EXCEL 2000 od BH
Elektro Excel nanovo
Dobrý den všem. Rád bych oprášil starý Excel 2000 přechodem na elektru. Tímto se vás zkušených dotazuji na vhodnost téhle konfigurace :
motor - střídavý Turnigy NTM 35-48 900kv 815W
regl - Turnigy PLUSH 60A
aku - Turnigy Li-Po 3000 mhA 4S1P 30C/40C
vrtule - 11x5
Excel je oservován jako při užívání žhavíka ASP původními HITEC servy(V,K,SM,M). Poletí to,nebo mi doporučíte něco jiného? Za všecky rady vřele dík - s elektro lítáním začínám.
motor - střídavý Turnigy NTM 35-48 900kv 815W
regl - Turnigy PLUSH 60A
aku - Turnigy Li-Po 3000 mhA 4S1P 30C/40C
vrtule - 11x5
Excel je oservován jako při užívání žhavíka ASP původními HITEC servy(V,K,SM,M). Poletí to,nebo mi doporučíte něco jiného? Za všecky rady vřele dík - s elektro lítáním začínám.
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Re: EXCEL 2000 od BH
Bez problému. Možno ale budeš dovažovať predok. A za druhé, dal by som i prijímačovky, ev. externý BEC.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Prečo externý BEC?
taky bych rád věděl proč externí BEC
To je jednoduché. Kvůli spolehlivosti. Když ti zdechne regulátor s BECem, pořád můžeš řídit a nouzově přistát.
Nehledě na to, že tři standardní serva (nebo čytři, pokud si upravíš samostatné ovládání křidélek) už může být pro BEC velká zátěž.
jsem v elektru novocián, jak to teda s tím externím BECem zapojit?
Na konektoru +5V z regulátoru vytáhneš a zaizoluješ prostřední (červený) pin +5V a konektor zapojíš do kanálu pro motor na Rx. Pokud použiješ samostatnou baterku pro RX a serva, tak záleží na tom, jestli má napětí, které přijímač a serva podporují. Pokud máš baterku, která vyhovuje Rx a servům, nic dalšího nepotřebuješ. Pokud použiješ např. 2S LiPol, tak použiješ externí BEC, dostatečně dimenzovaný na proudy serv a jeho konektor zapojíš do napájecího, nebo libovolného volného kanálu na RX. Můžeš taky připojit ten externí BEC přímo na pohonnou baterku, ale tím zhoršíš tu spolejlivost řízení, pokud díky upečenému regulátoru, odejde i pohonná baterka.