FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - pokračování

#1066 Příspěvek od lubo1 »

petrfm píše:

Ja neviem, čo stále riešiš.....
Rádii s možnosťami SW Taranisu moc nieje - a pokiaľ áno, cena je mnohonásobne vyššia...
Telemetria je za maslový chleba. Príjmače sú za priaznivú cenu - tak prečo by som riešil náhradu taranisu niečim iným s emuláciou Taranisu.... neako vôbec nechápem o čo ti vlastne ide.
Čo sa týka tvoich narážiek - začína ma to iritovať.
Ak chceš taranis - kúp si ho. Ak chceš trebárs Fujtabu - kúp si ju, ale myslím, že netreba naťahovať donekonečna to, že pár displejov nedisplejuje....
Inak bol prieser aj u Fujtaby pred pár rokmi - keď mrzli príjmače nad 60 stupňov, u Graupnera padali aku u rady MC 10/12
U Hitec Fash sa na slnku reverzovali kanáli .... v podstate každá značka mala neaký problém
EDIT
Večšina z nás tu sú UŽÍVATELIA Taranisu a aspoň mňa zaujíma čo a ako nastaviť na rádiu...
Až budem chcieť debatovať o programovaní, vývoji a smerovanie ďaľšej výroby - pôjdem na iné fórum.....
Naposledy upravil(a) lubo1 dne úte 02.12.2014 18:33, celkem upraveno 1 x.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Drondys

#1067 Příspěvek od Drondys »

petrfm píše:Jojo, nerikam, ze to ted pujdu koupit :-) Jen jsem to daval jako tip do placu, ze se neco takoveho uz vyrabi a nekdo se touhle cestou vydal. Pokud to nekdo pojme jako open source, bude to pecka...

RCDroidBox je ovšem z hlediska toho adaptéru a jeho firmware, který je pro to stěžejním rozhraním zatím stále uzavřeným systémem. Takže opět je to jen hudba budoucnosti. Pokud se někdo cítí na to začít něco podobného vyrábět a prodávat s tím, že firmware k tomu uvolní jako open source podobně jako to udělal Frsky s Taranisem tak ať jde do toho a ukáže ostatním, že na to má, ale zatím se do toho nikdo moc nehrne a když už vznikne něco s vazbou na Frsky telemetrii jako již zmíněný RCDroidBox tak je to obvykle zase uzavřené.
mirek100
Kontaktovat uživatele:

#1068 Příspěvek od mirek100 »

lubo1 píše:...Čo sta týka merania aku - mám u každého príjmača odporový delič a zapojené meranie pohonného Aku cez A1, alebo A2 vstup...

Můžeš prosím vysvětlit, jak je zapojený ten delič a kam je v přijímači připájený? Případně schéma nebo hodně detailní foto přijímače.
Drondys

#1069 Příspěvek od Drondys »

Možná by bylo vhodné doplnit, že na těch fotkách co sem dával lubo1 jsou zřejmě přijímače X6R. U přijímačů X8R nejsou vstupy A1 ani A2 vůbec k dispozici ani na plošňáku a při požadavku na analogové vstupy je potřeba k nim použít doplňkový modul shodou okolností již zde zmiňovaný převodník smartport/UART, který pro přijímače X8R současně poskytuje i analogové vstupy A1/A2.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1070 Příspěvek od RCStudio »

To nemi x6r ten ma konektor zespodu dostupny
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Standa Stuchlý

#1071 Příspěvek od Standa Stuchlý »

pánové, měl bych další dotaz. Jak změnit úvodní logo Taranise plus? Ne zrušit, ale změnit, třeba za vlastní obrázek a zvuk.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1072 Příspěvek od RCStudio »

Tak to jsi me citove ranil ;)
Pri fleshi se zadava logo takze musis to prefleshovat. Zvuk znamena nahradit tada.wav na sd ve zvucich.
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Standa Stuchlý

#1073 Příspěvek od Standa Stuchlý »

janekx píše:Tak to jsi me citove ranil ;)

tak to mne fakt mrzí :mrgreen: . Teď jsem si uvědomil, že je to Tvé logo, tak to Tě chápu, to by mrzelo i mne. Ale i tak. Zachovat logo není problém v nové grafické úpravě.
petrfm

#1074 Příspěvek od petrfm »

Uprimne? Rozumim ti. Sesly se tady dve skupiny priznivcu taranise. Jedna skupina v nem vidi levne radio s moznostmi mnohem drazsich radii a moznost jak pri tom usetrit. Takove nezajima, jak je ten system postaveny, jde jim o to, kolik to ma kanalu, jakou barvu ma displej, jak vypadaji cudliky a jde jim o to, jak napipat vychylky a jak nastavit tu a tu funkci.
Chapu, ze pro takoveho uzivatele je diskuze o taranisu jako takovem, jeho SW a HW proste obtezujici.

Pak je tu skupina lidi, kteri o taranisu vedi vice, nez jak se zapina a nastavuje telemetrie (janekx, Drondys...) a vidi v tom radiu predevsim moznost realizace vlastnich prani a tuzeb (to zase treba ja). Proste zakladni stavebni kamen pro neco, co bude fungovat jak chci ja a ne nejaky kravatak ve fabrice. Zajima je, jak je konkretni vec udelana, jestli by nesla udelat lepe a nebo jinak. Zkus pochopit i ty mne. Nakonec lide, kteri chteli od radia vice a neco jineho, nez nabizi komercni znacky, stoji za vznikem OpenTx, ktery ted diky tomu pouzivas a ktery, jak vetsina tvrdi, JE LEPSI nez jina radia.

