DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

P2 upgrade

#121 Příspěvek od gardenroute »

Jeste jedna prakticka demonstrace novych upgrade "features" od ThatHPI GUY :

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QI5ESz-i4yA[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#122 Příspěvek od Václav Procházka »

gardenroute: Parádní je to polohování gimbalu, to opravdu nemá chybu. Toho nedocílíš na T8SG ani Teranisu (tímto způsobem).
gardenroute

#123 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:gardenroute:Parádní je to polohování gimbalu, to opravdu nemá chybu. Toho nedocílíš na T8SG ani Teranisu (tímto způsobem).
Jo, jo, také mě to velmi zaujalo, než jsem to viděl na tom videu, nedokázal jsem si to nové polohování představit, ale toto je skutečně dobrý nápad.

Ovládání s proměnnou rychlostí podle natočení (kdo se nechce dívat na celé video, tak je to demonstrováno v čase 7:56), to je fakt dobré, přesto mě tam chybí ten krásný měkký dojezd při zastavení naklápění, který mám stále na svém H3-2D gimbalu na P1ce...

Akorát mě trochu uniká smysl té aretace plynového kniplu v dolní poloze, stále přemýšlím, jaký praktický význam by to pro mě mělo...
Václav Procházka

#124 Příspěvek od Václav Procházka »

Akorát mě trochu uniká smysl té aretace plynového kniplu v dolní poloze, stále přemýšlím, jaký praktický význam by to pro mě mělo...

Je to dobré pro někoho, kdo létá vysoko. Při vyklesávání nemusí držet plynovou páku.
Motory - vinutí, vypadají také pěkně, dobrý základ pro budoucí Phantom 3.
DJI stále vylepšuje, to je dobře :-)
gardenroute

#125 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Akorát mě trochu uniká smysl té aretace plynového kniplu v dolní poloze, stále přemýšlím, jaký praktický význam by to pro mě mělo...

Je to dobré pro někoho, kdo létá vysoko. Při vyklesávání nemusí držet plynovou páku.
Motory - vinutí, vypadají také pěkně, dobrý základ pro budoucí Phantom 3.
DJI stále vylepšuje, to je dobře :-)
No tenhle důvod je uveden od DJI, ale pořád nechápu v čem je problém si ten knipl chvilku přidržet pro klesání, smysl by to snad mělo při klesání někde z kilometru, ale při klesání z běžných povolených výšek ? Zrovna v neděli (jak mě Ptaak posekal ruku :( ) jsem létal v cca 300 m, a nevzpomínám si, že by mě to při klesání nějak vadilo - a to mám centrování plynu na P1 Tx dodělávané, a dost tužší než setová P2 Tx. Ale budiž, někomu to asi ulehčí život, ačkoliv běžně klesat vertikálně dolů se zaaretovaným plynem na minimu bude ze známých důvodů jen málokdo, pokud pominu nějaké zvláštní případy nouze...

Jo,jo, na Trojku se také těším, po vychytání bolestí P2 bych do ní asi šel. Je to jak s operačními systémy či některými auty - mezi-verze lépe vynechat, ale nikdo se prosím neuražte :D .
salamander

#126 Příspěvek od salamander »

Ja si myslím že predsa tá elektronika lepšie uriadi to dlhé klesanie ako pilot .

Petře : Mám dôvod si to myslieť .

Keď bola koptera odo mňa 1,3 km a baterka mala 30% prepol som do Failsafe , bol som v úzkych a vedel som že ručne nedoletím, nepoznal so terén a kde vlastne stojím .
Sledoval som obraz či stroj letí a % na baterke .
15 % a stroj nikde, obraz bežal, priletela nad nás a mala 12%, 120 m výška . Asi v 10 m som prepol na ATI a prebral riadenie, išla vedľa stromu a mohla oň chytiť, keď som ju chytil do ruky baterka mala 8 %.
Ak by som to riadil tak nedoletí, určite by som letel domov na plný plyn a nedoletel.
Domnievam sa že elektronika riadila stroj aby čo najmenej spotreboval elektriku a žmíkala baterku na doraz, veď pri 20% už mala ísť na pristátie, pri 10 % stále letela.
To je moja domnienka, predsa to mám odskúšané.
Viac by som takéto čosi už nechcel zažiť , je v tom spústa peňazí .

Toť vsio. S...
Naposledy upravil(a) salamander dne úte 04.11.2014 14:52, celkem upraveno 1 x.
dt

#127 Příspěvek od dt »

salamander píše:Domnievam sa že elektronika riadila stroj aby čo najmenej spotreboval elektriku

Myslím, že Naze přisuzuješ o řád vyšší inteligenci, než by i při největší fantazii mohla mít. :lol: Ona prostě řídí stroj tak, jak je naprogramováno. Fixní maximální náklony, fixní maximální rychlost přesunu v prostoru (a tedy i klesání). Např. nejrychlejší klesání při co nejmenší spotřebě energie je prostě motory off a volným pádem dolů, těsne nad zemí recovery a land. Jenomže ta elektronika je blbá, neví kolik má pod sebou volného prostoru, takže jenom klesá takovou nějakou rychlostí, kterou když se sedne na pevný terén, tak se to nezničí nárazem. Takže z toho plynoucí závěr je jediný - měl jsi štěstí. :wink:
hravec

Re: YAW30 mod znovu...

