prdel si nedelam, proste to tam chci ... zajimalo by me jak se bude chovat auto-pristani, auto-vis na tak male bestii. v pripadech kdy litam na zahrade a zacne mi blbnout video prenos ze nemuzu podle videa letet dal, zapnu gps a barometr, prejdu si abych na to lepsi videl, pripadne zapnu gps a nastoupam nez se zlepsi video. zaparkovat si ve vzduchu je myslim uzitecny. instalace gps uz mi zde v minulosti byla vytykana ;]
Není nad to se naučit s koptérama pořádně lítat potom zjistíš, že ti stačí obyčejná deska. Já osobně preferuju lítání a né bádání, kolik GPS mám abych mohl vůbec vzlétnout. Takže mě bohatě stačí CC3D nebo NAZE32. Já chci v každém případě řídit a né být jen součástí řízení. Taky lítám přes překážky a občas to video na moment vypadne nebo zazrní, ale to je o zvyku.
ST píše:Není nad to se naučit s koptérama pořádně lítat potom zjistíš, že ti stačí obyčejná deska. Já osobně preferuju lítání a né bádání, kolik GPS mám abych mohl vůbec vzlétnout. Takže mě bohatě stačí CC3D nebo NAZE32. Já chci v každém případě řídit a né být jen součástí řízení. Taky lítám přes překážky a občas to video na moment vypadne nebo zazrní, ale to je o zvyku.
ano, presne citit masinu na packach je zaklad. gps mam jako zachranou brzdu, a zajima me jak kluci programatorsti umi s datama od sensoru pracovat. nevite nekdo, kdo pouzivate spektrum satelity /resp. dsm2/dsmx/, kolik to da kanalu? vysilac mam 9ch
zopakuji: pouziti zachranne brzdy: chci si zaparkovat masinu v lufte v pripade, ze prijdu o fpv = zapnu gps. prijdu-li i o ovladani vysilacem, bude vhodne nastavit nejake reseni failsafu, pristane/vrati se. nechat se prekvapit tim, co se stane v pripade obtizi s prenosem: na to nemam cas, penize, nervy ani naladu. k tomu mam senzory a kod. samozrejme to nevyresi 100% problemu, ale jdu nerozbite masine naproti. jestli budu litat s gps nebo bez gps je uz vec jina.
zopakuji: zajima me jak se kod chova a co z neho lze dostat
to ST: zadekluj si v top_plate diru na gps a vysvetli proc mas tak extremni problem s moji gps. myslim ze o nic nejde.
vsechny ostatni cleny ve tvrde vyhranene skupine lidi, jez se nalezaji v tomto vlakne, prosim za instalaci gps o schovivavost.
Taky vozím na prckovi GPS. Asi ještě nejsem tvrdě vyhraněn. Souhlasím že filozofie létání s takovou věci je docela jiná než někde viset na místě. Ale i když o sobě troufale myslím že řídit tohle docela umím , podle mne GPS na palubě určitě neškodí. Výhody nejsou zanedbatelné. Každý si holt musí rozmyslet sám za sebe, jestli těch 30 g navíc bude vozit nebo ne.
Tak první dva testovací kusy už jsou hotové, ten vzadu už má asi 20 startů odlítáno, ten v předu čeká na doosazení. Po prvních pár letech musím říct, že je to jedním slovem pecka, nedá se to vůbec srovnávat s TBS. Na vyblbnutí naprosto dokonalé a adrenalinu přitom spousta. Stačí jen relativně malý prostor s pár překážkama a o zábavu je postaráno. První je osazený motory Elite 2204/2300kV a regulátory Afro, druhý SunnySky 2204/2300kV a regulátory Emax. Na cestě jsou věci na 3 variantu, ta bude mít regulátory KISS, které budou přímo zapuštěné do spodního rozvodného plata. Všechny mají jako řídící jednotku desku NAZE32. Baterky zatím ZIPPY Compact 3S/25C 1300mAh, připravené na testy jsou Nano-Tech 3S / 1300mAh 25-50C a 45-90C.
Já si pořizoval 250tku na základě toho jak s tím lítají borci na videích, které jsou na trubce k mání. Ano líbí se mi tenhle styl lítání a já jsem tedy tvrdě vyhraněný. Netvrdím, že jsem zvládl mistrně pilotáž, lítal jsem s tím zatím jen jeden měsíc . Ale rozhodně za mě GPS je do toto stylu lítání nepotřebná, a další váha navíc. Díru v platu pro GPS beru jen jako váhové odlehčení.
macil píše:To DidaJI: Dokážeš už porovnať Elite a SunnySky motory z hľadiska chodu, vybrácii, spracovania a vôbec, celkovej kvality?
Zatím jsem se SunnySky letěl jen doma v dílně, protože u nás na Vysočině je už několik dní neuvěřitelně hnusně. Oba typy motorů mají na to kolik stojí velmi slušné zpracování, Elite vypadají mohutněji a jsou o cca 2g těžší. Výkonově zatím nedokážu porovnat, co se týče vibrací, tak opět jdou oba typy hezky kultivovaně. SunnySky by mohly mít trošku delší dráty, nedosáhne to k regulátorům a musí se napojovat.
Jak to proženu venku, tak napíšu jak se to chová...
ST píše:Já si pořizoval 250tku na základě toho jak s tím lítají borci na videích, které jsou na trubce k mání. Ano líbí se mi tenhle styl lítání a já jsem tedy tvrdě vyhraněný. Netvrdím, že jsem zvládl mistrně pilotáž, lítal jsem s tím zatím jen jeden měsíc . Ale rozhodně za mě GPS je do toto stylu lítání nepotřebná, a další váha navíc. Díru v platu pro GPS beru jen jako váhové odlehčení.
No ono hlavně v GPS a potažmo i v HH módu se v podstatě nedá zaletět ani pěkná zatáčka. Většina lidí co lítá s DJI za chvíli zdegeneruje a lítá pouze plochý zatáčky přes "směrovku"... Neříkám, že je to špatně, na natáčení je to OK, ale lítat v lese na rychlosti se s tím opravdu nedá... Sdílím, s tebou názor, že lítat s touhle věcí jinak než v manuálu nedává moc smysl.