gardenroute píše:A samozřejmě se zcela vyhni řadám S či dokonce W, pro naše účely jsou to vyhozené peníze, těm testům na Y.T. nevěř..
Presne tak! Sám patrím medzi tých oklamaných
gardenroute píše:A samozřejmě se zcela vyhni řadám S či dokonce W, pro naše účely jsou to vyhozené peníze, těm testům na Y.T. nevěř..
Děkuji Petře. Ano, píšeš že je to jen tvůj názor, ale ten má pro mě velkou váhu. Jsi tu asi největší znalec, co se copter celkově týče. Prošel sis tím od začátku, od doby, kdy se objevil Phantom 1,2...Víš jak se vše postupně vyvíjelo, upgradovalo, jaké byly problémy a jak se řešily. Po technické stránce máš veliký přehled. Takže když už si nechám od někoho poradit, ty bude š zcela jistě na prvním místě, na koho dám. Klidně to ber jako kompliment, ale jsem prostě člověk, co všeobecně uznává něčí znalosti. Mám to tak i v práci. Dělám seřizovače vstřikovacích lisů, a i když tam zase tolik "kapacit" není, k Těm, kteří "kapacitami" jsou, mám úplně jiný přístup (kladný) a také určitý respekt (omlouvám se za malé odbočení od tématu).gardenroute píše:Honzo, je to jen můj názor, myslím si ale opravdu, že pro většinu běžných amatérů GP3(+) dostačuje. Ty vysoké FPS a 2K7 či dokonce 4K rozlišení stejně vyžadují kvalitní postprodukci, a to jak SW, tak výkonný HW, kterým každý nedisponuje. I řada 3(+) skýtá pro každého další ještě nevyužitý potencionál v podobě "profi" režimu Protune a rozlišení 2K7, schválně se porozhlédni po foru, kolik lidí to pravidelně využívá. To totiž již vyžaduje určitou zručnost, je to sice pracné, ale výsledek někdy stojí za to...
Samozřejmě, že je GP4 opět v mnoha věcech lepší, ale jak jsem psal, není to žádná zásadní revoluce (naopak velké zklamání v podpoře vysokých FPS jen pro wide režim), ale běžná evoluce. Jak GP3 (+), tak GP4 v Black edicích jsou stále špičkou, a to i přes "papírově" lepší parametry některých konkurenčních kamer(které stejně do Zenmuse gimbalů nedostaneš)
Ano vím, psal jsem to. Do nižší řady než je GoPro+ BE, nepůjdu ani náhodou. Těm videím (ano, viděl jsem je), ani za mák nevěřímgardenroute píše:A samozřejmě se zcela vyhni řadám S či dokonce W, pro naše účely jsou to vyhozené peníze, těm testům na Y.T. nevěř..
Honza Kucera píše:Ano vím, psal jsem to. Do nižší řady než je GoPro+ BE, nepůjdu ani náhodou. Těm videím (ano, viděl jsem je), ani za mák nevěřím
hravec píše:to zavádějící video má jako co říci? autor nejspíš zapomněl na tu třetí osu 3D gimbalu a na větší namáhání všech motorů právě díky větší hmotnosti a jinak postavenému těžišti u H3 a H4
Ano, dobrý postřehhravec píše:vůbec bach se nebál jít do GoPro Hero3 Black (tedy bez plus) mrkni na Aukro na ty krásné ceny a ten rozdíl mezi neplus a plus je nevýrazný a pro běžného kameramana nepodstatný
DominikVF píše:že aj samotná GP3+ Black nie je tak presne vyvážená na ten gimbal ..
hravec píše:ale ten komentář u toho videa bohužel nezazněl, a proto doporučuji (nejen já) GoPro Hero3 Black
hravec píše:...vůbec bach se nebál jít do GoPro Hero3 Black (tedy bez plus) mrkni na Aukro na ty krásné ceny a ten rozdíl mezi neplus a plus je nevýrazný a pro běžného kameramana nepodstatný...
