FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
lubo1
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - pokračování

#1096 Příspěvek od lubo1 »

janekx píše:Proc tak kdyz x6r ma zespodu primo vstup pro delic napeti za 80kc? To pajeni myslim

Viď predošlé príspevky.....
Aby som X6 dostal do štíhleho trupu, tak som musel zhodiť krabičku a odcvaknúť konektor A1/A2 - pridať modul by tam nešlo....
Navyše ten delič si viem urobiť, takže načo by som to kupoval
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1097 Příspěvek od lubo1 »

Drondys píše:
Přímo ne jelikož X8R vůbec nemá na plošňáku analogový vstup A2 a vstup A1 má interně pevně připojený na odporový dělič 1:4, který je dál připojen pouze na napájení přijímače. Pokud chceš mít s přijímačem X8R k dispozici další analogový vstup tj. A2, na který se dá připojit externí dělič, pak je potřeba použít k přijímači X8R doplňkový modul shodou okolností již zde zmiňovaný převodník smartport/UART viz tento odkaz, který pro přijímače X8R současně poskytuje i další analogové vstupy.

Ten odkaz na UART nieje delič, ale prevodník analog/S.Port.
Zatiaľ som X8 nepoužil - jeden tu mám, ale je pre mňa príliš veľký - takže zatiaľ mám použítú jednu D8 - tomu som dal prednosť kôli A1/A2
mám tu aj D5 - zatiaľ nepoužitú
D4 - zopár kúskov
X6 - cca 8-10 ks
X8 zatiaľ nepoužité
Neaké V4 v pidi EPP
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1098 Příspěvek od RCStudio »

lubo1 píše:Viď predošlé príspevky.....
Aby som X6 dostal do štíhleho trupu, tak som musel zhodiť krabičku a odcvaknúť konektor A1/A2 - pridať modul by tam nešlo....
Navyše ten delič si viem urobiť, takže načo by som to kupoval

Prostorove chapu, dalsi varianta je vysunout tu patku pinu pryc a ohnout a jde tam dat konektor bez pajeni a cvakani, ale to je jen kosmetika...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1099 Příspěvek od lubo1 »

janekx píše:Prostorove chapu, dalsi varianta je vysunout tu patku pinu pryc a ohnout a jde tam dat konektor bez pajeni a cvakani, ale to je jen kosmetika...

Ešte sa chystám preskúmať tú X8 - či by tá A1 nešla využiť.....
Drondys

#1100 Příspěvek od Drondys »

lubo1 píše:Ten odkaz na UART nieje delič, ale prevodník analog/S.Port.

Vždyť to také píšu, že to je doplňkový modul, který k X8R v podstatě jen přidává další externí analový vstup, který sám přijímaš X8R nemá a právě až na ten přidaný analogový vstup na tom převodníku se dá připojit externí dělič.
Drondys

#1101 Příspěvek od Drondys »

lubo1 píše:Ešte sa chystám preskúmať tú X8 - či by tá A1 nešla využiť...

Podle stručného popisu na webu Frsky viz tento odkaz by ten A1 měl mít interně v přijímači údajně už připojen odporový dělič 1:4, který by měl vést na napájení přijímače. Teoreticky by tedy mohl jít vstup toho děliče na plošňáku odpojit od napájení přijímače a vyvést jako externí aniž bys tam musel doplňovat svůj dělič, ale nevím kde to na tom plošňáku přesně je tj. to budeš muset vyšpekulovat.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1102 Příspěvek od lubo1 »

Drondys píše:Podle stručného popisu na webu Frsky viz tento odkaz by ten A1 měl mít interně v přijímači údajně už připojen odporový dělič 1:4, který by měl vést na napájení přijímače. Teoreticky by tedy mohl jít vstup toho děliče na plošňáku odpojit od napájení přijímače a vyvést jako externí aniž bys tam musel doplňovat svůj dělič, ale nevím kde to na tom plošňáku přesně je tj. to budeš muset vyšpekulovat.

Áno. To ja viem..... Ak je napájacie napetie do 10V a A1 je schopné merať tuším do 2,5V - potom tam delič 1/4 určite je.....
Vyzerá to, že sú to odpory R15/R16 pripojené priamo na vstup napájania pred stabilizátorom U2.
Lenže je to pod doskou VF modulu a tá sa nedá jednoducho zdemontovať, ani sa k tomu dostať pájkou. Nenašiel som neaký mostík, kde by to bolo vyvedené, aby sa dal napajkovať neaký vodič....
Nemá niekto schému?
Drondys

#1103 Příspěvek od Drondys »

lubo1 píše:Nemá niekto schému?

