Ja kupuji temer vsechno z HK a nikdy jsem problemy nemel ani jsem nemusel nic platit (i DPH uz dorazila do Australie
Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Re: objednávka z Velké Británe
Opravdu jsem netusil, ze je to tak komplikovane, asi bych to udelal tak, ze bych si to nechal poslat domu a preposlal do Ceska. Dvojite postovne, ale aspon by to doslo (doufam).
Ja kupuji temer vsechno z HK a nikdy jsem problemy nemel ani jsem nemusel nic platit (i DPH uz dorazila do Australie
).
Re: objednávka z Velké Británe
Amper píše:Z UK bejva posta dost draha, je mozne ze HK se to netyka ale doporucuju overit
Sergio má na mysli to, že to koupí v UK skladu Hobbykingu, který ovšem neposílá do ČR a tak si to z UK skladu Hobbykingu nechá poslat na adresu ve Velké Británii, kde teď je a pak to přepošle sám poštou do ČR přes poštu tj. Royal Mail, která umožňuje posílat zásilky do 2 kg jako Royal Mail International Standard (pozn. doba doručení do ČR cca do týdne). Kupříkladu při hmotnosti balíku do 500g vychází Royal Mail International Standard na cca 5 liber nicméně pojištěno je to pouze do hodnoty 20 liber a je to bez sledovacího čísla.
Re: Hobbyking, sledování zásilek a tak podobně (pokračování)
Viete mi niekto povedat preco vysledna cena v HK je o dost drahsia ako sa uvadza v objednavke ?
uvediem priklad.
Objednal som si tovar v hodnote 88.15 dolara kde hmotnost balika je do 750g cize dorucenie malo byt za 15.99 dolara spolu 104 dolara a to jest 80euro podla kurzu aj podla toho co mi pise v objednavke.
isiel som platit paypal a nestacil som sa divit. oni z tych 80 euro urobili zrazu 86euro.
doteraz som neprisiel na to akym kurzom to prepocitavali a co vsetko tam este popripocivavali. nech som vytvoril akukolvek objednavku vzdy sa mi ta cena navysila. preco mi svieti v zozname pri objednavke 80,19e ked som musel cez paypal poslat 86e ? je to 6% percent navyse a za co ???
mate niekto takuto skusenost? pripadne viete mi to niekto vysvetlit ? vdakaa
uvediem priklad.
Objednal som si tovar v hodnote 88.15 dolara kde hmotnost balika je do 750g cize dorucenie malo byt za 15.99 dolara spolu 104 dolara a to jest 80euro podla kurzu aj podla toho co mi pise v objednavke.
isiel som platit paypal a nestacil som sa divit. oni z tych 80 euro urobili zrazu 86euro.
doteraz som neprisiel na to akym kurzom to prepocitavali a co vsetko tam este popripocivavali. nech som vytvoril akukolvek objednavku vzdy sa mi ta cena navysila. preco mi svieti v zozname pri objednavke 80,19e ked som musel cez paypal poslat 86e ? je to 6% percent navyse a za co ???
mate niekto takuto skusenost? pripadne viete mi to niekto vysvetlit ? vdakaa
Pokud je přímo na Hobbykingu zvolena měna Euro (viz po přihlášení k Hobbykingu rámeček vpravo nahoře) pak je výsledná cena přímo v Eurech stanovena Hobbykingem a Hobbyking tak požaduje vůči Paypalu platbu už rovnou v Eurech což nemusí odpovídat kurzu, který se uplatní za předpokladu, že je přímo na Hobbykingu zvolena měna USD a Hobbyking tak požaduje vůči Paypalu platbu v USD a pak se teprve uplatňuje převodní kurz USD/EUR příslušné banky, která vydala platební kartu přiřazenou k Paypal účtu a pokud není přiřazena žádná platební karta pak se uplatňuje kurz USD/EUR Paypalu. Jednotlivé kurzy Hobbyking, banka, Paypal se mohou lišit tj. rozhodně nemusí platit, že 104 USD je v kurzech různých subjektů 80 EUR.
Pokud tedy byla na Hobbykingu zvolena měna EUR a cena uvedená přímo v objednávce na Hobbykingu byla 80,19 EUR, ale následný požadavek na platbu v Paypalu byl 86 EUR pak to bylo navíc 5,81 EUR tj. 7,245% navíc což by u platby Paypalem nemělo nastat. Pouze při platbě kartou mimo Paypal se připočítávají nějaká procenta navíc, ale i tak je to méně.
