FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
BoŠ

Re: FrSky Taranis - pokračování

#901 Příspěvek od BoŠ »

Petrfm: Ber to tak, že zatím při nenajetí displeje vždy ostatní funkce Taranise fungovaly, takže kvůli této závadě ještě nikdo nespadl. A když pořídíš plusko, tak problém neřešíš. Pokud máš obavy o modely, tak dej Taranisovi čas, ať se projeví, stále je to relativně nový systém.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Drondys

#902 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:Také jsem dal Taranis ven a chodím to sledovat.

Když už to testuješ tak ať je tam nějaká teplotní rezerva. Venku je ještě relativně teplo. Spíš bych doporučoval testovat to vložení do mrazáku kde je tak aspoň -10C nebo -15C.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#903 Příspěvek od RCStudio »

Ted je venku 0C a manual dovoluje praci i v - 10C takze to vse muze prijit...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Drondys

#904 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Ted je venku 0C a manual dovoluje praci i v - 10C takze to vse muze prijit...

To jako, že -10C je podle návodu k Taranisu provozní minimum? Tak to je docela málo. :D
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#905 Příspěvek od RCStudio »

Myslis?
Taranis Plus -10 az 60C
Graupner mc20 -15 az 55C
Futaba ? nejak to nemuzu najit
Jeti DS 14 -10 az 60C
Jan Janekx Urbanek
kozlik327

#906 Příspěvek od kozlik327 »

u nás jsou -3st. mám to hodinu na mrazu, ale kupodivu stále funguje.Nechal jsem jej 5 min.vypnutý a po zapnutí normálně naskočil.Tak jsem z toho jelen!
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#907 Příspěvek od RCStudio »

Zatim asi 40min na 0C ale sem z 10C ne z pokojovky a jede ale mam tam stale ten upraveny FW, ten vsak resi inicializaci po zapnuti nikoly SPI komunikaci potom...
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#908 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:u nás jsou -3st. mám to hodinu na mrazu, ale kupodivu stále funguje.Nechal jsem jej 5 min.vypnutý a po zapnutí normálně naskočil.Tak jsem z toho jelen!

Ono to může být na hranici a pak se problém může projevovat jen občas. Chce to více pokusů třeba 10 nebo 20 krát a dělat nějakou mezeru mezi jednotlivými pokusy třeba 5 sekund a poznamenat si kolik z nich bylo OK a kolik ne a s jakým projevem.
kozlik327

#909 Příspěvek od kozlik327 »

tolik trpělivosti zase nemám.Až tak mi to nevadí,stejně když je kosa tak mě to neba..
Drondys

#910 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:tolik trpělivosti zase nemám.Až tak mi to nevadí,stejně když je kosa tak mě to neba...

Když už ses do toho testování dal tak je lepší to udělat pořádně a ne to jen tak ošolíchat a pak být v nejistotě. Pokud ti to podle toho co jsi předtím napsal udělalo i za provozu tak by to chtělo zopakovat a ujistit se, že to opravdu dělá i za provozu a nejen při zapínání, protože v novém FW řeší tu inicializaci při zapínání a pokud by to dělalo i za provozu tak by to pak mohlo dělat problémy s tím zmizením obsahu displeje za provozu i s tím novým FW.
kozlik327

#911 Příspěvek od kozlik327 »

stejně bych teplotu jen odhadoval,takže to měření nechám na RC studiu.
Drondys

#912 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:stejně bych teplotu jen odhadoval,takže to měření nechám na RC studiu.

Podle těch dosavadních popisů jinde se to zatím týkalo jen případů při zapínání. Toto je první popis případu kdy se to mělo dít i za provozu. V tom případě bys asi měl poslat na otestování ten svůj konkrétní kus Taranisu, protože pokud by to jiné kusy nedělaly tak by to mohl být i nějaký individuální HW problém jen u tvého kusu.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#913 Příspěvek od RCStudio »

petrfm píše:Hmm a nemel by ten displej po sve inicializaci odpovedet, ze "bezi"? Cili nebyl by lepsi postup, pockat na odpoved od displeje, misto nejake pevne dane casove konstanty?.

Ne Taranis pouziva SPI interface a ridi jej softwareove tzv bit banging a to je jen jednosperna komunikace tazke se musi proste jen cekat na inicializaci.

petrfm píše:S tim prechodem 60 vs 120Mhz se mi to taky moc nezda, protoze v kazdem programu se hned na zacatku nastavuje konstanta, podle delky instrukcniho cyklu, aby se potom v programu nemuselo na 100 mistech neco prekopavat rucne.

Diky bit bangingu se i uvazovalo ze zvysenim rychlosti z 60 na 120MHz je komunikace prilis rychla ale nakonec se to nepotvrdilo. Nakonec se to opravdu resi jen prodlevou pri inicializaci pro Taranis, plusko tim neni postihnuto. Pouziva se zde jen HW casovac a ne SW i prave diky tomu ze mas FW a Bootloader rozdelen...

petrfm píše:Na tom GIThubu by o tom mela byt zminka v nejakem release logu, ale myslel jsem, ze kdyz se to tady resi a nekdo to testuje, bude taky vedet, co konkretne tam nefunguje, ze nenaskoci LCD.

Nevim kam ses dival a o jakem release logu ci changelogu furt mluvis protoze to je to co vydavaji prave jen ti kteri nevyviji SW otevrene a jen napisou co se zmenilo a i treba dulezita ale prusvihova oprava se tam neobjevi protoze nechcou pritahovat pozornost.
link na diskuzi je zde https://github.com/opentx/opentx/issues/1849 link na navrhovane reseni je zde https://github.com/opentx/opentx/pull/1877 tam se v tom muzes jako zdatny programator porejpat.

Ja opustil C++ pred lety a neznam tedy vsechny vychytavky ale kdyz se na to podivam pripada me ta inicializace v poradku a pojede jen pro Taranis "#if defined(PCBTARANIS)"
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#914 Příspěvek od RCStudio »

Pokud jsem to chapal tak mel T prestat zobrazovat behem uzivani po zhruba 30min a ne po startu nebo jsem neco prehledl?
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#915 Příspěvek od Drondys »

janekx píše:Pokud jsem to chapal tak mel T prestat zobrazovat behem uzivani po zhruba 30min a ne po startu nebo jsem neco prehledl?

Ano podle toho co psal kozlik327 viz červeně zvýrazněná citace níže je to tak, a to je právě oproti těm dosavadním popisům asi první případ kdy se to mělo dít za provozu a ne po zapnutí. Proto jsem zmiňoval, že by měl poslat na otestování ten svůj konkrétní kus Taranisu.

kozlik327 píše:Minulý týden v neděli asi při +4 stupních první zapnutí a lítání normální. Asi po půlhodině, při dalším letu zapnutí LCD normální a během letu displej přestal ukazovat. Jestli také svítil to nevím,to jsem nezkusil ale hlášky probíhaly normálně i provoz byl OK.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“