FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
petrfm

Re: FrSky Taranis - pokračování

#886 Příspěvek od petrfm »

Hmm a nemel by ten displej po sve inicializaci odpovedet, ze "bezi"? Cili nebyl by lepsi postup, pockat na odpoved od displeje, misto nejake pevne dane casove konstanty? Nejak se mi to nezda, protoze co pak brani tomu, jestlize cas pro inicializaci je rekneme treba 0,5s-1s, tam vrazit 2s a je to OK i s jistou rezervou? Neni to treba tak, ze displej obcas nenabehne vubec a tak se opakovane vypina a zapina napajeni, az nabehne?
S tim prechodem 60 vs 120Mhz se mi to taky moc nezda, protoze v kazdem programu se hned na zacatku nastavuje konstanta, podle delky instrukcniho cyklu, aby se potom v programu nemuselo na 100 mistech neco prekopavat rucne.
Samozrejme tam muze nastat problem treba s dobou preteceni nejakeho citace, ktery ma pevne dany pocet bitu at uz jede na 60, nebo 120Mhz, ale prave proto mne zajima, co konkretne se v tom programu ladi a kde ten problem je, jestli se o nem vubec vi, nebo se to jen "nejak zkousi" opravit?

Na tom GIThubu by o tom mela byt zminka v nejakem release logu, ale myslel jsem, ze kdyz se to tady resi a nekdo to testuje, bude taky vedet, co konkretne tam nefunguje, ze nenaskoci LCD.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#887 Příspěvek od RCStudio »

Tak si proste precti tu diskuzi na githubu a dozvis se to...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
petrfm

#888 Příspěvek od petrfm »

Tak teda dik :lol:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#889 Příspěvek od RCStudio »

Co ti mam na to rict...
Mas zdroj programatorskych informaci a ptas se na informace na foru pro uzivatele.
Jan Janekx Urbanek
petrfm

#890 Příspěvek od petrfm »

No kdyz se tady prezentoval nekdo, kdo zkousel evidentne nejake verze FW (asi jsi to byl ty?) mel jsem za to, ze od komunity ma nejake informace, CO VLASTNE zkousi a co se zmenilo. To, ze na zarizeni nenabehne v mrazu display jsem nikdy nezazil. Proto by mne zajimalo, co ten problem zpusobuje a jak se to resi, abych si podle toho dokazal vydedukovat, jestli treba priste nenabehne VF modul, nebo treba hlavni procesor.
To neni nejaka rypacka, i kdyz to tak mozna vyzniva, jenom se o Taranise zajimam, protoze se mi libi jeho telemetrie a otevreny SW je mi sympaticky obecne, ale nez mu sverim svoje stroje za desitky tisic, zajima mne 1) jake jsou zkusenosti lidi, kteri s tim letaji a 2) pokud se objevi nejaky problem, tak zda lidi, kteri jej resi, maji vubec predstavu o tom, co ten problem zpusobuje a JAK TO RESI. Uz jsem se totiz setkal s hroznou spoustou programatorskych prasat, ktere misto aby resily podstatu problemu, tak vyrabeli zaplaty na zaplaty a ve finale delali chyby dalsi.
Je mi jasne, ze v proprietarnim softu uzavrenych reseni ala futaba, spektrum, apod. to muze byt jeste horsi, protoze i kdybych mel cas a chtel, tak si zdrojaky prohlednout nemuzu, ale tam mam zase zdroj referenci od uzivatelu po celem svete, kterych bude nepomerne vice, nez uzivatelu Taranise.
Takze pokud ma Taranis budit duveru a ne posmech - jak tady kdosi psal, ze by se mu na letisti smali, kdyby mu nenaskocil LCD, cekal bych od jednoho z prednich prodejcu v CR nejakou seriozni odpoved na otazku, co ten problem konkretne zpusobuje a ne odkaz na desitky stranek changelogu na githubu, ktery mne vlastne vubec nezajima, protoze jeste Taranise nemam, ale teprve nad nim premyslim,

Chapal bych to jako reklamu, vstricnost vuci budoucimu zakaznikovi a projev toho, ze jako prodejce vim o tom neco vice, nez konkurence, ktera vi jenom to, ze marketingove oddeleni Spektrum blablabla, vymeni Vam to v zaruce a vice se neptej...
mhotar

#891 Příspěvek od mhotar »

Muhehehe, dobře jsem se pobavil.
www.opentx.cz
kozlik327

#892 Příspěvek od kozlik327 »

že mi při nějakých +4 stupních nenaběhne procesor LCD sice nechápu ,ale budiž,jen nevím ,proč mi během létání při této teplotě již funkční displej přestane fungovat?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#893 Příspěvek od RCStudio »

Nuze informace ktere jsem tu dal jsou ti malo a informace v konkretnim vlakne pojednavajicim o konkretnim problemu se ti nechcou cist...
https://github.com/opentx/opentx/issues/1849

Bez toho abys sis to prosel zpochybnujes programatory kteri ten system leta vyviji a to neni od tebe pekny.
Mozna je chyba ze je ten system open asi by ti vic vyhovoval system uzavreny bez moznosti zmen, bez moznosti navrhu vylepseni a bez moznosti kouknout kdo kde co "podelal"

Ja sem zase za toto reseni rad, kazdy se muze podilet, navrhovat zmeny a vylepseni, pomahat pri testovani a zdatnejsi si ve finale mohou system upravit podle sebe...
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#894 Příspěvek od RCStudio »

kozlik327 píše:že mi při nějakých +4 stupních nenaběhne procesor LCD sice nechápu ,ale budiž,jen nevím ,proč mi během létání při této teplotě již funkční displej přestane fungovat?

Muzes prosim blize vysvetlit problem? Chapu to spravne, v chladu litas a display prestane ukazovat tzn neni videt nic jen sviti posviceni?
Jan Janekx Urbanek
kozlik327

#895 Příspěvek od kozlik327 »

Minulý týden v neděli asi při +4 stupních první zapnutí a lítání normální.Asi po půlhodině ,při dalším letu zapnutí LCD normální a během letu displej přestal ukazovat.Jestli také svítil to nevím,to jsem nezkusil ale hlášky probíhaly normálně i provoz byl OK.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#896 Příspěvek od RCStudio »

Litals od tohoto incidentu znova v nizke teplote a stalo se to?
Jan Janekx Urbanek
kozlik327

#897 Příspěvek od kozlik327 »

potom jsem již nebyl,je na mě škaredé počasí,přímo hnus!
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#898 Příspěvek od RCStudio »

Zkusim si to tady mas jaky Taranis? Taranis B01?
Jan Janekx Urbanek
kozlik327

#899 Příspěvek od kozlik327 »

a jak to poznám?
kozlik327

#900 Příspěvek od kozlik327 »

je to B01,kolega mě nasměroval.Také jsem dal Taranis ven a chodím to sledovat.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“