Tady ještě jedna ukázka mého dalšího oblíbeného éra http://www.youtube.com/watch?v=jNlaI-GnRG4
De Havilland DH.98 Mosquito
Re: Havilland DH.98 Mosquito
pánové, já se vůbec nechci přít o skutečné rychlosti éra, na to se stačí mrknout do tech.parametrů Mosquita.Mě jde o pocitové chování modelu. Když vidím jak to startuje, lítá a přistává a mám pocit, že vidím skutečný éro (jakékoliv) , tak mám radost. Když vidím na nebi tečku, která se rychle blíží, pak to udělá frnk a zase vidím vzdalující se tečku, nemám z toho nic, (mluvím o vrtulích) . Je mi už opravdu dávno jasný, že to nikdy nebude tohle : http://www.youtube.com/watch?v=M-I4hZah_Pc , ale pohled to je neskutečný. Start a hlavně přistání je nejrizikovější fáze letu, ale také ta nejhezčí + krásné průlety kde to éro vidím v celé kráse, (makety a polomakety) . To, že je to hodně o ručičkách už taky dávno vím a mám z toho trauma
, ale záleží i na modelu. Když to bude typ cihloidní, jak psal atlanta, tak s tím nic neudělají ani zlaté ručičky, si myslím.
Tady ještě jedna ukázka mého dalšího oblíbeného éra http://www.youtube.com/watch?v=jNlaI-GnRG4
Taky je dobré si uvědomit že na show nevidíme éra skutečně bojově naložená, ale jsou to vykostěné bezbranné skořepinky - to se jim pak snadno plazí vzduchem :-D
jyrry.webnode.cz
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Taky je dobré si uvědomit že na show nevidíme éra skutečně bojově naložená, ale jsou to vykostěné bezbranné skořepinky - to se jim pak snadno plazí vzduchem
taky si je treba uvedomit, ze ta druhovalecna era jsou ve veku vice nez duchodovem a mivaji o dost omezenejsi letove obalky nez kdyz to byla novotou vonici (nebo naopak smrdici) letadla kde tomu pilot v zapalu boje nakladal tolik, ze kazdy druhy let byl na hranici konstrukcnich limitu.. Takze ony by se kolikrat plazit nechtely, ale musi
obecne samozrejme plati poucka cim vetsi tim lepsi a maketovejsi letovy projev, at uz se jedna o pocitovou velikost pri priletu kolem divaku, ladnost letu (krome setrvacnosti hmot take mimo jine i diky vyssi odolnosti na poryvy vetru atd) ale hlavne i to co uz jyrry taky resil - zvuk. velke makety proste nebyvaji pohaneny elektrikou a kdyz do toho clovek nacpe nejake velke Moki nebo dva Kolmy, tak ten zvuk pri pruletu dela vic nez pulku vjemu.. i kdyz samozrejme zvuku ktery vyda manzelka az uvidi fakturu za dva Kolmy do modelu Moskyta se to nevyrovna.
to jyrry :
na tom druhým odkaze rcgroups ten maník zrovna cpe regulátory do gondol. Je tam taky vidět drobná úprava regulátoru - tady trochu nechápu výrobce, že se odstraní smršťovačka z chladiče, aby opravdu chladil. Je to stejný, jako dát do pokoje kvalitní radiátor a obalit ho igelitem.
Trochu nechápu fakt, že to nemá klapky i když je to komplet připravený, ale asi by to už cenově nebylo zajímavé .
Jinak, mě se ta stavebnice od BH líbí víc. Je to o chlup větší a pak ten materiál ....
na tom druhým odkaze rcgroups ten maník zrovna cpe regulátory do gondol. Je tam taky vidět drobná úprava regulátoru - tady trochu nechápu výrobce, že se odstraní smršťovačka z chladiče, aby opravdu chladil. Je to stejný, jako dát do pokoje kvalitní radiátor a obalit ho igelitem.
Trochu nechápu fakt, že to nemá klapky i když je to komplet připravený, ale asi by to už cenově nebylo zajímavé .
Jinak, mě se ta stavebnice od BH líbí víc. Je to o chlup větší a pak ten materiál ....
Naposledy upravil(a) Vlasta2 dne čtv 30.10.2014 14:27, celkem upraveno 1 x.
Kuba78 píše:... kdyz do toho clovek nacpe nejake velke Moki nebo dva Kolmy, tak ten zvuk pri pruletu ...
se vůbec té předloze nepodobá pokud to není fakt hooodně velká Mokina která se tomu díky mazaně udělanému tlumiči trochu blíží...
jyrry.webnode.cz
Vlasta2 píše:... stavebnice od BH ...
Mám i náhradní díly - jeden komplet (osazený servy) trup a jedno křídlo, k tomu všechny potřebné laminátové skořepiny - díly gondoly, vstupy chladičů. Ve frézce jsou žebra a další díly na nová křídla... Když jsem s tím prvním řachnul (nepřepnutý model...), objednal jsem to... Pak jsem to odložil a teď to leží ve sklepě a čeká...
jyrry.webnode.cz
mám to chápat tak, že když si pořídím stavebnici od BH tak po prvním přistání pomocí špičky křídla, se mám kam obrátit na náhradní díly ? 
Jedna možnost :-)
Nebo pro stavitele to je návrh, zbavil bych se toho...
Nebo pro stavitele to je návrh, zbavil bych se toho...
jyrry.webnode.cz
- FilipV
- Kontaktovat uživatele:
To Vlasta2, video s low flybys je boží
A v Mosquitu nemá Moki co dělat, leda by byl řadovej. Warbird na elektriku nó, to je
zatraceně věc vkusu. Zrovna jsem včera vyvětral Focke Wulfa, i s benzínovým jednoválcem to
má aspoň trochu duši

A v Mosquitu nemá Moki co dělat, leda by byl řadovej. Warbird na elektriku nó, to je
zatraceně věc vkusu. Zrovna jsem včera vyvětral Focke Wulfa, i s benzínovým jednoválcem to
má aspoň trochu duši
FilipV píše:... s benzínovým jednoválcem to
má aspoň trochu duši ...
