Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
to ST - prosimta z coho mas tie nohy pristavacie, hladal som vselico ale nic rozumne
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Celkem jednoduché řešení ze zbytků. V prostředku dvě plastové distanční sloupky 5mm vysoké a konce jsou z vymezovacích kroužků na vrtule s dírou 3mm. Celé je to na M3 plastovém šroubu se zápustnou hlavou. V noze je M3 závit, do kterého je to zašroubované.
TO didaJI : jo bohužel je to stříknuté barvou.
TO didaJI : jo bohužel je to stříknuté barvou.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
to ST dik za inspiraciu - na toto ja proste nemam nic jednoduche ma nenapadane DIK
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Koukam jak tu všichni frézujete rámy a děláte "čistá patra". Tak sem dám svoji verzi pro případnou inspiraci.
Někde na netu jsem našel plato z vrtulníku HK-550GT, které se super hodí právě na H quad 250 (přesněji ~270). Je to:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=23091
Jako ramena pak hliníkový profily:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=40648
Mám už připravený uhlíkovou hranatou tyč 10x10 s kterou to bude ještě lehčí, ale ještě jsem ji nepoužil.
Váha samotného rámu s hliníkovýma ramenama je cca 90g.
Celé to dávám dohromady polyamidovýma šroubama a sloupkama, protože když s tím někde zavadím, tak se urve šroub a nic dalšího. Mám jen 2 plata. Žádné "čisté patro'" neřeším, na FPV lítání s takovým prckem není vůbec potřeba. Mám Naze32 a nějaké vibrace jsou jí ukradený. Ani 5" vrtule jsem extra nevyvažoval. Jen jsem zkontroloval vibrace jednotlivých motorů s vrtulema pomocí Motor checku v Baseflight configurátoru a vyřadil hodně rozhozené kombinace. Mám jen FPV kameru a žádnou nahrávací, ale kdybych tam dával Mobius tak odpružím jen jeho.
Celková váha s komplet FPV i 1800mAh baterkou je 460g, ale už mám na cestě lehčí 1300mAh.
Před rokem jsem lítal 450ky, postavil jsem 3, ale tenhle rok už experimentuju jen s 250 (teda cca 270 kvůli tomu platu).
Někde na netu jsem našel plato z vrtulníku HK-550GT, které se super hodí právě na H quad 250 (přesněji ~270). Je to:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=23091
Jako ramena pak hliníkový profily:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=40648
Mám už připravený uhlíkovou hranatou tyč 10x10 s kterou to bude ještě lehčí, ale ještě jsem ji nepoužil.
Váha samotného rámu s hliníkovýma ramenama je cca 90g.
Celé to dávám dohromady polyamidovýma šroubama a sloupkama, protože když s tím někde zavadím, tak se urve šroub a nic dalšího. Mám jen 2 plata. Žádné "čisté patro'" neřeším, na FPV lítání s takovým prckem není vůbec potřeba. Mám Naze32 a nějaké vibrace jsou jí ukradený. Ani 5" vrtule jsem extra nevyvažoval. Jen jsem zkontroloval vibrace jednotlivých motorů s vrtulema pomocí Motor checku v Baseflight configurátoru a vyřadil hodně rozhozené kombinace. Mám jen FPV kameru a žádnou nahrávací, ale kdybych tam dával Mobius tak odpružím jen jeho.
Celková váha s komplet FPV i 1800mAh baterkou je 460g, ale už mám na cestě lehčí 1300mAh.
Před rokem jsem lítal 450ky, postavil jsem 3, ale tenhle rok už experimentuju jen s 250 (teda cca 270 kvůli tomu platu).
Zdravim muze me nekdo pomoct? koupil jsem si malou 250 a mam sni problem. Mrkne te na video. Vsechno jsem dal do default AUX mam nastaveny stale angle ale zkousel sem vsechno mozny. Na radiu mam vsechno OK. Deska Naze32
https://www.youtube.com/watch?v=zAAHntW ... e=youtu.be
Máš zkušenosti s něčím jiným ? Tahle kategorie podmiňuje docela už slušné zkušenosti s lítáním s coptérami pochopitelně 100% zvládnutí coptéry v acro mode. NAZA se nepočítá, s tím lítá i můj pes bez problému.
Zkus si nějaké doporučené nastavení a nebo si zmenši citlivost pro všechny kanály.