Honzo, v mém příspěvku jsem několikrát psal GP3(+), tím bylo samozřejmě myšlena právě verze GP3 nebo GP3+, když jsem k tomu dal to plus do závorek. Já sám používám GP3 B.E. (bez plus) a jsem přesvědčen, že k upgrade na "+" není žádný důvod, u GP4 mě naopak zklamala ta polovičatá podpora vysokých FPS jen v "superširokých" formátech, skoro na Phantomu nepoužitelných.Honza Kucera píše:...Ano, dobrý postřehTento aspekt jsem nějak opomenul, nebo spíše zapomněl, že existuje i klasická GoPro3 (bez +). ...
To se zásadně mýlíš Dominiku, DJI ve své specifikaci H3-3D zcela jasně uvádí kompatibilitu s GP3 a GP3+, obě ve verzi Black a Silver (White ani náhodou), nikde jsem neviděl toto v souvislosti s GP4, jakékoliv verze... I toto jsem tu několikrát již opakoval, asi by jsi to měl lépe čístDominikVF píše:...Nikde nieje napísané, že Gimbal H3-3D je určený len pre radu kamier GP3(+)Black... ale je určený pre radu kamier GP3(+) od White - Silver - Black, tam sú rôzne váhové rozdiely kamier ... Ani moja GP3 Silver nebola tak vyvážená a naklanala sa do strany ako na videu GP3+Black...
gardenroute píše:To se zásadně mýlíš Dominiku, DJI ve své specifikaci H3-3D zcela jasně uvádí kompatibilitu s GP3 a GP3+, obě ve verzi Black a Silver (White ani náhodou), nikde jsem neviděl toto v souvislosti s GP4, jakékoliv verze... I toto jsem tu několikrát již opakoval, asi by jsi to měl lépe číst
Když klikneš v tom mém předchozím příspěvku do toho odkazu, tak je to v té specifikaci uvedené, ty to tam opravdu nevidíš ?DominikVF píše:...hľadal som to na ich stránke no nenašiel som to... tak sa ospravedlňujem ...
No toto bych bral spíše jako náhodu, než nějaké pravidlo, které stojí za to vůbec zmiňovatDominikVF píše:...keď pri vetre ešte so GP3 Silver mi niekedy pootočilo kameru v Gimbale.. zatial s GP4 sa mi to nestalo...
DominikVF píše:A tú moju novú kameru GP4 Black ani nespomínam v tejto súvislosti s gimbalom H3-3D, lebo nieje kompatibilná s H3-3D a to, že ju využívam s dovážením , tak to už je len moja vec a nikoho nebudem prehovárať, že to funguje ... možno riskujem a až časom uvidím, či mi niečo odíde alebo bude to fungovať aj nadalej.. Ale aj tak si myslím to, že mám to vyvážené a treba k tej váhe kamery brať do úvahy aj silu, ktorej musí odolávať počas letu .... na kameru či už GP3 alebo GP4 počas letu pôsobia rôzne sily, ktoré musí prekonávať.. keď pri vetre ešte so GP3 Silver mi niekedy pootočilo kameru v Gimbale.. zatial s GP4 sa mi to nestalo...
gardenroute píše:No toto bych bral spíše jako náhodu, než nějaké pravidlo, které stojí za to vůbec zmiňovat![]()
Jo Petře, tak tohle jsem opravdu přehlédl. Nevím proč, ale mám to v hlavě už nějak zafixované a vždy tam vidím to (+), bohužel závorky jsem nějak opomenul...gardenroute píše:Honzo, v mém příspěvku jsem několikrát psal GP3(+), tím bylo samozřejmě myšlena právě verze GP3 nebo GP3+, když jsem k tomu dal to plus do závorek. Já sám používám GP3 B.E. (bez plus) a jsem přesvědčen, že k upgrade na "+" není žádný důvod, u GP4 mě naopak zklamala ta polovičatá podpora vysokých FPS jen v "superširokých" formátech, skoro na Phantomu nepoužitelných.