K oficiálnímu schématu zapojení přijímače X8R přímo od Frsky by možná mohl mít přístup janekx jako autorizovaný prodejce FrSky, ale jen interně tj. veřejně pro každého to přístupné není. Když tak se ho přes SZ zkus poptat na konkrétní věc jestli by se nepodíval za tebe do toho schématu a nepomohl by ti najít řešení jak na to.

Pokud se ti ten vstup A1 podaří udělat na přijímači X8R jako externí tak pak udělej fotku plošňáku a do ní zakresli vhodný bod připojení a případně i místo/plošku na plošňáku přijímače kde to bude potřeba přerušit, aby se ten vstup A1 odpojil od napájení přijímače a dal použít jako externí a pak to sem přilož jako informaci pro případně další uživatele toho přijímače, kteří by měli v budoucnu zájem si tuto úpravu také udělat.
Antury

#1104 Příspěvek od Antury »

TerriOnne1 píše:

Jsem nováček a poslední týden jsem se pokoušel naprogramovat Taranise na T-rexe 450 a konečně to vypadá, že to téměř dělá co by mělo a mohlo by to vzlétnout. Píšu "téměř" protože deska cykliky se při přidávání a ubírání plynu nepohybuje nijak. Jinak se hýbe dobře.
V každým případě bych byl rád kdyby jsem mi na to mohl nejaký Taranisák kouknout, popřípadě dohlížet při prvním letu.

Pomůže když pošlu PrtSc nastavení? zřejmě nemáš cykliku spřaženou s řídícím kanalém. Bylo to u starších verzí FW v šablonách a dávalo se to na CH11. Když to uvidiš bude to jasné. Myslím že je to ono.
Škoda je že šablona u starších FW (bylo to 13/13) vypadla a nyní je tam sice pěkný průvodce nastavením ale funkce Vrtulník je deaktiv. To samé v Companion.
mirecc

#1105 Příspěvek od mirecc »

Poprosím o ten PrtSc taktéž.
Jsem na tom o trošku "líp", nastavoval jsem si Blade 130X
(neb na 450 rexíka co mám doma krásně složeného v kufříku si zatím moc netroufnu :( ).
Samozřejmě mám externí VF dil, a vrtulníček jsem již dostal do vzduchu.
Pravda je, že nelétám žádnou akrobacii, horko těžko držím kvedláka ve vzduchu, a pilně cvičím na simulátoru ...... ale to nastavení by se mi hodilo, třeba jen pro kontrolu :-) Hezký den.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#1106 Příspěvek od ddano007 »

lubo1 píše:Ešte sa chystám preskúmať tú X8 - či by tá A1 nešla využiť.....

Len tak zo zvedavosti: preco chces vrtat do X8? Nie je jednoduchsie pouzit D8?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#1107 Příspěvek od lubo1 »

ddano007 píše:Len tak zo zvedavosti: preco chces vrtat do X8? Nie je jednoduchsie pouzit D8?

Na taranis som prešiel kôli telemetrii.
D8 je večšia ako X8 - ja bojujem stále s rozmerom. S D8 nejdú S.port telemetrické moduly a staré už nemienim kupovať.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1108 Příspěvek od RCStudio »

Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
kitemonkee

#1109 Příspěvek od kitemonkee »

a nebo použít klasickou X4R a S.Bus vyvést z plošáku = pak je k dispozici 8 kanálů (to samé pak samozřejmě lze udělat i s X4R-SB, ale je to malinko složitější)
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
TerriOnne1

#1110 Příspěvek od TerriOnne1 »

Antury píše:
Pomůže když pošlu PrtSc nastavení? zřejmě nemáš cykliku spřaženou s řídícím kanalém. Bylo to u starších verzí FW v šablonách a dávalo se to na CH11. Když to uvidiš bude to jasné. Myslím že je to ono.
Škoda je že šablona u starších FW (bylo to 13/13) vypadla a nyní je tam sice pěkný průvodce nastavením ale funkce Vrtulník je deaktiv. To samé v Companion.

Ahoj, PrtSc nastavení by určitě pomohlo moc. Minimálně pro ověření. Teď jsem se s tím trochu hrál a vypadá to, že mám elevator na páce plynu a pitch na pravý páce při pohybu nahoru a dolu, takže je to vyměnený. Mám mod 2. Nedaří se mi to přehodit. A jaký máš zapojení kanálů v přijímači? Děkuju.
MPX Funcub XL, El Marabu Xl , Great Planes Piper Cub 1900 mm, FrSky Taranis Plus + S8R
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“