Já jsem zatím vždy přímo na Hobbykingu při nakupování měl nastavenu měnu USD a platil jsem tedy v měně USD a vždy hodnota na Paypalu v USD přesně odpovídala hodnotě USD v objednávce na Hobbykingu.
Pokud ti to nesedí zeptej se na ten rozdíl na podpoře Hobbykingu.
Pokud tedy byla na Hobbykingu zvolena měna EUR a cena uvedená přímo v objednávce na Hobbykingu byla 80,19 EUR, ale následný požadavek na platbu v Paypalu byl 86 EUR pak to bylo navíc 5,81 EUR tj. 7,245% navíc což by u platby Paypalem nemělo nastat. Pouze při platbě kartou mimo Paypal se připočítávají nějaká procenta navíc, ale i tak je to méně.
Já jsem zatím vždy přímo na Hobbykingu při nakupování měl nastavenu měnu USD a platil jsem tedy v měně USD a vždy hodnota na Paypalu v USD přesně odpovídala hodnotě USD v objednávce na Hobbykingu.
Pokud ti to nesedí zeptej se na ten rozdíl na podpoře Hobbykingu.
Také vám poslední dobou (několik týdnů zpět) tak špatně chodí web Hobbykingu? Jsem na ADSL od O2 a blbne to fakt neúnosně. Dokonce některé dny to bylo úplně nedostupné. Zajímavé je, že na mobilu (Vodafone) to jelo. Poslední dny to sice jede, ale poměrně pomalu a často úplně padá s timeoutem nebo jinými chybami. Máte ještě někdo podobné problémy, nebo je to chyba u O2?
bighugo píše:Také vám poslední dobou (několik týdnů zpět) tak špatně chodí web Hobbykingu? Jsem na ADSL od O2 a blbne to fakt neúnosně. Dokonce některé dny to bylo úplně nedostupné. Zajímavé je, že na mobilu (Vodafone) to jelo. Poslední dny to sice jede, ale poměrně pomalu a často úplně padá s timeoutem nebo jinými chybami. Máte ještě někdo podobné problémy, nebo je to chyba u O2?
Nezaznamenal jsem žádné problémy. Mám přístup z několika míst a všechny jsou od jiného internetového poskytovatele. Tomu také odpovídá to, že ani tobě problémy nedělá přístup přes Vodafone. Buď se tedy jedná o problémy u O2 nebo byl počítač, na kterém máš přístup přes ADSL od O2 napaden nějakou "havětí" a projevuje se to shodou okolností právě při načítání stránek Hobbykingu.
Je někdo sto napsat sem, jaké je poštovné z EU warehouse dle gramáže?Buď jsem slepý nebo blbý, ale na jejich stránkách to nemohu nalézt -viz. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... etable.asp
Z EU skladu neobjednávám...
Díky
Z EU skladu neobjednávám...
Díky
Přímo to tam uvedeno nemají. Ze zkušenosti mohu konstatovat, že v současnosti platí následující varianty dopravy z EU skladu do ČR. První tři levnější varianty doručuje na území ČR Česká pošta a ta poslední jde kurýrem obvykle GLS.
do 200g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
do 500g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
do 1000g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.55
do 49999g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.73
Ta poslední nejdražší varianta se vztahuje na zásilky s hmotností od 1001g výše a kromě toho i na lehčí zásilky pokud objednávka obsahuje zboží v celkové ceně přes 50 USD nebo i když je celková cena nižší, ale pokud objednávka obsahuje jeden či více aku s celkovou kapacitou přesahující 500mAh.
do 200g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $1.25
do 500g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $2.45
do 1000g Standard (No Tracking) Mail - Netherlands to Czech $4.55
do 49999g Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Czech $9.73
Ta poslední nejdražší varianta se vztahuje na zásilky s hmotností od 1001g výše a kromě toho i na lehčí zásilky pokud objednávka obsahuje zboží v celkové ceně přes 50 USD nebo i když je celková cena nižší, ale pokud objednávka obsahuje jeden či více aku s celkovou kapacitou přesahující 500mAh.
To drondys : Díky moc 
Mám dotaz na znalé věci. Sleduji omezeně nabídku HK - EU warehouse, ale místo by nabídka byla lepší je menší a zboží naskladňují po dlouhém čase. např. já sleduji určitá serva a už 5 měsíců nejsou. Nebo byly úplně staženy nabíječky a lepidla.
