DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tuner_bn

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#1187 Příspěvek od tuner_bn »

Mam problem, mam phantom 1, vysielacka SR6, prijimac s jednou antenou. Cez original diodu sa mi neda pripojit k PC, stale dava nerozpoznany hardware aj po opakovanom preinstalovani driveru. Ale ked pripojim k naze diodu s nazy V2 tak sa s PC uz viem spojit.

Problem je v tom ze, nevie rozpoznat vysielac, ovladace v naze asistent su na jednej strane a pri pohybe kniplov sa nic nepohybuje. Skusal som aj sparovat prijimac s vysielacom, ale stale to nejde. I ked pri parovani sa zda vsetko v poriadku. Inak ked odpojim USB tak LED blika cerveno a oranzovo na striedacku. Este jedna poznamka vysielacka mala upravovany 5 kanal , ktory je pre ovladanie gimbalu.

Ak vite poradte co s tym, ci skusit zohnat druhu vysielacku, alebo co.
Za vsetky odpovede vopred dakujem...
gardenroute

#1188 Příspěvek od gardenroute »

tuner_bn píše:Mam problem, mam phantom 1, vysielacka SR6, prijimac s jednou antenou. Cez original diodu sa mi neda pripojit k PC, stale dava nerozpoznany hardware aj po opakovanom preinstalovani driveru. Ale ked pripojim k naze diodu s nazy V2 tak sa s PC uz viem spojit.

Problem je v tom ze, nevie rozpoznat vysielac, ovladace v naze asistent su na jednej strane a pri pohybe kniplov sa nic nepohybuje. Skusal som aj sparovat prijimac s vysielacom, ale stale to nejde. I ked pri parovani sa zda vsetko v poriadku. Inak ked odpojim USB tak LED blika cerveno a oranzovo na striedacku. Este jedna poznamka vysielacka mala upravovany 5 kanal , ktory je pre ovladanie gimbalu.

Ak vite poradte co s tym, ci skusit zohnat druhu vysielacku, alebo co.
Za vsetky odpovede vopred dakujem
...

Ale, vitej v klubu, a ze uz jsi se ani neozval k Tvému zajmu o Phantoma :(
K Tvym dotazum :
- co myslis tim "...Cez original diodu ??? sa mi neda pripojit k PC...", k PC se P1 pripojuje přes USB, pro pripojeni se treba DJI stahnout ten spravny driver, pote instalovat Assistenta
- P1 Tx (SR6) se k PC pripojit neda, to umeji za novejsi modely
- pro sparovani Tx a Rx u P1 je v manualu presne popsany postup...
- kazda P1 Tx ke 7kanal, tzn. ten "dodelavany" ovladac pro naklon gimbalu je 7. kanál
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Dag2B3

#1189 Příspěvek od Dag2B3 »

to gardenroute a ostatní
na Shapeways je do půlnoci sleva při použití kódu CYBER20
Objednal jsem si držák gimbalu (aby se při převozu neklepal) který se nechytá za klasickou nohu.
http://www.shapeways.com/model/2423983/zenmuse-h3-3d-holder-clip.html?materialId=6
hravec

#1190 Příspěvek od hravec »

ten je ale tak vhodný na odhulení gimbalu, ideální poloha na zapomenutí ho namontovaný a zapnutí Phantoma
mám tento je bílý výrazný a také už jsem málem zapomněl
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#1191 Příspěvek od gardenroute »

Díky Romane za upozornění, ale já raději mám gimbal vč. GP ponořený a zafixovaný v osvědčeném hnízdě z molitanu v kufru. To že bych toto zapomněl sundat a odpálil gimbal je přeci jen dost vysoké 8O
Ale jinak Shapeways je moje celkem oblíbená parketa, že jsem tam přeci jen nechal dost peněz, a nikdy mě nezklamali, jejich technologie 3D tisku je kvalitní, a pokud jde o dobrý design od návrháře, není co řešit. Doporučuji !
Dag2B3

#1192 Příspěvek od Dag2B3 »

Já právě v batohu už molitan nemám. Na držák dám červenou stuhu a až budu Péčko vytahovat z batohu, tak mě snad upozorní protoze jsem si blbě vybral černý držák stejně jako černý rychloupínač GoPro. Kdy měním třetí baterii v P2 musím vyměnit i baterku v GoPro protože se nedobíjí
gardenroute

#1193 Příspěvek od gardenroute »

