Pošta Praha 120

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Alex333

Pošta Praha 120

#1 Příspěvek od Alex333 »

Dle vlastní zkušenosti z několika posledních týdnů bych si tipl, že zaměstnanci POŠTY 120 se opět připravují na vánoce výběrem vhodných dárků ze zásilek z Číny.
Už 3 zásilky mám po termínu a minimálně jedna do ČR přišla. Ke mě však už ne.

Máte to podobně?
Losi Micro SCT 1:24 4WD
Traxxas E-REVO VXL 1:16
Cartronic C709 (Syma S107)
WL V911
Smartyn34
Kontaktovat uživatele:

Re: Pošta Praha 120

#2 Příspěvek od Smartyn34 »

Já mám po termínu dvě zásilky, ale doufám že se to neztratilo na cestě, do Čech to přišlo.
FilipV
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FilipV »

Před vánocema vydělávají, mě už týden proclívají modul ze Singapuru :lol:
b.o.b.o

#4 Příspěvek od b.o.b.o »

Jo mimochodem.. Objednal jsem si cca 2 týdny zpátky mobil z DHgate a po odeslání mi sdělili číslo zásilky a track number RC346543633HK. Víte někdo kde se to dá sledovat??
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Mad_Box »

http://www.17track.net/en/result/post-d ... 46543633HK

Tenhle web je na trasování z číny hodně slušnej.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
b.o.b.o

#6 Příspěvek od b.o.b.o »

Díky za odkaz! :-)
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
Drondys

#7 Příspěvek od Drondys »

Alex333 píše:Už 3 zásilky mám po termínu a minimálně jedna do ČR přišla. Ke mě však už ne.

Upozorňuj na skutečnost, že informace ohledně sledování zásilky mohou být zavádějící zejména pokud vycházejí jen ze záznamů vzdálené poštovní služby mimo území ČR. Stává se totiž i to, že některé záznamy neodpovídají skutečnosti a jedná se jen o předpokládaná data např. záznam jen na straně zahraniční pošty o tom, že už je zásilka na území ČR může být z hlediska uvedeného data a času pouhým předpokladem a v reálu zásilka ještě vůbec nemusí být na území ČR. Už se to v minulosti nejednou stalo.

Pokud je zásilka na území ČR měli by o ní mít záznam na telefonu 800 177 889 i když není uvedena ve sledovacím systému České pošty viz tento odkaz. Po příchodu zásilky na území ČR a jejím převzetí Českou poštou jsou pak zásilky, které jsou doručovány na úrovni jako doporučená zásilka tj. proti podpisu, viditelné i ve sledovacím systému České pošty. Zásilky, které se na území ČR doručují bez podpisu jen jako obyčejné zásilky ve sledovacím systému České pošty obvykle viditelné nejsou ledaže by na ně bylo stanoveno DPH.

Takže pokud si chcete být jisti zda zásilka už dorazila na území ČR pak se na to informujte telefonicky na čísle 800 177 889. Pokud tam o zásilce nebudou mít žádný záznam pak je pravděpodobné, že zásilka ještě nedorazila na území ČR a případný záznam ve sledovací službě zahraniční pošty o tom, že je zásilka na území ČR je v takovém případě pouhým odhadem a nikoli skutečností.

Podrobnější informace ohledně dalších kroků po příchodu zásilky na území ČR doporučuji nastudovat z úvodního příspěvku jiného vlákna viz tento odkaz kde jsou k tomu shrnuty a popsány všechny potřebné a relevantní informace.
Kovboj

#8 Příspěvek od Kovboj »

Alex333 píše:Dle vlastní zkušenosti z několika posledních týdnů bych si tipl, že zaměstnanci POŠTY 120 se opět připravují na vánoce výběrem vhodných dárků ze zásilek z Číny.

Oni jsou spíš zavaleni zásilkami pro lidi, co si na poslední chvíli vzpomenuli že jsou za necelý měsíc Vánoce...
malé zvíře

#9 Příspěvek od malé zvíře »

Když už je tady toto téma tak bych jej využil k dotazu: dalo by se uspíšit odbavení zásilky tím, že bych na Poštu 120 předem poslal email kde bych napsal něco jako že "čekám zásilku s číslem XXYY, má přijít odtud a odtud, obsahuje to a to, cena taková a taková. Přílohy zde, zde, zde. Prosím o vyřízení, uctivě děkuji...."?!? Nebo je to blbost a mám zůstat u klasické čekačky na výzvu?
Last one alive, lock the door!
pepin

#10 Příspěvek od pepin »

když tady řešíte teda tu poštu, minulé uterý mi měl být z aukra po zaplacení převodem odeslán objektiv, je to přez týden a stále nic, prodejce z čech se dušuje, že v uterý odeslal, jak dlouho mám být trpělivý ?
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:... jak dlouho mám být trpělivý ?

