Video brýle do 50 dolarů (eco googles)
Re: Video brýle do 50 dolarů (eco googles)
Třeba tahle.. Já myslim, že za ty prachy je to v cajku, bohužel na EU skladě neni, takže si osobně koupim 5" monitor s malinko lepším rozlišením, freshnellku a ten polystyren si vyříznu sám... Při troše štěstí mi ten monitor ani nezadrží celníci, je dost na hraně těch 22 euro ale i s nim to bude maximálně za 1200, což je krásná cena.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Kašli na fresnelku, já jsem ji uplně vypustil. Koupil jsem si DIY kit z HK za těch pár korun a moc jsem od toho neočekával, což se potvrdilo, když to dorazilo. Konstrukce a monitor jsou naprosto super, ale ta fresnelka/okénko pro ni stojí za prd. Pokud to chcete používat jen jako originální konstrukci, fresnelka bude, potřeba protože oči nezaostří a budete moc blízko monitoru. Já jsem to ale vyřešil jinak: Někde na netu jsem našel fotku, kde někdo přidělal staré lyžařské brýle k této konstrukci a tak jsem se rozhodl to taky zkusit. Musím říct, že to bylo nejlepší rozhodnutí. Tím, že jsem přidal konstrukci brýlí, jsem prostor uvnitř protáhnul o cca 4cm, díky čemuž mám dostatečnou vzdálenost na zaostření očí, aby mě nebolela hlava. Proto jsem mohl úplně vypustit fresnelku. Na celou konstrukcí brýlí jsem nepoužil ani kapku lepidla abych to mohl upravovat. Na kancelarskepotreby.net jsem koupil černou kobercovku a kvalitní tenkou oboustrannou izolepu a dal se do práce. Vzhledem k materiálu - EPP či co to je, když si nasadíte brýle a zapnete je, hrozně se o od okolních stěn odráží - proto jsem vnitřek brýlí vylepil tou černou kobercovkou, tím jsem získal vnitřek bez odrazů a rušivých elementů. Lyžařské brýle mají větší FOV jak DIY brýle z HK, takže jsem je musel po stranách zastínit (jako u koní
). Přes stínítko jsem přidělal brýle ke konstrukci a drží krásně. Vzhledem k hmotnosti jsem vzal ještě kšiltovku a modelářskou gumou jsem přidělal konstrukci k čepici.
Cena i s čepicí je do 1000Kč, což je naprostá bomba. Nákup fpv brýlí jsem díky tomuto odložil na neurčito
Cena i s čepicí je do 1000Kč, což je naprostá bomba. Nákup fpv brýlí jsem díky tomuto odložil na neurčito
Noo máš to moc hezký, já na ten 5" plánoval vzdálenost kolem 19-20 cm. Když vidim to tvoje tak mám teď trochu dilema... Kdyby existoval 5" takovejhle monitor za podobný prachy a s rozlišením 800*600 tak to mám jasný, ale je to 800*480.. Ted jsem ještě koukal jak ten obraz vypadá a je to lepší než jsem si myslel, takže to asi taky objednám.. Štve mě že to nemaj na EU skladě 
Zas kamerku budu mít 16:9 a tohle je 4:3.. to je fakt prekérní situace toto.
Zas kamerku budu mít 16:9 a tohle je 4:3.. to je fakt prekérní situace toto.
Cetar, ale ta fresnelka je tam proto, aby ten pidi a poměrně vzdálený obraz zvětšila a učinila použitelný. Se vzdáleností to nemá vůbec nic společného. Ten display musí být i s fresnelkou kolem 20-24cm od oči. Taky jsem to bez fresnelky párkrát použil, ale není to k ničemu, ten obraz je prostě malý.
Nikoho nenutím do video brýlí , ale je to naprosto jiný vjem z letu. Já už bych se k těmhle náhražkám nikdy nevrátil. To je můj názor.
