DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
no také to je zaseknuté.. :/ ja som skúšal keď som dal vrtule dole ako som už písal raz tuna, že som pozoroval vibrácie motorov a rozdiel medzi týmto a nepoškodeným som nebadal.. možno som to zle odhadol ale zdali sa mi vibrácie rovnaké plným plynom smerom dopredu..
tak tak, moc to na škrábanec nevypadá, ale na pěknou šlupku, díval ses do Phantoma, zda není vevnitř poškozen skelet trupu, resp vlisované matičky pro šroubky
jinak až vyměním motory budu mít původní téměř nové na prodej
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec píše:tak tak, moc to na škrábanec nevypadá, ale na pěknou šlupku, díval ses do Phantoma, zda není vevnitř poškozen skelet trupu, resp vlisované matičky pro šroubky
vtedy mi to padlo o asvalt
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
Mně to zatím jen posekalo trávu... Ale jen maličko, takovou měkkou jako jetelovou. Šel jsem dolů ze 200m a zůstal viset cca 90cm nad zemí.
Koptík byl tak 7m ode mne nad polem a já stál na polní cestě. A jak jsem ještě pilotní jelito - (měl jsem to poprvé v ruce a druhý start)
a chtěl jsem si s ní přiletět blíž tak jak byl otočený ke mně, tak jsem vzal za ovladač k sobě,
jenže za ten levý...
a hups, a už seděl... a kolem létal travní salát
Naštěstí se jen zašpinil, byl úplně maskovanej...
Tak jsem mu jen pofoukal bolístku, otřel z něj ty kousky trávy a šel zase do vzduchu. Naštěstí žádný problém.
Jsem rád, že létá stabilně, bez jakýchkoli záškubů nebo Jelow. No abych to nezakřikl, zatím ještě nebylo žádné slunce.
Vytáhl jsem ho do 300m a záznam jako fotka. Jako kdyby stál. Jen ta doba potom než přišel zpátky dolů... - no to je omezení na ty 2m/s.
Ale na druhou stranu na záznamu to bylo, jako by sjížděl po hasišské tyči, Jen snad 1 za těch 300m se malinko pohnul.
Dnes jsem chtěl jít taky, ale než jsem se vybatolil, přišla ta mizérie i sem k nám. Tak jsem to vzdal.
Koptík byl tak 7m ode mne nad polem a já stál na polní cestě. A jak jsem ještě pilotní jelito - (měl jsem to poprvé v ruce a druhý start)
a chtěl jsem si s ní přiletět blíž tak jak byl otočený ke mně, tak jsem vzal za ovladač k sobě,
jenže za ten levý...
Naštěstí se jen zašpinil, byl úplně maskovanej...
Tak jsem mu jen pofoukal bolístku, otřel z něj ty kousky trávy a šel zase do vzduchu. Naštěstí žádný problém.
Jsem rád, že létá stabilně, bez jakýchkoli záškubů nebo Jelow. No abych to nezakřikl, zatím ještě nebylo žádné slunce.
Vytáhl jsem ho do 300m a záznam jako fotka. Jako kdyby stál. Jen ta doba potom než přišel zpátky dolů... - no to je omezení na ty 2m/s.
Ale na druhou stranu na záznamu to bylo, jako by sjížděl po hasišské tyči, Jen snad 1 za těch 300m se malinko pohnul.
Dnes jsem chtěl jít taky, ale než jsem se vybatolil, přišla ta mizérie i sem k nám. Tak jsem to vzdal.
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
Na trávu mi to už tiež spadlo keď som klesal kolmo dole.. vtedy to bolo bez následkov..
Nahral som také krátke video ako som skúšal vibrácie motorov, či som takto mohol spozorovať rozdiel vibrácií motorov? Motor na pravo je ten z fotky, poškodený.... na ľavo motor bez poškodenia. Najprv som štartoval s vrtuľami (9450) a potom bez..
