FPV_dotazy
Re: FPV_dotazy
Když píše "bez signálu" tak je to totéž jako blue screen - nenachází synchropulzy. Zlaté staré TV co uměly zrnit, na tom se dalo aspoň něco poznat. Tady nezjistíš jestli je problém v kabelu, přijímači nebo vysílači.
- JosefSvejk
A proč to vlastně nezkoušíš s vysílačem?
JosefSvejk píše:A proč to vlastně nezkoušíš s vysílačem?
Psal, že to zkouší s vysílačem viz citace níže, ale prostě neví co přesně nefunguje nebo kde je problém.
joe111 píše:Ne,obrazovka je černá,zkoušel jsem to i přes pc...
..a vysílač mám samozřejmě zapnutý s připojenou kamerou,ale jestli vysílá nevím,nemám to jak zjistit,jen kamera je odzkoušená přes pc
- JosefSvejk
Promiň, nevšiml jsem si té informace. Dopsal to tam později a já jsem si zapomněl znovu "přelouskat" celé vlákno, aby mi něco neuteklo. Polepším se.
Asi bych začal tím, že si monitor připojím k nějakému prověřenému zdroji videosignálu, třeba k televizi nebo přehrávači (pokud nemá TV výstup na cinchích, utratit pár desetikorun za redukci ze SCARTu). Blbě se hledá, pokud nevím, na které straně signálové cesty je problém
Osciloskop, počítám, asi nemáš?
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
ja by som začal tými prepínačmi na vysielači a prijímači, ako uz niekto spomínal - najpravdepodobnejší kameň úrazu -> prepínať všetky jedným smerom a vyskúšať všetky tieto 4 kombinácie (2 možnosti na Rx X 2 možnosti na Tx), pretože čínska dokumentácie nie vždy popisuje realitu
ak nezaberie, skúsil by som pripojiť kameru priamo na monitor
ak nezaberie, skúsil by som pripojiť kameru priamo na monitor
Já bych se taky nejprve klonil k té frekvenci.
Dokumentace je k tomu nulová a alespoň u mého kusu to bylo na TX (nebo RX) přesně naopak než jsou návody.
Dej sem foto obou kusů jak jsou přepínače nastaveny.
Já také na začátku laboroval. Vždy to bylo kabeláží, frekvencí a pod...
Dokumentace je k tomu nulová a alespoň u mého kusu to bylo na TX (nebo RX) přesně naopak než jsou návody.
Dej sem foto obou kusů jak jsou přepínače nastaveny.
Já také na začátku laboroval. Vždy to bylo kabeláží, frekvencí a pod...
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Tak jsem vyzkoušel všechny možné kombinace (teď kanál 1) a nic,osciloskopem jsem měřil a/v výstup taky,ale není tam žádný průběh.pouze když přepnu na ss měření tak je tam úroveň 3V.
optic6 +assan2,4
Já zapojuju vTx BOSCAM TS351 takhle podle dokumentace. Pokud k tomu přijímači nemáš dokumentaci tak zkus ty přepínače přepnout naopak, třeba číňan něco zbabral. Když jsem si zprovozňoval samotný přijímačový modul BOSCAM, tak jsem taky tápal a nejelo mi to podle tabulky zapojení přepínače. Nakonec to bylo naopak než to měli v dokumentaci.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jestli dobře koukám, tak to máš špatně.
Přepni všechny piny na TX na druhou stranu.
Pak by jsi měl mít na TX i RX kanál 8.
Přepni všechny piny na TX na druhou stranu.
Pak by jsi měl mít na TX i RX kanál 8.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
No každopádně ty přepínače dej jak jsem Ti psal, protože v této konfiguraci nezjistíš nic.
dále si ověř, zda-li máš na konektoru co zasunuješ do TX signál. Chyba může být i zde.
Případně nejlépe sem dej foto celého zapojení.
Případně nejlépe sem dej foto celého zapojení.
To vypadá, že vysílač není úplně v kondici
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV