jen se nerad šťourám v něčem, co spolehlivě funguje
Graupner MC-20 HoTT
Re: Graupner MC-20 HOTT 12/12
Nezatracuji aktualizace jako takové,
ja se štoural,
a jak jsem dopad je ve vlákně telemetrie.
Možná jsem to měl dát sem.
Možná jsem to měl dát sem.
Přece by mělo fungovat vrátit starší verze FW, pokud je tedy máš. To je právě jeden z důvodů, proč si aktualizace stahuju ručně a ne pomocí studia. Takže já mám.
Naposledy upravil(a) Lark dne úte 23.09.2014 20:24, celkem upraveno 1 x.
ahoj bzukine, sám tam píšeš, že ten uptd. 1.083 je nejaká korekcia týkajúca sa GPS - a ono to nejak zasahuje do tých hlášiek /voice file/?
nejak som to nepochopil .....a tie log si skúšal pozrieť v grafoch cez data explorer??? ja mám zatiaľ mám v. 1.082, vyskúšal by som tú 083, ale doma budem až budúci týždeň....
nejak som to nepochopil .....a tie log si skúšal pozrieť v grafoch cez data explorer??? ja mám zatiaľ mám v. 1.082, vyskúšal by som tú 083, ale doma budem až budúci týždeň....
Používám teď Graupner ESC. Logy prohlížím v GR Studiu 3.4 ,3.8 ,4.0. nebo v Hottmanageru. Hottmanager ESC neumí a otevře jenom nějaký logy ? s GPS.
. Dataexplorer ESC neumí taky,a log ukazuje občas rychlost -(mínus) 24320 km/h a jiný divný čísla ... A je skoupej na údaje,cca 2x za sec.takže některé údaje v něm oproti GRstudiu nevidím.
Ve verzi .82 mi skákala vzdálenost,najednou sem byl 3km daleko,a model 6 m ode mně.
podle logu by mohlo být odpovídající hlášení "signál přijímače".
Další postup na další model s unisensem,pak uvidím dál,teď testuju serva atd..
Vrátit na starou verzi skusím po dalším(neúspěšném) testu, verze mám.
. Dataexplorer ESC neumí taky,a log ukazuje občas rychlost -(mínus) 24320 km/h a jiný divný čísla ... A je skoupej na údaje,cca 2x za sec.takže některé údaje v něm oproti GRstudiu nevidím.
Ve verzi .82 mi skákala vzdálenost,najednou sem byl 3km daleko,a model 6 m ode mně.
podle logu by mohlo být odpovídající hlášení "signál přijímače".
Další postup na další model s unisensem,pak uvidím dál,teď testuju serva atd..
Vrátit na starou verzi skusím po dalším(neúspěšném) testu, verze mám.
Re: Výběr vysílačky
Tak to vyhrála MC-20. Doufám že mi s tím až budou problémy (a že budou
) pomůžete. Jsem z toho větší blbec než jsem se o ní začal zajímat a číst.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Za chvíli jedu pro ní... 
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Neboj. Pokud bude třeba, určitě pomůžeme. Myslím že budeš spokojený.
PROBLÉMY ZAČÍNAJÍ...
řve to na mě: Thr too high!
nenašel jsem to v hlášeních v návodu a nevím co s tím...

řve to na mě: Thr too high!
nenašel jsem to v hlášeních v návodu a nevím co s tím...
Zkus stáhnout knipl plynu dolů...
zatím žádný plyn nemám
A vysílačka nemá kniply? Tak ten co bude možná někdy v budoucnu ovládat plyn stáhni směrem k sobě. Vysílačka tě upozorňuje na to, aby sis nezapnul éro na plný plyn...
Začni podle návodu, kde máš popsané, jak nastavit aretaci plynu a vůbec jak nasavit vysílačku, tak aby byla ve správném MODu, atd.
Je ta také vysvětlena ta hláška ....
Je ta také vysvětlena ta hláška ....
Aretaci plynu jsem nastavil a řvaní přestalo po zahýbání vším co tam je. Co pomohlo nevím. No, bilence je taková, že po dvou hodinách se mi nepohnulo ani jediné servo. Natož abych něco nastavil. A návod je mi na dvě věci, když obrázky v něm jsou německy, ja si pamatuji výrazy anglicky (jinak anglicky neumím). Nejde to pro mě zatím podle něj udělat. Prostě mi nesouhlasí návod s displejem a přepnout se do němčiny, tak budu ještě ve větší řiti než jsem teď.
Ku... co jsem to koupil...
Už jsem zoufalý, doufám, že to brzo bude lepší, jinak mi hrábne.
Ku... co jsem to koupil...
Už jsem zoufalý, doufám, že to brzo bude lepší, jinak mi hrábne.
Tak za prvé bych rád požádal moderátory, aby část diskuze, která se již týká konkretního radia přesunuli tam, kam patří.
Za druhé, měl bys napřed číst ty obecné části návodu, než zapneš vysílačku. Podle všeho se zdá, že vůbec nechápeš filosofii přenosu na frekvenci 2,4GHz, párování vysílače a přijímače a tak dále.
Za druhé, měl bys napřed číst ty obecné části návodu, než zapneš vysílačku. Podle všeho se zdá, že vůbec nechápeš filosofii přenosu na frekvenci 2,4GHz, párování vysílače a přijímače a tak dále.