stěnu ... tak doufám, že se tam někam nepřipletl lepidlu do cesty nějaký kablík ... vidět tam není ani omylem ... ale to doufám zjistím stejně jedině když to budu zase celé vykuchávat ... na nějaké pravidelné vyndavání to není.
byla trochu piplačka si to venku rozměřit a sletovat tak, aby vše zapadlo na svá místa a sonda se pokud možno trefila na svůj "podstavec", chladič regu umožnil vložení "klíčku" (spínání přijímačového okruhu). Ale nakonec to zdá se klaplo.
skončil jsem celkem pozdě, takže už jsem nemohl řvát v baráku naplno ... ale na 60A volnoběh jsem to cvičně protočil a zatím OK. O víkendu tak snad bude moct jít do vzduchu. Zkontroluje se jen dotažení kužele a pak dostane plnou nálož. Možná to bude potřeba dovážit. Mezon má 130g namísto 98 YGE a i když jsem z něj okrájel skoro 25g kabelů, tak tam bude v čumáku něco málo navíc.
byla trochu piplačka si to venku rozměřit a sletovat tak, aby vše zapadlo na svá místa a sonda se pokud možno trefila na svůj "podstavec", chladič regu umožnil vložení "klíčku" (spínání přijímačového okruhu). Ale nakonec to zdá se klaplo.
skončil jsem celkem pozdě, takže už jsem nemohl řvát v baráku naplno ... ale na 60A volnoběh jsem to cvičně protočil a zatím OK. O víkendu tak snad bude moct jít do vzduchu. Zkontroluje se jen dotažení kužele a pak dostane plnou nálož. Možná to bude potřeba dovážit. Mezon má 130g namísto 98 YGE a i když jsem z něj okrájel skoro 25g kabelů, tak tam bude v čumáku něco málo navíc.
- RomanSadilek
Ahoj ten Mezon regl má telemetrii která se přenáší na TX??
nebo se jen loguje uvnitř a musí se to vycucat?
RomanSadilek píše:Ahoj ten Mezon regl má telemetrii která se přenáší na TX??
MEZON má telemetrii EX Jeti ... takže pokud máš jěťáckej Rx, tak tam máš otáčky, proud, napětí, kapacitu a myslím teplotu? Ale já jedu na Futabě takže to nevyužiju a telemetrii mám extra - prakticky ty samé údaje + Vario + výška - v tom UnisensE čidlu co je hned za tím Mezonem. Mezon nicméně údaje loguje, ale co vím, tak jen maximální hodnoty z posledního cyklu mezi zapojením a odpojením baterky. Ty jsou pak vyčíst přes ten extra kablík, co se mi tam na něm válí zeshora JETIBOXem. Tím JETIBOXem jsou vyčítat i živé hodnoty za běhu, ale to dává smysl jen na zemi při testech jako jsem dělal abych si ověřil, že UnisensE žije i přes ten požár a není nějak cinklý.
Kdyz uz mas mezon... Tak to by k tomu chtelo i tu vysilajdu, ne? 
Genagen píše:Kdyz uz mas mezon... Tak to by k tomu chtelo i tu vysilajdu, ne?
to by mic bolelo, moc práce a moc peněz a i když se mi jeti vzhledově moc líbí, tak spolehlivější není a ta samotná krása a trochu lepší práce s telemetrií mi za tu námahu v dohledné době nestojí a to nemluvím o s-bus / s-bus2, který mám moc rád
tak dnes jsem dovyvážil tučnějšího Mezona ... nakonec to tolik nebolelo - 6 olůvek do ocasu - necelých 5g
Potom jsem pohon změřil s 4s pohonem a také s tím eko pohonem na 3s na improvizovaném polně-vesnickém standu co jsem tu dokázal na chalupě narychlo vymyslet ... no on to není ani tak stand jako spíš věšák
Zjištěné hodnoty vypadají optimisticky a přijdou mi krapet lepší než s YGE ... ale v mezích nějaké statistické chyby.
4s setup:
5,6-5,9 kg statického tahu, 145A podle telemetrie (160A podle logu Mezonu - ale to bude spíš jen nějaká špička - věřím spíš těm 145A), 7700 otáček
3s setup:
3,4 kg statického tahu, 113A, 6250 otáček
mno nechtěl bych bejt u toho měření :-d
nebál ses že to rupne ?
nebál ses že to rupne ?
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Proc by to melo rupnout? Myslis ze ta vaha sla pres limit? Nebo spise ty provazky? Co jsem tak koukal na ty fotky tak by to udrzelo i 10kg tah s prehledem. Take takhle merime, ale mame to pridelane na sibenici pro kostlivce z prirodopisu:-)
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Riskovat trup, motor, nový regl a svoje zdraví kvůli dost pochybnému zjištění naprosto irelevantních hodnot - opravdu to bylo tak nutné?
mno že povolí provázek - uzel nebo rupne trup, ono to není děláno na tohle namáhání, kdy to jakože oběpímá tenkej provázek
nebo radši nemyslim když by rupnul třeba list :-d co yb to udělalo za paseku, od určité doby (10 cm jizva)
mám respekt :-d
nebo radši nemyslim když by rupnul třeba list :-d co yb to udělalo za paseku, od určité doby (10 cm jizva)
mám respekt :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Milan Nes píše:mno nechtěl bych bejt u toho měření :-d
nebál ses že to rupne ?
ne-e - zase jsem to nedělal bezhlavě - to bylo fakt všechno předem odzkoušené. Tu mincířku mám vyzkoušenou do min 35kg. Ta smyčka šňůry i s těmi uzly unesla před tím na tah stejných 35 kg mých dvou synků (to jsem si zkusil). Obojí by asi vydrželo i víc, ale ten trup má bez křídel necelé 2kg, a tah motoru se určitěne nemohl dostat ani na 1/3 té testované nosnosti (dal asi necelou 1/5
Jediné, co jsem si pak hlídal bylo, aby vše okolo bylo bezpečně daleko (aby vrtule nic nenasála), já sám jsem stál za kufrem od Optimy co je z 2x4mm překližky, kdyby se něco stalo vrtulí (z té mám skutečně respekt), a to je zhruba vše. Co vím, tak si každý doma zamotoruje, aby odzkoušel pohon, vrtuli apod. Jediný rozdíl tohoto je, že je to svisle a rovina vrule je vodorovně (jediná nepříjemnost). Jinak je to nemlich to samé.
RedAce píše:Riskovat trup, motor, nový regl a svoje zdraví kvůli dost pochybnému zjištění naprosto irelevantních hodnot - opravdu to bylo tak nutné?
no nevidím v tom až takové drama - jak říkám, bylo to co do zatížení toho závěsu předem bohatě odzkoušené, na ochranu před vrtulí jsem myslel předem a pohon snad občas zkusí kdokoliv - já jen dal letadlo shodou okolností svisle, abych snadno změřil tah jinak v tom snad není rozdíl kdaž to člověk udělá vodorovně. A jinak ty hodnoty nepovažuji za irelevantní - mám srovnání s předchozími verzemi, a tak mám rychlou referenci, zda je v pohonu vše ok nastaveno OK, a odpadá mi tak do značné míry jedna starost. Samozřejmě ty hodnoty nemají pro let jako takový žádný význam, ale pro referenci a srovnání se mi hodí. A jistěže bych se bez nich obešel, ale ten motor kužel a nastavení jsem zkusit potřeboval tak jako tak, tak proč při tom nezměřit navíc tah? nevím nevidím v tom problém
K čemu je dobré znát statický tah u takového pohonu? Budeš s Vikingem létat 3D a viset na vrtuli?