Pachatel oslňující laserem letadlo v Polsku zadržen

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
Drondys

Pachatel oslňující laserem letadlo v Polsku zadržen

#1 Příspěvek od Drondys »

Zdroj: zpráva na českém serveru (zpráva na serveru polské Policie)

Blbci holt nikdy nevymřou, ale někteří mohou být pozásluze "odměněni" pěkným flastrem. 8)

Těšně před přistáním na varšavském Chopinově letišti ohlásil pilot tureckého letadla, že někdo do kabiny míří zeleným laserovým paprskem a snaží se ho oslnit. Podle souřadnic také upřesnil, odkud paprsek vychází. Řízení letového provozu pak okamžitě uvědomilo ostrahu letiště a ta přes policejní velitelství hlídky v dané městské čtvrti. Jedna z nich pak během několika minut zadržela překvapeného čtyřiatřicetiletého Sebastiana K., ještě pořád s laserovým ukazovátkem v ruce, a to přímo na ulici. Zadržený Polák si už vyslechl žalobu, že mohl způsobit leteckou katastrofu. Soud na něj zatím uvalil tříměsíční vazbu. Jestli ho odsoudí, hrozí mu maximálně až osm let vězení.

Podobné případy ostatně známe i u nás – kolem českých letišť by kvůli tomu dokonce mohla vzniknout ochranná pásma, v nichž se nebudou smět používat laserová zařízení. Za porušení tohoto zákazu by mohla hrozit pokuta až 5 milionů korun.
flashturbo
Kontaktovat uživatele:

Re: Pachatel oslňující laserem letadlo v Polsku zadržen

#2 Příspěvek od flashturbo »

normální hňup.
Swift II, Beta 1400, ASW 17, Unique 3D, F18 depron,SuperZoom4D ___Optic 6 Sport 35Mhz + FrSKY___
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jyrry »

Beze strachu že by v česku hňupové nebyli...
http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2. ... ec=1453140
jyrry.webnode.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

A ani se nedivím že ti samí co se vyskytují i tady :wink: :lol: :lol: Radek
ICQ 638556901
DJIvison

#5 Příspěvek od DJIvison »

Chm, a co my s tím ?
nařídit registraci ukazovátek, pojištění a zkoušky majitelů ?
8O
hňupovi v tom nezabráníte
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Drondys

#6 Příspěvek od Drondys »

DJIvison píše:Chm, a co my s tím ?
nařídit registraci ukazovátek, pojištění a zkoušky majitelů ?

Ne. Toto téma jsem rozhodně nezaložil jako návod na nějaké registrace, zkoušky nebo zákazy, ale spíš jen pro informaci a nic víc.
DJIvison

#7 Příspěvek od DJIvison »

a já na to reagoval ve smyslu "hňup se vždy najde"
registrace neregistrace zkoušky nezkoušky pojištění nepojištění
:wink:
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
arda1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od arda1 »

Myslím že Jyrry tím threadem nenarážel jen na ukazovátka ale vůbec na problém s dodržováním nejen zákonů ale i používáním zdravýho rozumu u některých lidí obecně- Radek
ICQ 638556901
Drondys

#9 Příspěvek od Drondys »

Jasně, šak i já jsem hned v úvodu rovnou psal "Blbci holt nikdy nevymřou...". :D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jyrry »

Bermež to jako informaci že oficiální boj s hňupy započal... :roll:
jyrry.webnode.cz
2952

#11 Příspěvek od 2952 »

arda1 píše:Myslím že Jyrry tím threadem nenarážel jen na ukazovátka ale vůbec na problém s dodržováním nejen zákonů ale i používáním zdravýho rozumu u některých lidí obecně- Radek

...se zdravým rozumem jsem tady moc potlesku nesklidil :-)))) A nakonec-nechceš moc ?...Jak můžeš požadovat zdravý rozum po hňupovi?! :-)))
Troll

#12 Příspěvek od Troll »

Je statisticky dokázáno, že po každém zveřejnění případu jako je tento, vždy stoupne počet ozáření letadel laserem.I novináři a podobní mediální pracovníci jsou žádáni, aby podobné zprávy raději nezveřejňovali. Proto je založení tohoto vlákna spíše medvědí službou než přínosem.Ti rozumní, co takové konaní odsuzují, tohle stejně nikdy neudělají takže tady prevence nefunguje a ti hlupáci se dozvědí, že laserové ukazovátko dosvítí až na letadlo a často jdou rovnou zkusit jestli se taky trefí. :roll:
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

Troll píše:Je statisticky dokázáno, že po každém zveřejnění případu jako je tento, vždy stoupne počet ozáření letadel laserem. I novináři a podobní mediální pracovníci jsou žádáni, aby podobné zprávy raději nezveřejňovali...

Statistiku si udělá kdekdo jak se mu to zrovna hodí. S tímhle přístupem by se za chvíli nesmělo psát vůbec o ničem a bylo by to jako za minulého režimu (pozn. chvála bohu, že ta doba už minula). Navíc tato zpráva byla zveřejněna přímo policií v Polsku (viz druhý odkaz přímo v úvodním příspěvku) a novináři to jen převzali. Dle mého názoru je dobře, že není mnoho zastánců tohoto přístupu.
Troll

#14 Příspěvek od Troll »

Drondysi, TUHLE statistiku si povinně vedou letecké úřady ve všech státech ICAO, jenom tak pro rozšíření Tvých obzorů.Existuje na to speciální formulář který musí piloti vyplnit v případě ozáření. To není zběr nebo vyhledávání jakýchsi dat googlem z internetu. A protože i já osobně jsem byl za letu laserem ozářen, můj kolega musel kvůli laserovému blbovi pár dnů běhat po doktorech , tak mi můžeš věřit že mě tahle problematika zajímá daleko více , než jenom jako příjemné spestření pracovní doby čtením ptákovin na fórech.A taky proto jsem napsal co jsem napsal. A až Ti někdo v noci posvítí do očiček laserem tak na tuhle záležitost budeš mít taky jiný názor.
Drondys

#15 Příspěvek od Drondys »

Troll píše:A až Ti někdo v noci posvítí do očiček laserem tak na tuhle záležitost budeš mít taky jiný názor.

Už se mi to také stalo, ale přesto na svém názoru trvám.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“