Znamená to úpadek shopu? Z obchodního hlediska nechápu, proč nemůžu objednat zboží z Anglie?
Znamená to úpadek shopu? Z obchodního hlediska nechápu, proč nemůžu objednat zboží z Anglie?
Symplex píše:Mám dotaz na znalé věci.
Sleduji omezeně nabídku HK - EU warehouse, ale místo by nabídka byla lepší je menší a zboží naskladňují po dlouhém čase. např. já sleduji určitá serva a už 5 měsíců nejsou. Nebo byly úplně staženy nabíječky a lepidla.
Znamená to úpadek shopu?
Z obchodního hlediska nechápu, proč nemůžu objednat zboží z Anglie?
Můžeš zkusit se na tyto dotazy ptát spíš u Hobbykingu i když je velkou neznámou zda vůbec a když ano tak jak ti na ně odpoví, protože to budou nejspíš považovat za informace týkající se jejich interního know-how, které asi moc ventilovat nebudou.
Tady můžeme je hádat jak je to ve skutečnosti, ale realita může být i zcela jiná.
Obecně jsou lokální sklady Hobbykingu řešeny prostřednictvím tzv. franšízingových smluv mezi soukromými podnikatelskými subjekty v příslušné zemi kde je ten či onen sklad provozován a mezi firmou Hextronik, která je provozovatelem Hobbykingu.
Jaká je konkrétní obchodní politika co se týče naskladňování různých druhů zboží a i co se týče rozsahu pokrytí území jednotlivými sklady to bude závislé na možnostech toho či onoho skladu. Níže uvedené ber jen jako čirý odhad a nic víc.
Každý sklad bude mít svá omezení co se týče rozsahu nabízených položek i případné četnosti jejich naskladňování.
Zatím stále nic nenasvědčuje tomu, že někdy nastane taková situace, aby v rámci některého lokálního skladu byla k dispozici celá nabídka jako je v rámci centrály Hobbykingu v Hongkongu, a to jak co do rozsahu sortimentu tak i co do četnosti naskladňování.
Není tedy vyloučeno, že některé položky, které jdou méně na dobyt mohu být po vyprodání naskladněny v tom či onom skladě i za velmi dlouhou dobu, protože provozovatel toho či onoho skladu třeba dává přednost v rámci určitého limitu obratu za rok, který má, uplatnit ho v rámci těch položek, které jdou na odbyt více. Některé položky zas může mít Hobbyking od dodavatelů v určitém limitovaném množství a dává u nich přednost jejich uplatnění třeba v centrále Hobbykingu v Hongkongu a tak jsou v lokálních skladech naskladňovány velmi pomalu a může se tak stát i to, že mohou být i dlouhodobě vyprodány třeba půl roku nebo i déle nebo dokonce i zcela vyřazeny z nabídky toho či onoho lokálního skladu.
Omezení/limity obratu budou zřejmě spojená s náklady, rozsahem skladu a případnou lokální obchodní politikou toho či onoho provozovatele skladu v takové míře, aby se jim to vyplatilo za stávajících okolností a rozsahu činností, které jsou pro ně s tím spojené.
Pokud jde o sklad pro UK, který pokrývá mimo jiné i Anglii tak ten do celé EU nedoručuje z podobných důvodů tj. zřejmě proto, že k tomu prostě nemá kapacity a nehodlá je rozšířit natolik, aby byl schopen prokrýt dodávkami celou EU.
Provozovatelem EU skladu Hobbykingu je podle zatím získaných informací zřejmě Holandský distributor MCS Fulfilment (DIČ je NL0078.04.131.B01). Adresa je Expeditieweg 10, NL 4715 RM Rucphen. Tato adresa je uvedena i na zásilkách z EU skladu a Hobbyking je u té firmy uveden v Referencích. Sídlo provozovatele EU skladu Hobbykingu na Google maps včetně fotky budovy viz tento odkaz.
Jako doručeno, ale balík nemám - jak postupovat?
Stala se mi taková nemilá věc.
Podle sledování zásilky GLS, mi byla zásilka doručena - evropský sklad HK - 150E.
Ale ve skutečnosti jsem balík nedostal.
Kontaktoval jsem GLS, a poslali mi e-mailem potvrzení, že jsem zásilku převzal a podepsal.
Bylo tam napsáno zkomoleně jméno - moje skutečné je s diakritikou, a jako další podpis tiskacím písmem.
Na e-mail jsem odpověděl, že se nejedná o moje jméno, ani o můj podpis - a je to bez další odezvy.
