Gimbal motory

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Gimbal motory

#1 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj!
S kamarádem se chceme pustit do projektu velkého gimbalu na DSLR pod copter nebo do rukou.

Kontrukci máme vymyšlenou, řídící elektroniku máme promyšlenou také, jediné u čeho si absolutně nevím rady jsou brushless motory.

Podle čeho je máme vybrat? Podle váhy DSLR? Například u Tiger motorů ale není váha uvedena, takže nevím jestli motor není předimenzovaný nebo poddimenzovaný...

Můžete mi s tím nějak obecně poradit?

Děkuju! :)
Vlasta2

Re: Gimbal motory

#2 Příspěvek od Vlasta2 »

asi nemá cenu vymýšlet Ameriku. Podle mě stačí projet e-shopy, kde mají podobný gimbal co chceš udělat a inspirovat se motory, které používají. Když to "zprůměruješ", tak by jsi měl najít vhodný motor . Důležitá je pro výběr i cena. Na tak velký kousek se nedá předpokládat, že by slušný motor měl být pod 50 babek, ale spíš o dost výš. (čím víc polí, tím lépe)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Ancistrus01 »

Vlasta2 píše:asi nemá cenu vymýšlet Ameriku. Podle mě stačí projet e-shopy, kde mají podobný gimbal co chceš udělat a inspirovat se motory, které používají. Když to "zprůměruješ", tak by jsi měl najít vhodný motor . Důležitá je pro výběr i cena. Na tak velký kousek se nedá předpokládat, že by slušný motor měl být pod 50 babek, ale spíš o dost výš. (čím víc polí, tím lépe)

Dobře! Samozřejmě s cenou počítám. Proto uvažuji nad T-Motory ;)
tibor

#4 Příspěvek od tibor »

Ancistrus01 píše:Ahoj!
S kamarádem se chceme pustit do projektu velkého gimbalu na DSLR pod copter nebo do rukou.

Kontrukci máme vymyšlenou, řídící elektroniku máme promyšlenou také, jediné u čeho si absolutně nevím rady jsou brushless motory.

Podle čeho je máme vybrat? Podle váhy DSLR? Například u Tiger motorů ale není váha uvedena, takže nevím jestli motor není předimenzovaný nebo poddimenzovaný...

Můžete mi s tím nějak obecně poradit?

Děkuju! :)

Poradím ti konkrétne. Ak to chceš na zrkadlovku, použi GBM 5208. Na gimbale s takými motormi vozím zrkadlovku Canon asi pol roka.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“