Nikoho nenutím do video brýlí , ale je to naprosto jiný vjem z letu. Já už bych se k těmhle náhražkám nikdy nevrátil. To je můj názor.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Tak moje diversity ecogoogles s domácím helicalem jsem na to zvědavej. Řídící deska diversity je http://www.rangevideo.com/diversity/142-micro-diversity-controller.html od range video. Zatím jsem to nevyzkoušel před chvilkou jsem to dostavěl, na stole to funguje 
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Tak tady docela dobrá alternativa eco googles, líbí se mne jak je to kompaktní
http://abc-rc.pl/p/175/5139/odbiornik-hk-tr6a-2-4ghz-6-kanalow-hobbyking-.html

http://abc-rc.pl/p/175/5139/odbiornik-hk-tr6a-2-4ghz-6-kanalow-hobbyking-.html
Ty vypadají vážně dobře, šel bych do te 4,3 palcové verze. Je tady někdo kdo by měl zájem, že bychom dali společnou objednávku. Poštovné je 62 PLN a ještě nějakej manipulační poplatek 8,80PLN při paypal.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Taky se mi to líbí, akorát na konci toho videa (alespoň u 5" verze, do které bych šel případně já) je vidět, jak něco brání výhledu na celej monitor.. dole na středu něco stíní.. Vypadaj fakt dobře, ale už to vyjde spíš ke 2 tisícům.. No rozmyslím si to 
Aha, ted jsem si všiml, že monitor neni součástí balení, tak že dalšich 1600 za monitor od nich, aby tam seděl.. tak to už je trochu drahý.
Jak ověřím velikost rozlišení zobrazovače (monitoru) aniž bych ho musel rozdělat? Mám podezření že místo 640 mám 320, že čínan na ebay kecal.
Jestli si myslíš, že Ti číňan prodá za cca 22 usd monitor s rozlišením 800x480. tak jsi docela bláhový. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
tak ted nevim komu to mělo patřit ST?
Tak nakonec jsem vzal ty HK Quanum google, na složení je to opravdu bezva, tak 20 minut práce a je hotovo, všechno do sebe pěkně zapadá a dílů je minimum, návod není ani potřeba. Zatím jsem to nelepil, ale spojil k sobě páskama, protože předpokládám, že to budu rozdělávat a upravovat. Jako největší mínus rovněž spatřuji tu fresnelku, dodávají tři ks s různým zvětšením, použil jsem tu prostřední. Rámeček na uchycení fresnelky je zbytečně široký a nevyplňuje ani úplně vnitřní prostor, fresnelka je malá. Měli udělat rámeček max 5mm šířka okraje a aby vyplnil celý vnitřní prostor brýlí. Zítra to otestuji v praxi no a potom asi lidová tvořivost, seženu větší fresnelku, vyrobit větší rámeček s tenkým okrajem. Moje celkové hodnocení na první čtení je ale pozitivní, myslím že za těch pár korun to stojí a nikdo taky nemůže očekávat že za desetinu ceny co stojí plnohodnotné brýle dostane stejně využitelný produkt.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Chystám se na FPV,bohužel,teď nelítám(laboruji s trupem Phantoma)už mám vše doma a chci ukázat své řešení.5" monitor od poláka(viz výše),zabudovaný komplet v plastové dóze,vevnitř samolepící neoprén,komplet sklopný na ochranném štítě k strunovce.Na vyvážení rameno od Manfrotta.Jen baterka půjde do kapsy a RX trochu výš nad polopřílbu.Místo fresnelky dvojitá čočka ze zvětšovacích brýlí.Musím +1,5dpt na čtení,v kýblíku to pěkně vidím i bez,kdy LCD mám cca 18cm od gesichtu.Bilý plast se v létě nebude hřát(i větrací otvory monitorku mám) a jak ztratím signál drcnu do protizávaží a jdu na oči.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Tak to vypadá superhustě!! Gratuluju , hlavně když to bude skvěle fungovat. Lidi asi budou čumět 
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K