Mozna by stacilo, diskuzi rozdelit na technicke a uzivatelske vlakno o taranisu. Nenasel jsem v CR forum, kde by se resil taranis po jeho technicke strance, proto jsem logicky (mozna nelogicky :lol: ) sel pro informace sem. Pri tom jsem se dozvedel nekolik polopravd, proto jsem se snazil zjistit celou pravdu, nebo je aspon uvest na pravou miru.
Takze jestli te irituju, sorry, mne zase irituji lidi, kteri se spokoji s kde cim, hlavne ze je to za maslovy chleba a NEJAK to funguje :wink:
Muzu te ale potesit, o Taranisu uz vim, co jsem potreboval, je to bezesporu super radio, za dobrou cenu, s excelentim dosahem, ma i svoje mouchy (ktera vec je nema), no a tak uz tech narazek moc nebude, protoze musim delat i neco jineho, nez resit radio, treba litat :-)

No a pokud janekx v budoucnu zverejni, co teda SKUTECNE zpusobovalo ten problem s mrznoucim displejem, budu moc rad. Tobe je to treba burt, ale me to zajima. Ja zas treba nechapu lidi, ktere zajima, kdo vyhral vcera ve fotbale :wink:

Ja neviem, čo stále riešiš.....
Rádii s možnosťami SW Taranisu moc nieje - a pokiaľ áno, cena je mnohonásobne vyššia...
Telemetria je za maslový chleba. Príjmače sú za priaznivú cenu - tak prečo by som riešil náhradu taranisu niečim iným s emuláciou Taranisu.... neako vôbec nechápem o čo ti vlastne ide.
Čo sa týka tvoich narážiek - začína ma to iritovať.
Ak chceš taranis - kúp si ho. Ak chceš trebárs Fujtabu - kúp si ju, ale myslím, že netreba naťahovať donekonečna to, že pár displejov nedisplejuje....
Inak bol prieser aj u Fujtaby pred pár rokmi - keď mrzli príjmače nad 60 stupňov, u Graupnera padali aku u rady MC 10/12
U Hitec Fash sa na slnku reverzovali kanáli .... v podstate každá značka mala neaký problém
EDIT
Večšina z nás tu sú UŽÍVATELIA Taranisu a aspoň mňa zaujíma čo a ako nastaviť na rádiu...
Až budem chcieť debatovať o programovaní, vývoji a smerovanie ďaľšej výroby - pôjdem na iné fórum.....
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
BoŠ

#1075 Příspěvek od BoŠ »

petrfm píše:.... a tak uz tech narazek moc nebude, protoze musim delat i neco jineho, nez resit radio, treba litat :-)

Ty jo, kde bydlíš? Tady u nás je to spíš na brusle než na lítání.... :D
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
kozlik327

#1076 Příspěvek od kozlik327 »

....lítat a stavět, to bylo,možná ještě je ,hlavní krédo našeho klubu!
TerriOnne1

#1077 Příspěvek od TerriOnne1 »

Ahoj všichni,

je tu někdo z Prahy kto má Taranise na vrtulníky a byl by ochotnej se kdekoliv v Praze setkat?

Děkuju
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
Antury

#1078 Příspěvek od Antury »

TerriOnne1 píše:Ahoj všichni,

je tu někdo z Prahy kto má Taranise na vrtulníky a byl by ochotnej se kdekoliv v Praze setkat?

Děkuju

Sice nejsem z Prahy, ale co je potřeba?
mgx

#1079 Příspěvek od mgx »

petrfm píše:No a pokud janekx v budoucnu zverejni, co teda SKUTECNE zpusobovalo ten problem s mrznoucim displejem, budu moc rad. Tobe je to treba burt, ale me to zajima. Ja zas treba nechapu lidi, ktere zajima, kdo vyhral vcera ve fotbale :wink:

preco by to mal zverejnovat janekx? tu na fore je to uplne rovnaky pouzivatel ako my, ale na rozdiel od niektorych ma ochotu hladat sposoby, ako veci urobit - cim si na druhej strane urobi pozitivnu reklamu (je to platiaci zakaznik rcmanie a jeden z predajcov Frsky v CZ). na githube je o tom diskusia, kde diskutuju vyvojari a jasne priznali chybu, casovania po zmene taktu procesora.
TerriOnne1

#1080 Příspěvek od TerriOnne1 »

Antury píše:
Sice nejsem z Prahy, ale co je potřeba?

Jsem nováček a poslední týden jsem se pokoušel naprogramovat Taranise na T-rexe 450 a konečně to vypadá, že to téměř dělá co by mělo a mohlo by to vzlétnout. Píšu "téměř" protože deska cykliky se při přidávání a ubírání plynu nepohybuje nijak. Jinak se hýbe dobře.
V každým případě bych byl rád kdyby jsem mi na to mohl nejaký Taranisák kouknout, popřípadě dohlížet při prvním letu.
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“