DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Václav Procházka

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision

#406 Příspěvek od Václav Procházka »

Mě osobně Phantom 2 vzal také čáru, v ATTI mode. Před startem calibrace kompasu a zapsání home pointu. Po chvíli co začal odlétat někam do neznáma po 10 vteřinách, mi zareagoval na ovládání vysílače. Hodně mě to vylekalo, člověk je v té chvíli bezmocný. Při této situaci na povely z vysílače - přepínání ATTI - MANUAL copter nereagoval. Podotýkám, že s kopterama mám velké zkušenosti, takže chybu obsluhy vylučuji.
DJIvison

#407 Příspěvek od DJIvison »

Václav Procházka píše:Mě osobně Phantom 2 vzal také čáru, v ATTI mode. Před startem calibrace kompasu a zapsání home pointu. Po chvíli co začal odlétat někam do neznáma po 10 vteřinách, mi zareagoval na ovládání vysílače. Hodně mě to vylekalo, člověk je v té chvíli bezmocný. Při této situaci na povely z vysílače - přepínání ATTI - MANUAL copter nereagoval. Podotýkám, že s kopterama mám velké zkušenosti, takže chybu obsluhy vylučuji.

Já si myslím, jestli nebudou v algoritmech řídící jednotky nějaké kixy, které způsobují občasné divné chování kopter, ale nedomnívám se, že bude nějaká souvislost s GPS. Ale spousta(ne všechny) těchto problémů bude spíš v lidech(bez urážky) než v technice. Mě se něco podobného stalo taky, prostě jsem zmatkař a když koptera chtěla prchnout tak jsem zpočátku zazmatkoval, stalo se to v manuálu, u země nefoukalo, ale když to bylo výš chytlo to pořádný proud větru a mazalo pryč.Dopadlo to dobře, na zem a odnesl to "jenom" gimball.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Václav Procházka

#408 Příspěvek od Václav Procházka »

Ona si spousta uživatelů myslí, že v ATTI modu u NAZY, do řízení GPSka nemůže kecat, ale to je velký omyl, prostě může. Dělá to běžně v bezpečnostních obálkách, dále v řízených, omezených, či zakázaných prostorech. A pak samozřejmě, když dojde ke zblbnutí jednotky a ono se to opravdu občas stává.
gardenroute

#409 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:Ona si spousta uživatelů myslí, že v ATTI modu u NAZY, do řízení GPSka nemůže kecat, ale to je velký omyl, prostě může...
Venco, já myslím, že si to nemyslí :) Aspoň ti jedinci, kteří si přečtou aspoň pár stránek návodu...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dave21

#410 Příspěvek od dave21 »

Hoši, tak jsem si postavil svůj reflektor pro vysílač když jsem ho viděl u Texmura :) Udělal jsem ho z plechovky od pepsi a treocha kartonu a izolepy. Uvidíme, kam dosahne, zatím mám ztrátu ovládání po cca 600m (se staršími baterkami). Zatím není počasí :(
20141206_180215.jpg
20141206_180144.jpg
obrázek.png
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
gardenroute

#411 Příspěvek od gardenroute »

A neopomněl jsi to, že ty mas Tx na 5.8 GHz, kdežto Texmur má standard DJI Tx pro P2, tj. 2.4 GHz?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dave21

#412 Příspěvek od dave21 »

gardenroute píše:A neopomněl jsi to, že ty mas Tx na 5.8 GHz, kdežto Texmur má standard DJI Tx pro P2, tj. 2.4 GHz?

To jsem nezapomnel. Fyzika plati u vsech frekvenci stejne. 2.4 ma akorát sama o sobě větší dosah.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
Dag2B3

#413 Příspěvek od Dag2B3 »

Především velká omluva adminům za OT a prosba - nemazat tento příspěvek.

