Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: Pixhawk / HKPilot32 / RTFHawk

#31 Příspěvek od Amper »

Se priznam ze kdyz jsi psal ze budou vakuovany do negativni formy tak jsem to nejdriv pochopil jako ze vakuform z ABS nebo tak neco. Az ted me doslo ze mluvis o laminaci :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Ancistrus01 »

Amper píše:Se priznam ze kdyz jsi psal ze budou vakuovany do negativni formy tak jsem to nejdriv pochopil jako ze vakuform z ABS nebo tak neco. Az ted me doslo ze mluvis o laminaci :-)

Nené...
Dneska mi to bohužel nevyšlo, kolega nestíhá, tak budeme laminovat až zítra :) První kousek budeme dělat bez vákua. Potom další chci zkusit s vakuem a porovnat rozdíl :)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Ancistrus01 »

Tak DJI asi opět předčilo 3DR :( nové INSPIRE má v sobě integrován OPT. FLOW, což se pro Pix chystá až ve verzi 3.3 :(
Amper

#34 Příspěvek od Amper »

Myslim ze to ze DJI bude v predu asi nikoho neprekvapuje. Predpokladam ze na prodeji Phantomu museli rejznout takovej balik ze nemaj problem nahnat na software XX lidi a nikoliv par lidi jako 3DR/APM projekt.

http://techcrunch.com/2014/11/12/dji-in ... ing-drone/

Kdyz si zaplati Borice Mytu aby jim udelali prezentaci tak nemaj problem nacpate penize i do reklamy. Akorat je problem v tom ze stroj za $2800 si nekoupim. Klonovanou jednotku a optflow od cinana za $220 klidne. Za tu cenu predpokladam ze to proste bude delo se vsim moznym (a vypada to ze bude :-) )

Krome toho myslim ze to co pises neni tak uplne pravda - nativni soft pro PixHawk (tj. ten co je na PixHawk.org) uz optflow podporuje nejakou dobu. Do 3.3 to dostane az APM projekt
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#35 Příspěvek od Amper »

Huraaaa, prave dojel build PixHawk firmware. Sice mu to trvalo 4 hodiny nez vsechno zbuildoval (a to nemam zadny orezavatko PC) ale ted uz nebude rebuildovat NuttX a PX4 firmware a melo by to snad byt rychlejs
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pánové, mám problémek s nastavení Failsafe u Pixhawku :(

PWM když mám plyn dole je 982
PWM když je vypnutá vysílačka je 874
Když nastavím FailSafe pwm mezi 885-971 nic se neděje, i když dle copter.ardupilot.com by to mělo skočit do FailSafu...
Nevíte co dělám špatně? :(
j.s

#37 Příspěvek od j.s »

Napadaj mě 2 věci:
1.) jestli máš FrSky, tak je možné, že to chce nastavit FS pro všechny letové módy.
2.) zkus nasimulovat v ruce let (pohni koptérou o nějakej ten metřík do strany a nahoru a pak zkus, jestli funguje... Pokud si totiž myslí, že je na zemi, tak FS nejspíš nezapne.
snad to pomůže :)
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Ancistrus01 »

j.s píše:Napadaj mě 2 věci:
1.) jestli máš FrSky, tak je možné, že to chce nastavit FS pro všechny letové módy.
2.) zkus nasimulovat v ruce let (pohni koptérou o nějakej ten metřík do strany a nahoru a pak zkus, jestli funguje... Pokud si totiž myslí, že je na zemi, tak FS nejspíš nezapne.
snad to pomůže :)

Dobrej nápad! Až bude čas, tak to vyzkouším :) dneska jsem celé odpoledne dodělával novej stroj, a už nemám na nic energii :lol:
Amper

#39 Příspěvek od Amper »

Tak koptera s hawkem byla poprve v lufte. Po pocatecnim boji (menil jsem i motory/reglery) sel do vzduchu a ma to jeden problem. Mohutne couva. I kdyz jsem nacpal aku dopredu, acc kalibroval s vodovahou (a podlozenim aby se eliminovala pruznost podvozku) tak proste couva. Jako kdyby zadni motory byly slabsi (mozna jen jeden z nic ?). Vic uvidim az kouknu na data, treba neco najdu. Mechanicky me vse prijde ok na to aby to delalo couvani (nikam nesjizdi do strany, jen couva) tak ze pro kompenzaci je potreba narvat paku az uplne vpred. Pak stoji.

Ale jinak jsem cumel jak puk. Do ted jsem mel HK klon criuse s reglerama Multistar a 1200ot/V motorama. Nevim co z toho melo vliv ale ted to je uplne lahoda (az na to couvani :-D). Na zakladni zisky je to presny, neujizdi (nedelal jsem compassmot ale mam novej 9tkovej kompas a jeste nad motorama u GPS tak to asi neni potreba), AltHold sel na prvni dobrou. U stare koptery jsem to nemoh a nemoh doladit i kdyz vibrace byly v cajku.

No, zatim je spokojenost z predelavky maximalni (couvani se urcite doresi, bude to snad nejaka kravina). Myslim ze do obouchavaci koptery proste toho HKPilota32 koupim taky. Nez se nervit pri kazdym letu
kraro

#40 Příspěvek od kraro »

Kolegové,
máte už nainstalovanou novou verzi firmware 3.2?
Jaké jsou změny v praxi?
janko.hrasko

#41 Příspěvek od janko.hrasko »

neodolal som a mam na ceste klon pixhawku a m8n gps :)
3.2 pouzivam na klone apm a je skvely -najma spline waypoints, obmedzenie maximalnej akceleracie v roll/pitch alebo yaw, poshold mod,..
Amper

#42 Příspěvek od Amper »

3.2 nainstalovanou mam. Duvody byly dva :

- PosHold aka Naza Style :-D tj. nemusis prepinat mezi modama tak casto
- berou se oba akcelerometry z pixhawku, vzhledem k tomu ze kazdy ma jinou frekvenci cteni tak je to dost vyhoda (a po update se musi prekalibrovat)
- nevim zda EKF mela uz 3.1cka, tu jsem mel jen v MPNG verzi a tam to nestihalo takze nebyla urcite
kraro

#43 Příspěvek od kraro »

Amper píše:3.2 nainstalovanou mam. Duvody byly dva :

- PosHold aka Naza Style :-D tj. nemusis prepinat mezi modama tak casto
- berou se oba akcelerometry z pixhawku, vzhledem k tomu ze kazdy ma jinou frekvenci cteni tak je to dost vyhoda (a po update se musi prekalibrovat)
- nevim zda EKF mela uz 3.1cka, tu jsem mel jen v MPNG verzi a tam to nestihalo takze nebyla urcite

Tak jsem nainstaloval 3.2. ale nikde v "flight modes" "PosHold" nevidím :-( . Používám MP 1.3.12 .
janko.hrasko

#44 Příspěvek od janko.hrasko »

potrebujes beta verziu mp
j.s

#45 Příspěvek od j.s »

PosHold won't show up as option on FlightMode screen if you have an old version of mission planner.
zdroj
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“