taveni hlinikovych plechovek

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
rob003

taveni hlinikovych plechovek

#1 Příspěvek od rob003 »

Taveni hlinikovych plechovek 8) a nezdarila vyroba samotov(nestihla uschnout-drolila se)a sadrove (nesly vytahnout disky a rameno )a sadra dosla a v sobotu u nas je obchod jen do,10 a ja sem to delal ve11:00hod.

TAVNA TEPLOTA HLINIKU 660C
V PONDELI SKUSIM ODLET HLINIKOVE KOLA A RAMENA DO FOREM :mrgreen: : http://youtu.be/Pl-Bo2G9GjM
Lark

Re: taveni hlinikovych plechovek

#2 Příspěvek od Lark »

To myslíš vážně? Ten hliník z plechovek bude opravdu "kvalitní" :lol: Vždyť je to povlakované plastem, zbytky nápojů, a to nemluvím o tom, kolik těch plechovek musíš roztavit a spálit. Ty splodiny budou taky chuťovka. Sousedi z tebe musí mít radost. I na ty odlitky jsem docela zvědavý. :mrgreen: Takové věci se lijí tlakově do kovových forem a ne do sádry, nebo šamotu. :lol: :lol: :lol:
rob003

#3 Příspěvek od rob003 »

No, su zvedavy co stoho vyde , je mi jasne ze se to tak nedela ale chci to zkusit :mrgreen:
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zdendys »

Čím tam topíš, že to hoří jak v Martinské peci ?
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jyrry »

rob003 píše:Taveni hlinikovych plechvek a nezdaryla vyroba forem ze samotu a sadry -mnel jsem si odlet kola a ramena na rc auto ale samon nestihl uschnout a rozdrolil se a ze sadry nesly vydelat kola a ramena a.

Teda nejsem příznivce hnidopišství co se týká překlepů a drobných jazykových úletů ale to sis to po sobě na tom jůtubu alespoň nepřečetl před odesláním? To tam máš prima vizitku :roll:
jyrry.webnode.cz
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kasssy »

zdendys píše:Čím tam topíš, že to hoří jak v Martinské peci ?

pricina toho horeni je patrna ke konci videa. Je tam horkovzdusna pistol ktera fouka do ohne. to pak dobre hori kde co:-)
Doufam ale,ze "tavic" bydli na okraji vesnice a podobny pokusy pacha,jen kdyz fouka dobrej vitr:-)
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
i30

#7 Příspěvek od i30 »

Nemyslim si ze je to dobry napad, ale kedysi sme odlievali lodne skrutky. Robili sme to ale z "karburatorovej zliatiny" - ma nizsiu teplotu tavenia, nedymi pri taveni a nie je treba tolko plechoviek :D . Samotny hlinik je dost makky, ta zliatina je pevnejsia aj lepsie zateka. No a aby bol efekt lepsi nedokazali sme to sice liat pod tlakom ale rotacne to davalo celkom slusny vysledok. Ale bacha na bezpecnot - ked sa ti vplyvom rotacie razleti roztaveny kov ... :wink:
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od TomasTR »

Fakt neuvěřitelný, co tady koho ještě napadne....aspoň je tu sranda, ne?
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
jipav

#9 Příspěvek od jipav »

Tak za prve, nechtěl bych bydlet vedle Tebe. Před několika roky jsme měli souseda, tedy přes jeden dům, který dělal ve sběrném dvoře a vozil si dom elektrické kabely, které na zahradě v sudu opaloval a získával tak měď. Bydlel na kraji vesnice a opaloval to s ohledem na sousedy, když foukal vítr na opačnou stranu. Dělal to asi dva roky, než zemřel na rakovinu plic. Nevím sice jakou měrou právě tato činnost přispěla k jeho nemoci, ale vzhledem k tomu, že nekouřil ??????
Za druhé, před spoustou let jsme odlévali hliník, na výrobu řemenic a to z vyřazených pístů, což je asi trochu lepší materiál. No, na řemenice to stačilo, sem tam nějaká ta bublina se dala tolerovat, ale udělat pěkný odlitek v amatérských podmínkách, třeba těch disků, a ještě při použití takového materiálu, tak to se Ti asi nepodaří. Ono i z těch pístů se ten materiál strašně špatně obráběl, tahalo se to jak blato. Ještě tady mám jeden odlitý váleček, ale tvrzený hliník, nebo dural, to je na obrábění úplně jiný materiál. No a na ty ramena zapomeň úplně.
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ondra1402 »

Za mlada jsem se bavil ještě většíma volovinama, dneska se nad tím jen směju. Ale! naučil jsem se u toho hromadu věcí, který používám dodnes, často o tom asi ani nevím. Zkušenosti jsou zkušenosti. Objednat hotový díl umí i cvičená opice.
Čili za mě - je to sice hovadina, ale nenech se odradit zdejšími rozumbrady. Já fandím :)
MichoCZ
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od MichoCZ »

Nejlepší způsob jak si přivodit nějaké zdravotní komplikace. Já tuhle činnost určitě nepodporuju.
Lark

#12 Příspěvek od Lark »

Nemám nic proti zvídavosti, ale tomu, že do vzduchu vypouští hromadu sr.ček, taky fandíš? Chtěl bys vedle něj bydlet? Já teda rozhodně ne. Navíc si myslím, že při tomhle se nic nenaučí. Akorát zjistí, že je to hovadina.
rob003

#13 Příspěvek od rob003 »

Na ty plecovky sa asy vys…. A skusim roztavyt hlinikove trubky , jo a sme na okraji vesnice :Da takto to cmudilo jen parkrat :mrgreen: inak to bylo v pohode , a ve vnitr sem mnel ze zacatku trisky , pak sem daval cerne uhli a vhanel sem tam teply vzduch fenem
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od zdendys »

Hoši, ta trocha smradu co vyrobil při pokusu je směšná a nepodstatná a nestojí za řeč.
Na každé vesnici domkaři vyrobí tisíckrát více bojových plynů, co musím čuchat, a všem je to jedno.
A jak nám ničí zdraví kuřáci tím svým smradem ani nemluvím. Takže všem kritikům smradění roba003,
kteří se tady bijí v prsa za čistotu ovzduší a pomíjejí téma tavení hliníku se jen usmívám...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Lark

#15 Příspěvek od Lark »

Ani se podle tvého bydliště nedivím. :D Nic ve zlém. :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“