Přestože vím, že sem nepatří - dávám jej sem z toho důvodu, že někteří návštěvníci čtou jen to své vlákno jako jakýsi chat a do ostatních vláken se nikdy nekouknou. Vzhledem k tomu, že se velmi rychle blíží:
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=111&t=67752&start=60#p1170315
bylo by škoda tuto projekci prošvihnout. Pokud někdo nemůže dorazit, ale rád by ostatním prezentoval své dílo, pošlete mi jej v SZ. Pokud bude v sobotu hezky a chtěl by si někdo před akcí se mnou zalétat, tak 13.-14. hodina 13.12.2014 na Letné u kyvadla (co stával Stalin) Jinak všem přeji příjemné svátky.
dave21

#414 Příspěvek od dave21 »

dave21 píše:To jsem nezapomnel. Fyzika plati u vsech frekvenci stejne. 2.4 ma akorát sama o sobě větší dosah.

Tak počasí bylo jakž takž, takže jsem vyzkoušel dosah ovládání s parabolou :)
Výsledek je parádní, bohužel nemůžu říct konečné číslo.
Ztráta ovládání bez paraboly nastala při 980m. Nasadil jsem ten malý zázrak a mohl jsem pokračovat. Při 1200m mi však vypekla hláška "Restriction limit reached" :) Úplně jsem na to omezení zapomněl, protože jsem se nikdy tak daleko nedostal. Berte to jako testovací pokus, normálně lítám pouze do viditelné vzdálenosti :wink: Jen doplním pro ostatní, že mi s FPV velice pomohl nový extender RE700 z P2V+, který má větší výkon. Využil jsem také nabíjení extenderu z power banky,abych měl co největší výkon a snížil jsem kvalitu na 320x240. Asi až z jara zkusím tedy ještě zvětšit limit a zkusit ještě jednou. Také to vyzkouším pro vyšší rozlišení 640x480.
Letu zdar
Přílohy
Screenshot_2014-12-07-15-31-43.png
Screenshot_2014-12-07-15-29-42.png
Jafan

#415 Příspěvek od Jafan »

Měl bych na místní odborníky dotaz

Pořídil jsem si Phantom 2 Vision který není nový, stroj jsem při koupi viděl ve vzduchu, doma jsem aktivně akualizoval a provedl IMU kalibraci, potom jsem chtěl stroj vyzkoušet zapnul jsem TX potom vložil baterii do koptery zapnul, proved kalibraci kompasu, koptera blikala žlutě po chvilce zablikala několikrát rychle zeleně a potom blikala pomalu zeleně, pokus o nahození motoru a nic se nestalo :(

Když připojím TX k PC tak mi vše funguje.

Co vše může způsobit že se neroztočí motory?

Vyřešeno, chyba začátečníka, špatně jsem postupoval při kalibraci TX

Díky Stapaka
Paulo1111

Phantom 2 Vision Plus

#416 Příspěvek od Paulo1111 »

V jakem rozmezi je provozni teplota Phantoma? V manualu je provozni teplota u zavesu 0-40´C. Na prezentacnich zaberech jsou ale videa natacena i v mrazivem pocasi, tak me zajima, jestli mohu vzletnout i v mrazu a v jak velkem.
Phantom 2 Vision Plus
Jafan

Re: Phantom 2 Vision Plus

#417 Příspěvek od Jafan »

Phantoma mám chvilku (jsem úplnej nováček) co jsem viděl tak záběrů pořízenejch v zimě je dost, tak jsem zvědav jak se k tomu vyjádří místní odborníci, ale největší problém bych viděl ve výdrži baterie (hlídat si signalizaci)

Já jsem s Phantomem lítal včera v cca -6°C a nebyl problém.
jipav

#418 Příspěvek od jipav »

Někde jsem četl -10 až +40.
jipav

#419 Příspěvek od jipav »

Phantoma mám chvilku (jsem úplnej nováček) co jsem viděl tak záběrů pořízenejch v zimě je dost, tak jsem zvědav jak se k tomu vyjádří místní odborníci, ale největší problém bych viděl ve výdrži baterie (hlídat si signalizaci)

A taky ve vrtulích. V zimě zkrátka praskají víc.
Jafan

#420 Příspěvek od Jafan »

Jj tak to je jasný že je v zimě plast křehčí a víc náchylnej na prasknutí ale to jen v případě nějakýho kontaktu s překážkou :)

Já mám ty chrániče vrtulí a prozatim sundanou kameru abych snížil případný ztráty :D
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“