PetrD píše:Pokud nehoníš kW pohonu ale termiku, tak k čemu přijímačovky? Chápu je tam kde jede regulátor na 150%, ale u éra jakože F5J je to zbytečná zátěž.
no znám několik lidí, co létají přijímačovku i v f5j - třeba Stork 4 apod ... nevím zda s tím létají závodně, to jsem nikdy neřešil, ale zkrátka to asi považují za bezpečnější i v těhle strojcích a těch třeba 40gramů obětují na oltář klidu a pohody. Jednak tohle už není Daidalos, aby člověk honil každý gram a jednak to jde řešit třeba i za cenu o chlup menší pohonné baterky pokud je to o hmotnosti (ono když pominu těch pár kabelů k duhé baterce, tak je konečně mi nic nebrání vézt cca stejnou celkovou kapacitu, jen ve dvou baterkách). Ostatně já dal do Vikinga původně schválně regulátor slovutné německé značky, který nelétal ani na 100% svého nominálu (regulátor 150 a já létal ve špičkách tak 140) a stejně shořel a vzal s sebou i baterku, která také vybouchla ... nebýt přijímačovky, je letadlo dead - díky přijímačovce stále létá, jen teď bude nějakou dobu smrdět po těch kouřových efektech

počítám, že závady i extrémně nepřetížené elektroniky se nevyhýbají ani f5j

limepro77 píše:Ahoj,jaj jasne pochopil som. Moturek lemotion, ten vyzera dost dobre. Aky tam mas prikon?
A co stupavost ak to mas zmerane?? Na ten 4 clanok s 17x13 to slape fajn?
příkon kolem 140-145A ve špičkách, stopavost kolem 40 m/s, a jo ... zvládá to ... zatím. Asi by si představoval lehčí život, ale po cca 40 cyklech není nafouklý, byť řekl bych už lehce měkne. Tedy ten jeden co létá od začátku. druhý co byl do páru shořel nedávno za letu ... ale podle všeho to byla chyba regu. ... víc najdeš ve vláknu "high performance - ..." a "ray, stork, aspire, ..." nebo tak nějak