Zreklamoval jsem tedy i na HK.
Podle sledování zásilky GLS, mi byla zásilka doručena - evropský sklad HK - 150E.
Ale ve skutečnosti jsem balík nedostal.
Kontaktoval jsem GLS, a poslali mi e-mailem potvrzení, že jsem zásilku převzal a podepsal.
Bylo tam napsáno zkomoleně jméno - moje skutečné je s diakritikou, a jako další podpis tiskacím písmem.
Na e-mail jsem odpověděl, že se nejedná o moje jméno, ani o můj podpis - a je to bez další odezvy.
Zreklamoval jsem tedy i na HK.
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jako doručeno, ale balík nemám - jak postupovat?
Reklamace s tím nic moc jiného asi dělat nejde.
pak to jedině řešit přes to že to někdo podepsal za tebe,tudíž tě okradli. takže správní úřady policie??
pak to jedině řešit přes to že to někdo podepsal za tebe,tudíž tě okradli. takže správní úřady policie??
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
To je hukot. Me se nejvice libi, jak nekteri ridici - ted nemyslim konkretne tuhle firmu, si baliky podepisuji sami. Uz se mi to parkrat stalo - chcete to nekde podepsat? Neni treba, nebo vite co? Tak to podepiste tady... Docela jsem ziral
Stejne tak se mi libi ty jejich terminaly, do kterych kdyz se clovek podepise, vypada to, jako by to naskrabal klackem do pisku - jak tohle muze u soudu obstat jako podpis a nejake potvrzeni o doruceni?!
Stejne tak se mi libi ty jejich terminaly, do kterych kdyz se clovek podepise, vypada to, jako by to naskrabal klackem do pisku - jak tohle muze u soudu obstat jako podpis a nejake potvrzeni o doruceni?!
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
HLA píše:Stala se mi taková nemilá věc. Podle sledování zásilky GLS, mi byla zásilka doručena - evropský sklad HK - 150E. Ale ve skutečnosti jsem balík nedostal. Kontaktoval jsem GLS, a poslali mi e-mailem potvrzení, že jsem zásilku převzal a podepsal. Bylo tam napsáno zkomoleně jméno - moje skutečné je s diakritikou, a jako další podpis tiskacím písmem. Na e-mail jsem odpověděl, že se nejedná o moje jméno, ani o můj podpis - a je to bez další odezvy. Zreklamoval jsem tedy i na HK.
Možná došlo k tomu, že to řidič předal zásilku někomu ze sousedů ve tvém okolí. Pokud nezastihnou nikoho doma a neměli na tebe telefonický kontakt pak ti řidič nemohl zavolat a v takovém případě podle pravidel GLS to může doručit některému sousedovi. Zkus se poptat sousedů ve svém okolí (pozn. nejlépe zvědavých sousedek co nemají co dělat a sledují okolí) jestli někdo v té době neviděl poblíž auto GLS. Sice by při předání měl řidič vyžadovat předložení občanky a tobě do poštovní schránky pak hodit oznámení o doručení s uvedením jména souseda, kterému to předal, ale zdaleka ne vždy to tak dělají tj. někdy na to řidič zapomene a pak si to podepíše sám. Mohlo se stát i to, že řidič balík nechal ležet někde u dveří a podepsal si to sám a balík pak někdo sebral nebo v úplně nejhorším případě to řidič rovnou stopil a sám si to podepsal. Vždy je to jenom o lidech a záleží tedy především na tom zda se vyskytne někdo lepší nebo horší.
Pokud jde o reklamování vůči GLS rozhodně se nespoléhej jen na email a použíj především telefonický kontakt i opakovaně dokud se nedovoláš. Požaduj vysvětlení postupu jak to bude GLS řešit. Nenechej se odbýt.
Pokud to bylo placeno přes Paypal pak kromě reklamace přes GLS a Hobbyking doporučuji ještě dokud je čas a předtím než uplyne termín 45 dnů od provedení platby otevřít pro tu platbu spor na Paypalu, popsat jim daný problém a pokud se to zhruba do dvou týdnů nevyřeší tak eskalovat spor k rozhodnutí Paypalem. I v tomto případě je šance, že by Paypal mohl rozhodnout ve tvůj prospěch. Vím o případech kdy se tak v minulosti už stalo i když dopravce tvrdil, že zásilku doručil, ale Paypal to jako doručené neuznal a přiznal adresátovi náhradu.