Edit: Rozdiel vo vibráciách motorov ľavého a pravého som nespozoroval.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d6M1n-wooZU[/youtube]
Nahral som také krátke video ako som skúšal vibrácie motorov, či som takto mohol spozorovať rozdiel vibrácií motorov? Motor na pravo je ten z fotky, poškodený.... na ľavo motor bez poškodenia. Najprv som štartoval s vrtuľami (9450) a potom bez..
Edit: Rozdiel vo vibráciách motorov ľavého a pravého som nespozoroval.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d6M1n-wooZU[/youtube]
Naposledy upravil(a) DominikVF dne úte 02.12.2014 20:31, celkem upraveno 1 x.
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
DominikVF píše: Najprv som štartoval s vrtuľami (9450) a potom bez.. rozdiel vo vibráciách som nespozoroval
Takhle ve skořepině to asi tak nepoznáš, ona ho podrží. ,Musel by jsi asi vyndat motor ven a zkusit to v ruce - aby jsi to ucítil... ?
Ale já do té trávy nespadl při kolmém klesání, já už vise chvíli v těch 90cm, až pak je si ho posadil, pitomec, do té trávy sám...
tak tak motory musí být venku, jinak to nepoznáš
jsou na to návody na youtube jak se to dělá, jsou na to i mobilní aplikace, nebo se dají motory demontovat a vyvažovat jen rotory
jsou na to návody na youtube jak se to dělá, jsou na to i mobilní aplikace, nebo se dají motory demontovat a vyvažovat jen rotory
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
k vy vyvažování motorů jsem sem dával příspěvek asi před 2 měsíci. Jsou tam fotky jak jsem to (a úspěšně) udělal
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem si uvědomil, že nemám čím kontrolovat baterky
Snažil jsem se někde najít čím a jak na to, ale asi pokládám špatné dotazy. Nějak jsem nic nenašel.
Můžete mě někam , kde bych to našel, nasměrovat? Potřeboval bych si o tom něco přečíst a vybrat
čím to provádět u baterek pro P2
Dík za každý postrk
Snažil jsem se někde najít čím a jak na to, ale asi pokládám špatné dotazy. Nějak jsem nic nenašel.
Můžete mě někam , kde bych to našel, nasměrovat? Potřeboval bych si o tom něco přečíst a vybrat
čím to provádět u baterek pro P2
Dík za každý postrk
Pripoj p2 na pc a vse uvidis vassistantovi
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- Stapaka
- Kontaktovat uživatele:
texmur píše:Pripoj p2 na pc a vse uvidis vassistantovi
Díky. Jdu na to...
- gardenroute
Ano, P2 baterie není bezna LiPo baterie, její kontrola je možná po připojení k P2, jak pise Texmur.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Nové T-motors pro Phantom a F330,450. Mělo by to mít stejný výkon jako 2312, tedy 800g na motor. Akorát nevím jestli to půjde použít i s ESC Phantoma.
http://www.banggood.com/T-MOTOR-AIR-GEAR-350-AIR-2213-920KV-Motor-ESCPropeller-Set-p-956604.html
Jsem teď na vážkách, komplet řešení 2312/960,ESC v2 v2
a 9450 je k dostání v ČR, nicméně je to investice cca 5.079,- Kč.... Antigravity jsou za cca 3.5 kkorun... Hmmm. Žádný srovnání zatím nikde není k mání, no a teď ještě ty nový t-motors....
Edit: díval jsem se že Antigravity! mají s CF vrtulí 9x3 na 100% plynu tah 605g. Takže technicky vzato by 2312 měla být výkonostně úplně jiná liga, jestli má 800g na motor. V podstatě 25% výkonu navíc
http://www.banggood.com/T-MOTOR-AIR-GEAR-350-AIR-2213-920KV-Motor-ESCPropeller-Set-p-956604.html
Jsem teď na vážkách, komplet řešení 2312/960,ESC v2 v2
Edit: díval jsem se že Antigravity! mají s CF vrtulí 9x3 na 100% plynu tah 605g. Takže technicky vzato by 2312 měla být výkonostně úplně jiná liga, jestli má 800g na motor. V podstatě 25% výkonu navíc
Naposledy upravil(a) Bazil dne stř 03.12.2014 17:17, celkem upraveno 2 x.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
- gardenroute
Nejsem si jistý tím, že je to určeno přímo pro Phantomy, na webu T-motor je uvedeno "...Perfect collocation for F450/F550,Skyhero Little sypder,3DR Iris,and some mini quadcopters...", čímž to není samozřejmě vyloučeno, i když T-motor by jistě nezapoměl uvést Phantomy, kdyby byla přímá bezproblémová kompatibilita, takový trh by jistě nevynechali.Bazil píše:Nové T-motors pro Phantom a F330,450. Mělo by to mít stejný výkon jako 2312, tedy 800g na motor. Akorát nevím jestli to půjde použít i s ESC Phantoma...