Zkus si nějaké doporučené nastavení a nebo si zmenši citlivost pro všechny kanály.
jo lital jsem z CC3D barak jsem si stim obletel slo to. No obdivuju tveho psa jinak..... citlivost jsem znizil expo jsem zkousel.
ST píše:Máš zkušenosti s něčím jiným ? Tahle kategorie podmiňuje docela už slušné zkušenosti s lítáním s coptérami pochopitelně 100% zvládnutí coptéry v acro mode. NAZA se nepočítá, s tím lítá i můj pes bez problému.![]()
Teda Stando ty jsi zvíře!
Zkoukni si jestli nemáš blbě pořadí motorů na desce, nebo bude nějaký problém s komunikací desky a přijímače. Ale spíš bych to viděl na ty špatně zapojené motory.
To jsem zkousel a jeste jednou ted vsechno ok motory sou dobre. Jakou myslis zlou komunikaci z primacem?
Zatím jen tipuju, já to ještě nemám funkční a na přijímači jsem to ještě neměl připojené. Ale to jak se to chová při vzletu je divné. Nemáš blbě orientaci desky ?
Marek85 píše:Zdravim muze me nekdo pomoct? koupil jsem si malou 250 a mam sni problem. Mrkne te na video. Vsechno jsem dal do default AUX mam nastaveny stale angle ale zkousel sem vsechno mozny. Na radiu mam vsechno OK. Deska Naze32
To vypadá jako blbý směr otáčení motorů, obráceně nasazená některá vrtule ( případně přehozená pravotočivá a levotočivá) nebo špatně orientovaná řídící deska.Taky by to mohla být stabilizace stažená až na nulu. Zkoušel jsi to roztočit v ruce ? Jestli ne, zkus to. Hned to bude jasnější.
Taky bych řek přehozený motory nebo špatný směr otáčení. Zkus si ty jednotlivý motory pouštět v Baseflight configuratoru v motor checku.
Jo a nezkoušej hned lítat , drž to v ruce a zkoušej jak to reaguje, ať to hned nerozmlátíš.
Jo a nezkoušej hned lítat , drž to v ruce a zkoušej jak to reaguje, ať to hned nerozmlátíš.
To Marek85: Něco tam máš špatně, po přidání plynu se ti to nemůže takhle otáčet.
Každopádně u téhle velikosti vždy před prvním letem konroluju v ruce, jestli je stabilizace OK. Když to přepneš z "Acro" módu do toho jednoho z těch stabilizačních, vezmeš to do ruky a trochu přidáš plyn, tak pokud je vše OK, tak při vychýlení na jakoukoli stranu se musí copter snažit jít proti tobě silou vždy do vodorovné polohy. Pokud to takhle není, tak se s tím ani nesnaž vzlétnout. Jak psali kluci, tak bych to tipnul na otočenou desku, přehozené motory nebo směr či vrtule.
Když si pustíš v SW to grafické zobrazení náklonu coptera a hýbeš s ním, tak naklání se model na obrazovce podle toho co s nám děláš? Jako že když ho nakloníš dopředu, tak se taky nakloní dopředu?
Každopádně u téhle velikosti vždy před prvním letem konroluju v ruce, jestli je stabilizace OK. Když to přepneš z "Acro" módu do toho jednoho z těch stabilizačních, vezmeš to do ruky a trochu přidáš plyn, tak pokud je vše OK, tak při vychýlení na jakoukoli stranu se musí copter snažit jít proti tobě silou vždy do vodorovné polohy. Pokud to takhle není, tak se s tím ani nesnaž vzlétnout. Jak psali kluci, tak bych to tipnul na otočenou desku, přehozené motory nebo směr či vrtule.
Když si pustíš v SW to grafické zobrazení náklonu coptera a hýbeš s ním, tak naklání se model na obrazovce podle toho co s nám děláš? Jako že když ho nakloníš dopředu, tak se taky nakloní dopředu?
Tak vyreseno. Predem vsem dekuji za reakce a rady. Nevim v cem presne byl problem ale kopterku jsem koupil a deska uz byla nasmerovana na pravo majitel predemnou ji tak letal ja sem si jenom napoji sbus naladil radio a mne to neletalo ted sem desku natocil do predu a celou jsem ji dal na silokonove nozky kopterka leta naprosto paradne.