Regulátor do auta

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
tomas-x

Regulátor do auta

#1 Příspěvek od tomas-x »

Zdravím, jak absolutní nováček a laik bych potřeboval poradit. Dostal jsem model auta s tímto motorem: http://www.lrp.cc/en/products/electric- ... t/details/
Bohužel je tam špatný regulátor. Potřeboval bych poradit jaký vhodný vybrat, nemusí umět couvat. To neuměl ani ten původní. Jeden kolega vybral tohle: http://www.banggood.com/SKYRC-TORO-TS12 ... 83221.html

Jde mi i trochu o cenu, nechce se mi dávat za regulátor třeba 3 tis.
corsair
Kontaktovat uživatele:

Re: prosba o radu, regulátor

#2 Příspěvek od corsair »

tady si určitě vybereš a i když jsem to nezkoumal, bude to snad levnější http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_ESC.html
tomas-x

#3 Příspěvek od tomas-x »

na hobbyking jsem se už díval. jen trochu plavu v tom označení. spíš jsem myslel, jestli by někdo neměl čas mi doporučit konkrétní typ, popř. mrknou na ten link co jsem posílal, jestli je to ok. Motor je 5T a většina regulátoru je 5,5T a více :-(
Kovboj

#4 Příspěvek od Kovboj »

tomas-x píše:Potřeboval bych poradit jaký vhodný vybrat, nemusí umět couvat. To neuměl ani ten původní.

A máš to jen tak na zábavu nebo na závody? Protože ta chybějící zpátečka vypadá spíš na závody, a tomu by měl odpovídat i regulátor...

Pokud hledáš něco levného a nechce se ti čekat až to přijde z Číny (Vánoce se už blíží, takže se dá očekávat zdržení na celnici) tak se podívej třeba na Foxy Car regulátory.
tomas-x

Re: Regulátor do auta

#5 Příspěvek od tomas-x »

Mám to jenom na zábavu a to ještě hodně občasnou. Jezdit se s tím bude na velkém asfaltovém parkovišti u firmy, tak jsem si říkal, že zpátečka by ani nevadila. Vždycky se na tak velkém prostoru otočím :-)
Dolfi

#6 Příspěvek od Dolfi »

Zdravím.
Musím ale reagovat asi takto.
Ty píšeš k jakému jsi se dostal modelu a jak tomu nerozumíš.
No to je ale vidět. Ty jsi se asi dostal k poměrně specifickému ...asi závodnímu stroji, který bohužel bude potřebovat "nějaký" pořádný regulátor...který jak jsi vtipně podotkl...bude stát tu trojku.
A nebo...nafoť otevřený model....napiš měřítko a uvidíš, jaké alternativy ti tady lidi navrhnou. :wink:
Na vše mám SPEKTRUM :)
Jenom na manželku nefunguje :(((( :)))))
Drondys

#7 Příspěvek od Drondys »

tomas-x píše:na hobbyking jsem se už díval. jen trochu plavu v tom označení. spíš jsem myslel, jestli by někdo neměl čas mi doporučit konkrétní typ, popř. mrknou na ten link co jsem posílal, jestli je to ok. Motor je 5T a většina regulátoru je 5,5T a více :-(

Tento régl zvládá i 4,5T a je kompatibilní s LRP motory. Tak snad zvládne i ten tvůj. :D
martys

#8 Příspěvek od martys »

ten SKYRC regl je OK, vyzkoušeno....
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
martinD

#9 Příspěvek od martinD »

predpokladam ze je to hobbywing a ak hej, ak s tym moze jazdit majster sveta, tak snad to nebude uplne zle :D :D
dt-01,df-02,Asso b4.1,Sworkz s104,Ejebo,TLR 8ight-t 2.0,Xray xb9,Agama a8,Schumacher SVR,Xray XT8e
tomas-x

#10 Příspěvek od tomas-x »

Dolfi: Tak jsem udělal pár fotek. Doufám, že z toho půjde něco poznat.
Přílohy
WP_20141103_003.jpg
WP_20141103_001.jpg
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

Z toho druhého obrázku to vypadá, že původní régl je NOSRAM Pearl Evolution V2. Dá se ještě koupit, ale cena se pohybuje mezi třemi až čtyřmi tisíci což pro tebe asi nebude přijatelné podle toho co jsi zmínil v úvodu.

tomas-x píše:...Jde mi i trochu o cenu, nechce se mi dávat za regulátor třeba 3 tis.

Tebou odkazovaný régl SKYRC z Banggoodu vychází včetně případného DPH a poplatku za celní odbavení ČP celkem na cca 2000 Kč.

Régl z Hobbykingu, který by k tomu motoru měl být také použitelný vychází včetně poštovného a případného DPH i poplatku za celní odbavení ČP celkem na cca 1400 Kč.

Volba co z toho si vybereš je pouze na tobě.
tomas-x

#12 Příspěvek od tomas-x »

OK díky všem za rady. Kolega bude objednávat nějaké baterky z hobbykingu, takže si nechám ten regulátor objednat a uvidí se. Maximálně se tady objevím znova pro další rady :D
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Doktor »

Možná že by bylo lepší se před koupí nového reglu ještě zamyslet nad tím motorem 5T v monster trucku! Abys tu za měsíc neřešil další odpálenej regl! :wink:
Pokud má někdo zájem, tak otázky elektropohonu komunikuji již jen přes SZ!
Drondys

#14 Příspěvek od Drondys »

Rozhodně by to chtělo si ten motor zkusit proměřit a zkontrolovat a pokud sám tomas-x na to nemá znalosti a prostředky tak by si to měl nechat proměřit a zkontrolovat u nějakého známého jestli v tom motoru není nějaký problém, zkrat apod. Když odešel ten původní régl tak není vyloučeno, že je tam nějaký problém v motoru a pak by to mohlo skončit odpálením i toho nového réglu.
3P0

#15 Příspěvek od 3P0 »

Jen Vás chci upozornit, že regulátor X-car 120 od firmy HOBBYKING používá soft od Hobbywing, ale Hobbywing Xerun V2.1 to není, ač se tak tváří. Vnitřní zapojení je jiné a objevují se závady čtení senzorů a obvodu BEC. Ze sedmi regulátorů co mi prošlo rukama, po půl roce fungují tři (z toho jeden po reklamaci). Byl bych proto obezřetný a raději pořídil buď originální produkt Hobbywing nebo SKYRC, který dodává Pelikán, zde je alespoň jistota reklamace.
Odpovědět

Zpět na „Auta“