Motory jsou dodávány vč. ESC a vrtulí (Motor+ ESC+Propeller Set), je to i na tom Banggood linku...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Asi máš pravdu, ale "vyškrábnul" jsem to z vlákna v diskuzi k DJI P2 na RCgroups, nicméně jsem se nějak nezdržoval čtením postů pod tímto příspěvkem.
Jinak tady je další úlovek, zdroj http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2281033&page=4
Autor: curso88
Hello
I purchased and updated the news 2312 motors, new ESCs V2, new transmiter and new props. I upgraded my Phantom 2. No 4 extra beeps when turn ON the Phantom. This motors are 980kv and the old 920kv. The consumption of the engines has increased. Before the upgrading I contacted with DJI and his told me that the new propulsion system decrease the fly time 2-3 minutes, but the fly is more secure and estable. I tested the fly times and has decreased 2-3 minutes, but the stability is best. Flying is safer in windy conditions when you have extra weight. Acceleration and response of the Phantom is faster and more accurate. I noticed that the first low battery warning starts at 20% The second warning at 15% .
The new props and motors have less vibrations, the sound is different and better. The jello has decreased. You can gain fly time decreasing the power consumption of battery modding the zenmuse cable cutting the power supply to charge the GoPro.(5V - 500 mA). A normal chinesse circular antenna weight around 20-25 grams If you use a 6 grams screwplanar antenna with the InmersionRC 200 mW you gain fly time keeping the transmission range in 600 mW. InmersionRC 600 mW is -250mA to -300mA aprox.
The new transmiter is very good. The new control range is 1700 m aprox. , the control wheel of zenmuse is a much appreciated improvement and increases the smooth tilt control. The battery status is a good improvement too. You can charge the controller with a standard smartphone or tablet power bank with a USB cable, car charger, lattop, pc, etc.
Jinak tady je další úlovek, zdroj http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2281033&page=4
Autor: curso88
Hello
I purchased and updated the news 2312 motors, new ESCs V2, new transmiter and new props. I upgraded my Phantom 2. No 4 extra beeps when turn ON the Phantom. This motors are 980kv and the old 920kv. The consumption of the engines has increased. Before the upgrading I contacted with DJI and his told me that the new propulsion system decrease the fly time 2-3 minutes, but the fly is more secure and estable. I tested the fly times and has decreased 2-3 minutes, but the stability is best. Flying is safer in windy conditions when you have extra weight. Acceleration and response of the Phantom is faster and more accurate. I noticed that the first low battery warning starts at 20% The second warning at 15% .
The new props and motors have less vibrations, the sound is different and better. The jello has decreased. You can gain fly time decreasing the power consumption of battery modding the zenmuse cable cutting the power supply to charge the GoPro.(5V - 500 mA). A normal chinesse circular antenna weight around 20-25 grams If you use a 6 grams screwplanar antenna with the InmersionRC 200 mW you gain fly time keeping the transmission range in 600 mW. InmersionRC 600 mW is -250mA to -300mA aprox.
The new transmiter is very good. The new control range is 1700 m aprox. , the control wheel of zenmuse is a much appreciated improvement and increases the smooth tilt control. The battery status is a good improvement too. You can charge the controller with a standard smartphone or tablet power bank with a USB cable, car charger, lattop, pc, etc.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE