Pouzdro na RC model

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
aenstria

Pouzdro na RC model

#1 Příspěvek od aenstria »

Dobrý den,

nejsem modelář a ani si netroufnu za něj považovat, prostě mě jenom baví se občas proletět jako relax.

Mám louku za domem , cca 1 km. Autem se mi tahat nechce, a chci chodit pěšky.
Nedá se někde sehnat ,popř vyrobit pouzdro na model ? Konkretne se jedna o Sky Climbera. Přemýšlel jsem pouzdro na rybářské pruty , ale bojim se aby se to nezničilo. S tou krabicí chodit se mi moc nechce , je hrozně objemná a neskladná.

Díky moc.
kocour
Kontaktovat uživatele:

Re: Pouzdro na RC model

#2 Příspěvek od kocour »

Zdravím ! Není to z mé hlavy, ale mám to osobně vyzkoušené. Zakoupil jsem futrál na snowboard. Dají se koupit v různých délkách, mají postranní kapsu, nastavitelnou kšandu na nošení přes rameno a ještě rukojeť na chytnutí do ruky. Aby se éro nepoškodilo, zakoupil jsem vTescu zlevněné karimatky, které jsem nastříhal po délce a těmi jednotlivé kusy éra prokládám.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
bezo.tn
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bezo.tn »

obal na snowboard nie je moc na epp , tu mas http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... ouse_.html
graupner MZ-24
kroxigor

#4 Příspěvek od kroxigor »

Na větroně mám fuutrál na pruty koupenej někde v hyperkrámě ve slevě.

Jinak běžně tahám modely takhle, většinou bez poškození:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Prorock »

Nebo si vem karton (z nějakého velkého balení zboží) a ten obal si slep na míru modelu, stačí k tomu nůžky a izolepa či disperzní lepidlo. Jako ucha pro nošení třeba pruhy látky, koženky atp. Ten karton je kupodivu dost odolnej a lehkej. Nebo jen pouprav tu původní krabici, vystel jí molitanem či miralonem nebo i přidej vrstvu kartonu ...
kocour
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kocour »

První v zadání má být, na jaký model má futrál sloužit. Já pro ten snowboardový uvažoval polomakety větroňů kolem 3m. Taky mám před mnoha lety koupené obaly na pruty koupené v rybářských potřebách. V modelářských prodejnách nabízeli to samé za o dost vyšší cenu. Je to ale jen plátěný pytel se kšandou, křídla se musí ještě do něčeho zabalit, trup tam radši nedávat. Taky jsem zkoušel slepit izolepou z bublinkové folie - ale to se vzhledem ke značnénu výskytu koček v naší domácnosti vůbec neosvědčilo. :|
Shorty

#7 Příspěvek od Shorty »

kocour píše:První v zadání má být, na jaký model má futrál sloužit. :|

V zadání to je. Cituji nebo překopírováno :Konkretne se jedna o Sky Climbera.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Golfista

#8 Příspěvek od Golfista »

Obal na letadlo řeším u každého letadla. Poslední jsem vyřešil takto: V pouzdře na křídlo jsou 3 podélné oddělení pro střed a každé ucho zvlášť, se zipem nahoře v celé délce. Je to z prošívaného, třívrstvého materiálu, který to křídlo skvěle chrání.
Přílohy
q2.jpg
q1.jpg
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Lark

#9 Příspěvek od Lark »

Na bublinky jsem si upravil původní krabici. Mám na ní jen popruh na nošení, ale není problém z druhé strany udělat i popruh přes rameno. Trup je kuželem opřený do kostky PPS a pro ocasky jsou taky vedení. Klidně to může i upadnpout (už se stalo) a nic se tomu nestane.
Přílohy
EG_futral_03.JPG
EG_futral_02.JPG
EG_futral_01.JPG
aenstria

#10 Příspěvek od aenstria »

Díky za každou reakci, já byl dneska poprvý musel jsem autem ta krabice se jen tak tak vejde na zadní sedačky - podelně.
Takže to limituje i počet cestujích, nebo přihlížejících.
Musím to řešit.
kocour
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od kocour »

V zadání to je. Cituji nebo překopírováno :Konkretne se jedna o Sky Climbera.[/quote]Nemám vzdělání. Opravdu nevím, co je to za model. Stačil by odkaz.
Golfista

#12 Příspěvek od Golfista »

Ať se jedná o jakýkoli model, ukázky tady, byť i přímo nesouvisející s dotazovaným, můžou být pro spoustu z nás inspirací pro tvorbu vlastního obalu.
V mládí jsem jezdil na letiště na kole a modely F3B na zádech i se všemi věcmi. Bohužel fotografii toho baťohu nemám. Dělal jsem ho tenkrát na míru pro konkrétní dvě letadla, vybavení a osobní věci na soutěže, na dva dny.

Mám dvě pravidla: Pro pevný model stačí i měkký obal, pro měkký model je potřeba pevný obal.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Lark

#13 Příspěvek od Lark »

to kocour: Strejda googl pomůže. Je to trošku zvětšený EasyGlider, proto jsem poslal ty obrázky. :D
http://www.model-rc.cz/rc-letadla/vetrone////sky-climber-rtf-24ghz-set-2m-rozpeti-rc4240/
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kocispavel »

Ahojte,

k výrobě pevnější lepenkové bedny doporučuju použít krabici od jízdního kola.
V každé cykloprodejně se toho rádi zbaví. Lepenka je fakt bytelná.

Zdravím.

Pavel
kroxigor

#15 Příspěvek od kroxigor »

K fotkám jsem zapomněl dopsat, že v báglu je na míru dělaná krabice z pevného kartonu a model obaluju bublinkama.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Odpovědět

Zpět na „Dílna“