Jo, asi jako Pionýr nebo Babeta...
Nevím kde jsi tu viděl spojení "Mosquito" a "Moki"....
jyrry.webnode.cz
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
asi v tvoji reakci na me. ale ja nikde nepsal "narvete moki to moskyta", ale ze obecne velke warbirdy pro velky zvuk potrebuji odpovidajici motor, napriklad Moki nebo Kolm. a do velkyho Moskyta patri spis dva Kolmy.. samozrejme do vetsiho nez to male BH.
no pro mě je volba jasná i když je mi jasné, že hezký zvuk spalováku je asi k nezaplacení. Bohužel za cenu jednoho takového motoru si koupím (kdybych na to měl) stavebnice dvě s kompletní výbavou a ještě zbude na dalších věcí. A spočítal jsem si, že na Mosquito potřebuju ty motory dva. To až Sazka bude rozdávat Jackpoty u nás v baráku..... Tím chci říct, že zvuk musím bohužel oželet 
p.s. pro rozpětí 1600 mm asi nebude žádný motor, který by navozoval pocit reálného zvuku motoru skutečného éra ...
p.s. pro rozpětí 1600 mm asi nebude žádný motor, který by navozoval pocit reálného zvuku motoru skutečného éra ...
Vlasta2 píše:... pro rozpětí 1600 mm asi nebude žádný motor, který by navozoval pocit reálného zvuku motoru skutečného éra ...
To nebude ani pro 2600mm ... Stačí si porovnat otáčky "velkých" motorů a těch modelářských - ty aby měly výkon, musí ho nahnat otáčkami když je nízký krouticí moment. Prostě Pionýr to bude ať si říkáme co chceme.
Pro to malé éro pokud to má trochu znít a přitom zachovat výhody elektriky bych to viděl na zvukový modul. Takový co trochu vyhovuje je za menší raketu - http://test.mrrcsound.com/ - je určený právě pro modely do 1600mm; já ho mám ve dvoumetrovce F7F a slyšet je (někomu se to líbí, někdo má přitroublé komentáře). Sneslo by to větší repráky, kdyby se vešly. Dodává k tomu i soubory zvuků pro dvomotory, takový twin Merlin tam v sadě je (kromě dalších pěti), můžu ho přepnout a natočit jak to zní :-) Je v tom i imitace střelby. Do toho Mosquita by se asi vešel - repráčky 2" do gondol vedle podvozků, úplně stejně jak to mám na F7F.
jyrry.webnode.cz
zvukový modul tedy žádné láce není, ale budiž. Osobně bych si to představoval tak, že na základě nějakého sekvenceru by se nastavila (naprogramovala) startovací část. Plyn na nule a přiřazený přepínač - vypnuto.Zapne se přepínač a startuje 1.motor (včetně zvuku) , následuje 2.motor . Běží oba motory na min. volnoběžné otáčky. Knipl plynu funguje normálně jen nula je mírně posunutá díky přepínači. Aby to bylo dokonalé tak při startu každého motoru, se z motoru vyvalí trochu kouře (generátor nebo něco proti mouchám) . A iluze je dokonalá
Kolik ten zvukový modul žere ? Ten dvoumotorák bych rád slyšel - nabíhá to automaticky nebo podle skutečného spuštění každého motoru ?
Kolik ten zvukový modul žere ? Ten dvoumotorák bych rád slyšel - nabíhá to automaticky nebo podle skutečného spuštění každého motoru ?
Třípolohový přepínač mám naprogramený tak že 1 - žádný plyn, poloha 2 - malinko přidáno, poloha 3 - ještě malinko přidáno, regly YEP mají nastavený práh plynu jeden normálně, druhý malinko nad nulou. Při spuštění motorů cvaknu nejdřív polohu 2 - zapne se první motor a s ním zvukový modul, po chvilce (dané prodlevou zvuků v modulu, modul naskočí od prvního zvýšení plynu) cvaknu polohu 3 - zapne se i druhý motor. Pak mohu cvaknout zpět na 2 - oba motory jedou s doprovodem zvukového modulu. Ten samozřejmě reaguje na plyn. Když stáhnu plyn kniplem, motory se točí na malé otáčky.
Při chcípání motorů cvaknu polohu 1 a stáhnu plyn, ozve se "chcípací" zvuková sekvence se žblochtáním dotáčejících se motorů, celkem to sedí i s dotočením vrtulí setrvačností...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PIdd999yQUI[/youtube]
Ten modul napájím 4s LiFe 700mAh a během letu cca 6 minut + minutu pojíždění to sežere cca 250mAh. Jde to napájet i z pohonných aku od 3s až do 6s - má vlastní spínaný stabilizátor.
Tady je to v letu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=90-EQqRfJwM[/youtube]
Při chcípání motorů cvaknu polohu 1 a stáhnu plyn, ozve se "chcípací" zvuková sekvence se žblochtáním dotáčejících se motorů, celkem to sedí i s dotočením vrtulí setrvačností...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PIdd999yQUI[/youtube]
Ten modul napájím 4s LiFe 700mAh a během letu cca 6 minut + minutu pojíždění to sežere cca 250mAh. Jde to napájet i z pohonných aku od 3s až do 6s - má vlastní spínaný stabilizátor.
Tady je to v letu:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=90-EQqRfJwM[/youtube]
jyrry.webnode.cz