Nové GPS UBLOX
Re: Nové GPS UBLOX
Taky cekam na PixHawka resp. HKPilot32
Budu urcite davat to Neo8 ale vemu to s kompasem.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ještě jedna věc je u těchto modulů příjemná. Dokážou generovat jakýkoliv nastavený kmitočet s atomovou přesností. Nemusí být kvůli tomu venku, funguje to spolehlivě i pohozené na stole. Na obrázku je ukázka přesného kmitočtu 10 MHz. Čítač má samozřejmě časovou základnu odvozenou z rubidia, jinak bych to takto nezobrazil.
Tak nove Neo s lepsim kompasem je na ceste, toz uvidime co se bude dit
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Budeš se divit odkud ti to přijde. 
Vic nez to ze Banggood poslal hrackojdni copteru ze Svedska me to urcite neprekvapi 
Pomohl bych si nějak, kdybych přidal k Pixhawk kde je tuším GPS Neo6 ještě Neo8? Nebo 6 dát pryč a nechat si tam jen 8?
Díky
Díky
Obe gps jsou k nicemu, 8cka je rychlejsi i presnejsi nez 6tka (vic druzic atd...) takze pokud te netizi rozpocet vic nez nas ostatni
tak bych do toho sel.
Osobne to udelam tak ze staryho klona criuse a neo6 necham na starem quadu a pixhawk prijde do noveho stroje. Se starym pak budu moct trenovat s mensi obavou ze neco zasadniho zrusim.
Akorat premejslim zda nechat na criusu megapirate abych mel cca stejne softy a nebo prejit na Multiwii abych mel nejaky vyvoj
Osobne to udelam tak ze staryho klona criuse a neo6 necham na starem quadu a pixhawk prijde do noveho stroje. Se starym pak budu moct trenovat s mensi obavou ze neco zasadniho zrusim.
Akorat premejslim zda nechat na criusu megapirate abych mel cca stejne softy a nebo prejit na Multiwii abych mel nejaky vyvoj
Tak jsem koukal na ceny
, zeptám se ženy jestli mi to nechce koupit. Jakou výhodu bude mít 8 s kompasem oproti 8 bez kompasu? Kompas by měl být v Pixhawku a tak nebude se to navzájem "tlouct"?
Vysondoval jsem, že posílají z Evropy, nebo je to chybná moje interpretace? 
Vysondoval jsem, že
Kód: Vybrat vše
csgshop.comRe: Nové GPS UBLOX
Ano, posílají z EU, takže mimo celnici a do týdne to máš doma. Kompas nemusíš zapojovat a nebo naopak když koupíš bez kompasu tak se tam dá kdykoliv osadit, ten plošňák je stejný.
Nedalo mi a objednal som tiez 1ks m8 z francuzskeho droteku (maju celkom dobru cenu).
Inak pixhawk pouziva externy kompas na lea6 gps. Ak ak vymenis kus za kus (gps s kompasom) tak sa nema co "tlouct".
Inak pixhawk pouziva externy kompas na lea6 gps. Ak ak vymenis kus za kus (gps s kompasom) tak sa nema co "tlouct".
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
Kompas se do GPSek dava z toho duvodu ze se da vystrcit nad rovinu motoru a dal od baterek atd....
Ano, v PixHawku compas je, nikde se me nepovedlo najit zda je HMC5983 lepsi/horsi nez kompas primo v PixHawku ale v kazdem pripade jsem nasel ze je lepsi nez HMC5883 co je na starsich GPS.
Rozdil neni tak zasadni abych to resil (kdyz uz jsem se presvedcil ze potrebuju lepsi GPS) a pravdou je ze kompas je zasadni vec pro stabilizaci. Sice muze pomoct compassmot kalibrace atd... ale kdyz uz dam tolik penez za Pixhawk (i kdyz klon, furt to neni uplne za levno) tak tech $10 nebo kolik dela rozdil na GPS s/bez kompasu uz me nezabije.
Navic budu delat Y6 a konstrukcne me vychazej horni motory bliz k rovine jednotky tak nechci zbytecne riskovat a pak se koukat jak lita v toaletni mise
Tak malej compass bych asi doma nezapajej, zvladam jen 1206 smd
Ano, v PixHawku compas je, nikde se me nepovedlo najit zda je HMC5983 lepsi/horsi nez kompas primo v PixHawku ale v kazdem pripade jsem nasel ze je lepsi nez HMC5883 co je na starsich GPS.
Rozdil neni tak zasadni abych to resil (kdyz uz jsem se presvedcil ze potrebuju lepsi GPS) a pravdou je ze kompas je zasadni vec pro stabilizaci. Sice muze pomoct compassmot kalibrace atd... ale kdyz uz dam tolik penez za Pixhawk (i kdyz klon, furt to neni uplne za levno) tak tech $10 nebo kolik dela rozdil na GPS s/bez kompasu uz me nezabije.
Navic budu delat Y6 a konstrukcne me vychazej horni motory bliz k rovine jednotky tak nechci zbytecne riskovat a pak se koukat jak lita v toaletni mise
5983 je lepsi od 5883 napr v tom ze je menej nachylny na rusenie a vykyvy teploty. Na apmku sa mi ale nepodaril skalibrovat, uvidim ako to pojde s pixhawkom.
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
Ano, presne ten som bral.
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
-
janko.hrasko
kua, ta cena z droteku je velmi lakava.. zeby som nahradil lea6h?