Klidně měsíc, balík do ruky taky umí dorazit po 6-ti týdnech...
jyrry.webnode.cz
mhabr

#12 Příspěvek od mhabr »

pepin píše:když tady řešíte teda tu poštu, minulé uterý mi měl být z aukra po zaplacení převodem odeslán objektiv, je to přez týden a stále nic, prodejce z čech se dušuje, že v uterý odeslal, jak dlouho mám být trpělivý ?

Tak snad ti poslal podací číslo. Česká pošta umí sledovat i normální doporučené zásilky a minimálně vidíš, kde se balík valí.
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

malé zvíře píše:dalo by se uspíšit odbavení zásilky tím, že bych na Poštu 120 předem poslal email kde bych napsal něco jako že "čekám zásilku s číslem XXYY, má přijít odtud a odtud, obsahuje to a to, cena taková a taková. Přílohy zde, zde, zde. Prosím o vyřízení, uctivě děkuji...."?!?

Česká pošta má svůj systém v němž ukládá doklady k zásilkám koncipovaný bohužel tak, že akceptuje pouze doklady k zásilkám, které již mají přiděleno skladové číslo v celním skladě České pošty. I kdybys jim tyto informace poslal předem tak je vysoce pravděpodobné, že to budou zcela ignorovat a až zásilka přijde na území ČR tak to stejně skončí výzvou a požadavkem na doložení dokladů tak jako bys jim předem nic neposlal.

malé zvíře píše:mám zůstat u klasické čekačky na výzvu?

Přesně tak.
Drondys

#14 Příspěvek od Drondys »

pepin píše:když tady řešíte teda tu poštu, minulé uterý mi měl být z aukra po zaplacení převodem odeslán objektiv, je to přez týden a stále nic, prodejce z čech se dušuje, že v uterý odeslal, jak dlouho mám být trpělivý ?

Otázkou je jestli od toho prodejce už máš podací číslo té zásilky jinak nemáš šanci si ověřit zda to vůbec podal tj. klidně tě může "vodit za nos" a ještě to třeba ani vůbec nepodal na poštu.

Pokud to posílal jako obyčejnou zásilku bez podacího čísla tak nejen, že nemáš si jak ověřit zda to už opravdu podal, ale navíc můžeš čekat třeba i několik týdnů či déle.

Pokud máš podací číslo zásilky tak se podívej do systému sledování zásilek České pošty viz tento odkaz.

Pokud to posílal službou Balík do ruky a uvedl správnou adresu pak je pravděpodobné, že ke zpoždění doručení došlo v důsledku viny České pošty a v takovém případě může odesílatel uplatnit nárok na vrácení rozdílu mezi cenou služby Balík do ruky a Cenný balík.
pepin

#15 Příspěvek od pepin »

Drondys píše:Otázkou je jestli od toho prodejce už máš podací číslo té zásilky jinak nemáš šanci si ověřit zda to vůbec podal tj. klidně tě může "vodit za nos" a ještě to třeba ani vůbec nepodal na poštu.

nemám, prostě jsem zaplatil--kup ted-- převodem, prodávající odepsal, že v uterý odesílá a dál jsem nic neřešil
, vyjma toho, že jsem mu po týdnu co nic nepřišlo napsal, že nic zatím nedorazilo a on odepsal, že by to prý už mělo být u nás na poště. ono mi zase až tak moc o ten objektiv nejde, páč jsem blb, tak jsem sice koupil za fantastický peníz kompatibilní objektiv, jenže bez stabilizace, což jsem se dopídíl až když už jsem zaplatil, takže jsem stejně koupil a už mám doma né za tak suprovou cenu, ale objektiv opravdu se stabilizací, prostě počkám a uvidim, maximálně jsem přišel o 1500 kč, to je hold život a k tomu dobrodružnému nakupování to patří, bez těchto problému by to ani nemělo tu správnou štávu :lol: naposled jsem kupoval setobox, který už nešel koupit nový--inzerát zněl--v perfektním stavu a přišel setobox s dovnitř zamáčknutým tlačítkem utrženým z plošnáku a evidentně nešlo o poničení poštou, páč byla stržená plomba, takže to už někdo řešil a snažil se to opravit. tady to jsem opravil bez problému, ale je to i s tou poštou fakt problém, reprák, který jsem objednával na ozvučení era dorazil s trhlou membránou-duzna zkrz celou krabici , takže určitě problém manipulace české pošty.

já jen v tomto případě toho objektivu, kdy je opravdu možné, že vubec nic neodeslal, jak mám dál postupovat, páč korespondence--hele nic nedorazilo--hele já to ale odeslal je opravdu o ničem a přijde mi i trapná v případě, že opravdu odeslal, jako že si myslím, že opravdu ano, jen se to někde toulá.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“