Dag2B3 píše:Já právě v batohu už molitan nemám. Na držák dám červenou stuhu a až budu Péčko vytahovat z batohu, tak mě snad upozorní protoze jsem si blbě vybral černý držák stejně jako černý rychloupínač GoPro. Kdy měním třetí baterii v P2 musím vyměnit i baterku v GoPro protože se nedobíjí
Jo, jo, stejne jako napr. u zbrani ci senzoru na letadlech (pojistky) :D
Variantou by bylo si to nechat u Shapeways "vytisknout" z cerveneho plastu, obvykle 3D tisk nabizeji i v cervene, ja uz u nich tiskl v ruznych barvách (bila, cerna, modra), je to sice o trocku drazsi, ale ta cervena je i pro slepce :)
off
Kontaktovat uživatele:

#1194 Příspěvek od off »

gardenroute píše:...ale ta cervena je i pro slepce :)

No, upozornil bych na takovou českou zajímavost - cca 10-15% českých mužů (prý nejvíc na světě) trpí poruchou barvocitu (tzv. "daltonismem") a červenou nevidí nijak výrazně. Spousta lidí má problém i s LED signalizací Phantoma, zjevně ji navrhoval někdo bez téhle poruchy :-)
gardenroute

#1195 Příspěvek od gardenroute »

Ve všem najdeš nějaké výjimky, nicméně v celém světě i přírodě je červená barva symbolem výstrahy už věky, takže nějaká ta úchylka či výchylka to měnit nebude, a jistě to tak nadále bude i u LED Phantoma... :mrgreen:
Dag2B3

#1196 Příspěvek od Dag2B3 »

Hehe P2 mimo červených nálepek má i modré a růžové. Z hlediska maskování přemýšlím po Vánocích obejít známé a od děcek sehnat Barbie samolepku nebo logo z krabičky. Pak nalepím růžové proužky a poldům vysvětlím že to je Kenovo vznášedlo - prostě Stupido Amigo. [emoji12]
milacasta

#1197 Příspěvek od milacasta »

Zdravim kluci poradte mi pripojim phantoma 2 F308 k PC a nejde mi nainstalovat ovladac ze se nezdarilo mam windows 7 ani na NTB s Windows 8 to nejde :-(
gardenroute

#1198 Příspěvek od gardenroute »

milacasta píše:Zdravim kluci poradte mi pripojim phantoma 2 F308 k PC a nejde mi nainstalovat ovladac ze se nezdarilo mam windows 7 ani na NTB s Windows 8 to nejde :-(
Trochu mě smysl té věty uniká, nebylo by od věci v češtině používat interpukci, tak jak nás to učili na základní škole :(

Pokud máš potíže s připojením Phantoma k PC s Win 7 (jak jsem se dovtípil), je potřeba na DJI webu stáhnout příslušný driver, u kterého je i readme, jak to instalovat. A mělo by to jít i na Win 8, pokud Ti ti nejde ani na jednom z uvedených systému, "chyba bude asi na straně přijímače"...

A poslední věc, F308 je nová (upgrade) verze P2, proč to dáváš do vlákna s P1 ? Víš o tom, že zde P2 má své vlastní vlákno, zkoušel jsi hledat ?
Dag2B3

#1199 Příspěvek od Dag2B3 »

Především velká omluva adminům za OT a prosba - nemazat tento příspěvek.

Přestože vím, že sem nepatří - dávám jej sem z toho důvodu, že někteří návštěvníci čtou jen to své vlákno jako jakýsi chat a do ostatních vláken se nikdy nekouknou. Vzhledem k tomu, že se velmi rychle blíží:
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=111&t=67752&start=60#p1170315
bylo by škoda tuto projekci prošvihnout. Pokud někdo nemůže dorazit, ale rád by ostatním prezentoval své dílo, pošlete mi jej v SZ. Pokud bude v sobotu hezky a chtěl by si někdo před akcí se mnou zalétat, tak 13.-14. hodina 13.12.2014 na Letné u kyvadla (co stával Stalin) Jinak všem přeji příjemné svátky.
pjottrhorvat
Kontaktovat uživatele:

#1200 Příspěvek od pjottrhorvat »

Čauko, prednedávnom som si tiež kúpil phantoma 1 no veľmi ma trápi letový čas. Mám tam originálne vrtule no moja letové doba je na 2200mah baterku asi len 2 minúty.. Kde môže byť chyba? Lebo toto je extrémne podľa mňa.. Kopter stráca výkon a po asi 2 minútach musím pristáť no pri premeriani akku je stále 3.95v na článok. Som z toho zúfalý lebo chcem lietať no meniť každú minútu a pol baterku je na hovno :(
Dji Phantom 3 Advanced, Dji Phantom 4K, obe ovládané cez Lichi plus nejaké halové poletovadlá :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“