#128 Příspěvek od hravec »

k úpravě YAW30 mod pro original Phantom Tx jak jsem psal výše:
hravec píše:... mám asi problém .... v asistentovi při přepnutí na 30 % není kanál R na nule, ale na 48 nebo 50 tedy malá výchylka doprava, která bude nejspíš znamenat pomalinkou rotaci kolem osy....
tak vyřešeno a to pomocí rezistorového víceotáčkového (25 otáček) 10K trimru za pár kaček, ten mi umožnil vycentroval nejenom nulu po přepnutí na 30 %, ale současně zkalibrovat i mezní krajní výchylky kanálu R, tak aby byla rychlost otáčení kolem osy ptáka na obě strany stejná
PB040001.JPG
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#129 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:Ja si myslím že predsa tá elektronika lepšie uriadi to dlhé klesanie ako pilot...Petře : Mám dôvod si to myslieť ....
Tady jsme si Antone asi nerozumeli, pokud to tedy mela byt reakce na me podiveni na tou aretaci staženého plynového kniplu u upgradovane Tx pro P2.
Nejde o nic jiného, nez jen skutecna mechanicka aretace plynu na spodnim minimu (jakysi volitelny navrat ke stavu bez centrovani plynu), a není s tim (alepson si to myslim) spojena zadna nova pokrocila funkce pro nejake lepsi a efektivnejsi klesani P2ky (která s tim ma velke potize, alespon u nekterych pilotu).
To by apropo mělo byt nyní snadnejsi s pouzitim nového HW, vrtuli 9450 a trochou predvidavosti pilota :mrgreen:
DJIvison

#130 Příspěvek od DJIvison »

No jo, ale já pokud podržím knipl otáček na doraz dole, po chvilce scípnou všechny motory.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
gardenroute

#131 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:YAW30 mod pro original Phantom
tak vyřešeno a to pomocí rezistorového víceotáčkového (25 otáček) 10K trimru...ten mi umožnil vycentroval nejenom nulu po přepnutí na 30 %, ale současně zkalibrovat i mezní krajní výchylky kanálu R, tak aby byla rychlost otáčení kolem osy ptáka na obě strany stejná Tx
Takze slape, ale nechapu, proc se ti to tak chovalo, ze jsi to musel resit s tim trimrem navíc....
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 04.11.2014 15:08, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#132 Příspěvek od gardenroute »

DJIvison píše:No jo, ale já pokud podržím knipl otáček na doraz dole, po chvilce scípnou všechny motory.
No jo, když asi nemáš nastaveno inteligentní řízení motorů (máš asi nastaveno Immediately), je to default funkce NAZy v každém Phantomovi, musel jsi si to asi sám změnit.

Za letu (!) je přesně definováno, kdy je možné takto motory vypnout, mj. při náklonu stroje přes 70°, pak po přistání (Phantom to pozná, má haldu senzorů), a k tomu po 3 sek. držení plynu na nule. A nebo do 3 sek. po startu motorů (jejich odarmování).
Takže za letu se Ti motory vypnout neměly ani tím přidržením plynu na nule libovolně dlouho..

A nebo to zkoušíš nanečisto a ne za letu... :(
Naposledy upravil(a) gardenroute dne úte 04.11.2014 15:31, celkem upraveno 3 x.
DJIvison

#133 Příspěvek od DJIvison »

ať je jeden starý jak chce, furt se musí učit, kouknu se na to
návod mám sice český, ale takové finty jsem tam nezahlídl, nebo přehlídl
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
hravec

#134 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:YAW30 mod pro original Phantom ... Takže šlape, ale nechápu, proc se ti to tak chovalo, ze jsi to musel řesit s tím trimrem navíc....
to já taky ne, ale už jsem o tom někde četl, buď vadný přepínač nebo težko říct co, u přesných odporů by problém být neměl, dokonce jsem je i vyměňoval a přehazoval

... ale zajímalo by mě, u těch co to mají YAW30 mod dodělaný, zda při připojení k asistentovi mají výchylku kanálu R doprava i doleva stejnou ... můžete někdo ověřit?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
texmur

#135 Příspěvek od texmur »

to gardenroute: když ti to dolů sviští 5-6m/sec tak to je paráda ale mě by při 2m/sec mohla chytit křeč dole vého palce při delším klasání :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

já spíše nechápu proč se klesání u P2 zpomalí ještě víc když zároveň chci (logicky) ještě letět dopředu
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“