Hitec Optic 6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
petan64

Re: Hitec Optic 6

#136 Příspěvek od petan64 »

Optic má bohužel omezené možnosti programování. Funkce Gear/Aux nelze nastavit v případě zapnutí režimu větroně, tedy po zapnutí mixu ADIF, nebo CROW. Mixem CROW jsou ovládány současně křidélka na kanálu 1 a 5, klapky na kanálu 6 a výškovka na kanálu 2. Pokud chceš použít funkci AUX na přepínači, budeš asi muset vypnout mixy CROW a ADIF. Tím se nastaví ovládání křidélek na kanály 1 a 6. a je tedy nastaven režim Acro. Kanál 5 potom zůstane volný pro funkci Gear/Aux, ve Tvém případě tedy bude sloužit pro vypínání stabilizační jednotky. Ovládat ho můžeš přepínačem SW-2

A pokud máš zapnutý mix CROW a současně nastaveno ovládání motoru na přepínač (bude na SW-1), bude brzda ovládaná plynule kniplem plynu... :)
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
janosik

#137 Příspěvek od janosik »

mixy na vysílači mám vypnuté, ta stabilizace je má v sobě, jinak mám zapojený jenom kanál 1-2 na křidélka a 3 na motor nic jiného nepoužívám. až teď jsem připojil na kanál 5 tu stabilizaci na přepínači sw-2 můžu přepínat jak chci a stabilizace se nevypne.
petan64

#138 Příspěvek od petan64 »

Místo stabilizační jednotky zkus připojit na 5. kanál nějaké servo. Pokud bude reagovat na přepínač, je vysílač nastaven OK a hledal bych problém asi v nastavení té stabilizace. Předpokládán, že tam bude nějaká možnost nastavení rozsahu vstupních pulsů, na kterou to má reagovat. Pokud ne, mohlo by pomoci upravit ve vysílači nastavení EPA (rozsah výchylek), nebo subtrim pro 5. kanál.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Rocky_MK »

Zdravím,
chtěl jsem si na svém Opticu 6 35MHz nastavit u elektrovětroně (bez klapek a křidélek) tři různé neutrály výškovky na třípolohový přepínač - 1. poloha potlačeno (rychlost/motor), 2.poloha neutrál, 3. poloha lehce nataženo (termika). Ať jsem studoval návod jakkoli, nabyl jsem dojmu, že to nejde. Dá se to nějak "přechcat"...?
„Pilot nesmí být tuctový šofér, ale dokonalý pán svého stroje!“ A.I.Pokryškin
hates

#140 Příspěvek od hates »

Nezkousel jsem, ale co takhle vyzkouset programovatelny mix ?
Mozna jsem i zkousel, Mam na mustangovi nastaven na prepinac mix flaperony a k tomu patricne primixovanou vyskovku.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Rocky_MK »

Já ale mám ovládány pouze motor, SOP a VOP. Co bych s čím mixoval? Vždyť na mix potřebuju nastavit master i slave, ne?
hates

#142 Příspěvek od hates »

Jako master dej kanal, kterej nepouzivas a slave das kanal 2. Musel bych se na to kouknout, ale urcite by to slo.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Rocky_MK »

Zkusím to, díky.
petan64

#144 Příspěvek od petan64 »

Zkus použít funkce CAMBER a LAND, kde použiješ pouze korekci výškovnou. Optic nemá bohužel opravdové letové režimy, má pouze předdefinované mixy a z těch je nutné vycházet. Programový mix můžeš použít například ve spojení Motor (master)-Elev (výškovka - slave), které jinak nejde nastavit. Motor u větroně můžeš ovládat pouze přepínačem a na ten nastavit i programovatelný mix.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od Rocky_MK »

Udělal jsem to přes ty programovatelné mixy - využil jsem oba, a jak jste mi psali - jako master kanál, co nepoužívám a slave 2. To jsem pak nastavil na SW-4, přepínač let. režimů (mixů). Ve střední poloze mám neutrál výškovky, v poloze k sobě lehce nataženou a v poloze od sebe potlačenou. Tak, jak jsem chtěl. Dnes odpoledne to vyzkouším za letu, tak doufám, že to nezaryju a Tracyna to přežije :)
michaltucek

Zapojeni kridelek - Optic 6 Sport

#146 Příspěvek od michaltucek »

Ahoj,
Prichazim s prosbou o radu se zapojenim kridelek na Optic 6 Sport a prijimac Optima 6. Jedna se o zapojeni kridelek kazde zvlast (kazde svoje servo). Do ted jsem letal elektro, kde jsem mel jedno kridelko v kanalu jedna a druhe v kanalu 6 a aktivoval jejich funkci jako Flaperony (FPLN). Tudiz pri trimovani kridelek chodili obe. A ted mam spalovak, kde v kanalu cislo sest je napajeni prijimace. Takze mi zbyva strcit jedno kridelko do kanalu jedna a druhe do kanalu 5. Jenze na to nebude fungoval aktivovani FPLN. Jedine, co me napadlo je volne volitelny mix funkce FLT.C. Jdu na to spravne? Nebo se to dela jinak?

Diky
Michal
kroxigor

Re: Zapojeni kridelek - Optic 6 Sport

#147 Příspěvek od kroxigor »

Napájení můžeš strčit do kteréhokoliv volného kanálu.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
michaltucek

Re: Zapojeni kridelek - Optic 6 Sport

#148 Příspěvek od michaltucek »

Aha, tak to jsem nevedel. Diky moc za radu.

Michal
SirSteve

#149 Příspěvek od SirSteve »

Mám dotaz,
sehnal jsem vysílačku Hitec Optic 6 a trochu jsem si jí nastavil. Po zapnutí vysílače a připojení s letadlem a přidám plyn tak mi cca po 3 vteřinách vypne motor a musím zase odpojit baterku a vypnout vysílačku. Když to opět připojím tak se mi to znovu cca po 3 vteřinách vypne a nevím čím to je. Pokud by někdo věděl co s tím budu rád když mi poradí.
Předem děkuji za rady
PetrD

#150 Příspěvek od PetrD »

Chybu bych hledal v nastavení regulátoru a ne ve vysílači. Když vypne motor tak serva jdou dál ovládat nebo je to mrtvé celé? Vysílač je na 2,4GHz nebo 35/40MHz ?
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“