Vysílač Orange RX T-Six
Re: Vysílač Orange RX T-Six
Nevím, jaký je přesně rozdíl mezi starou a novou verzí OrangeRX T-six.
Vzpomínám si jen na třípolohový přepínač.
A co se týče butterfly: S klapkami na Y kabelu to jde.
Zrovna jsem to opisoval z DX6i. Funguje to úplně stejně.
Jirka
Phoenix 5, Beta 1400, Zoom, Kunlun, DX6i, OrangeRX T-Six
Vzpomínám si jen na třípolohový přepínač.
A co se týče butterfly: S klapkami na Y kabelu to jde.
Zrovna jsem to opisoval z DX6i. Funguje to úplně stejně.
Jirka
Phoenix 5, Beta 1400, Zoom, Kunlun, DX6i, OrangeRX T-Six
Díky. To jsi mě potěšil.
Ahoj, prosím mohl bys zkusit i propojení s DX6i na kabel učitel-žák? Vím, že to má jiný konektor než je 3,5mm na Spektru. A taky tady někdo psal, že se mu to s DX7 nepodařilo.
Díky moc. T.
Díky moc. T.
No pochybuju, že se to bude chtít někomu zkoušet, aniž to potřebuje.
Ale v principu, když používají oba vysílače stejnou modulaci, mělo by to fungovat.
A pokud to opravdu potřebuješ, tak koupit si 3,5 mm jacka, mini DIN konektor, sehnat kousek stíněného kabelu a propojit oba vysílače není tak náročné, zvláště pro modeláře.
A jak zapojit ten mini DIN poznáš snadno, protože obal Orange je průhledný a potřebuješ jen zjistit, na kterou stranu od zemnícího kolíku máš připojit signálový drát. Zapojení jacka je asi jasné.
Ale pro jistotu střední vývod je signál a obal zem.
Ale v principu, když používají oba vysílače stejnou modulaci, mělo by to fungovat.
A pokud to opravdu potřebuješ, tak koupit si 3,5 mm jacka, mini DIN konektor, sehnat kousek stíněného kabelu a propojit oba vysílače není tak náročné, zvláště pro modeláře.
A jak zapojit ten mini DIN poznáš snadno, protože obal Orange je průhledný a potřebuješ jen zjistit, na kterou stranu od zemnícího kolíku máš připojit signálový drát. Zapojení jacka je asi jasné.
Ale pro jistotu střední vývod je signál a obal zem.
Jirko, díky. Kabel by nebyl problém, ale neznám nikoho kdo by oranžádu vlastnil, abych to mohl vyzkoušet v reálu. Ano, nejspíš by to mělo fungovat. Ale pro mě je priorita u druhého rádia pávě možnost propojení učitel-žák. Asi nebudu riskovat a koupí rovnou Spektrum.
Já jsme to nerozchodil. Kup rovnou Spektrum, cenový rozdíl není až tak velký a je to o něčem jiném...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Díky. To jsem asi potřeboval slyšet
od někoho, kdo to opravdu zkoušel
od někoho, kdo to opravdu zkoušel
Já mám T-Six už asi rok a jsem zcela spokojený.. dx6i mi tu leží pro syna. Dosah na Edge540 nebo Dogu mám přes celé letiště a to je kolikrát skoro nevidím. Mám to plné 10 modelů a vše zatím bez jediné chyby. Lítám na MOD4 což je po použití Y kabelu vyřešeno raz dva. Přemýšlím teď o nové DX6 která umí 250 modelů a zvládá toho víc. ADD já za T-six dal 1500 z alliexpressu celníci neměli ani píď. Dodal jsem papír pod 20 USD a bez proclení. Koupil jsem si k tomu 10x AR6100 a problém s dosahem nemám nikde. U ORX 710 používám satelit už jen pro efekt.
Extra260 35%, Vertigo 2m, The Beast 2m, GeeBee 2m, Imperium by J.Špatný, Jeti Duplex DS-14
Propojení učitel-žák Spektrum DX6i a Orange RX T-Six
Protože se dcera rozhodla, že bude taky lítat a nechci se dívat bezmocně na to, jak model roztříská, nezbylo mi, než použít propojení výše uvedených vysílaček. Doma urobený kabel vyšel na 50 korun za konektory a funguje bez problémů.
Takže kdo potřebuje, může se do toho dát, je to odzkoušené.
Protože se dcera rozhodla, že bude taky lítat a nechci se dívat bezmocně na to, jak model roztříská, nezbylo mi, než použít propojení výše uvedených vysílaček. Doma urobený kabel vyšel na 50 korun za konektory a funguje bez problémů.
Takže kdo potřebuje, může se do toho dát, je to odzkoušené.
Díky. Já už jsem nechtěl čekat, tak jsem koupil druhou DX6i na bazaru za 1500,-kč a byla v naprosto excelentním stavu - fakt jako nikdy nepožitá. Výhodu to má, že všechny modely můžu "doslova opsat" ze své vysílačky včetně trimů a nemusím znova zalétavat všechny modely na druhé rádiu.
Je ten Orange shodný s DX6i i včetně nastavení trimů?
Je ten Orange shodný s DX6i i včetně nastavení trimů?
Detailně jsem menu obou vysílaček neporovnával. Při jejich programování ale neregistruji žádné rozdíly, jen že menu Orange je přehlednější a nejsou u něj problémy s programovacím válečkem jako na DX6i, t.zn. že je programování jednodušší a rychlejší u Orange.