Pachatel oslňující laserem letadlo v Polsku zadržen
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Pachatel oslňující laserem letadlo v Polsku zadržen
Nechápu proč se obouváš do Drondyse - on to sem dal jako příklad že se konečně po těch debilech co to dělaj půjde a občas někoho i chytí a po zásluze odsoudí - Radek
ICQ 638556901
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Radku on se do něj zcela po právu obouvá kvůli jeho ničím nepodloženým kecům o statistice. Narozdíl od Drondyse v té mašině totiž sedí a ví o tom o dost víc než Google.
OK2WY
No ale tam šlo o to že pokud se taková zpráva zveřejní okamžitě si každý koupí zelený laser a bude svítit na letadlo - to mi připomíná Obecnou školu a jednu scénku s přimrzlými jazyky na zábradlí - to by se pak teda nesmělo psát o ničem ne? Radek
ICQ 638556901
arda1 píše:No ale tam šlo o to že pokud se taková zpráva zveřejní okamžitě si každý koupí zelený laser a bude svítit na letadlo - to mi připomíná Obecnou školu a jednu scénku s přimrzlými jazyky na zábradlí - to by se pak teda nesmělo psát o ničem ne? Radek
Přesně tak.
Já se ale neobouvám, já jenom objasnil málo známou skutečnost, že zveřejňování takovýchto informací situaci zhoršuje. Nikdo není povinen tohle znát a proto jsem to také nikomu nepřikládal za vinu. Byla to pouhá informace. Další debata vyplývá z neochoty přijmout jiný názor, třeba i uznat že se mohu i mýlit. A BTW, bohužel to ve skutečném životě funguje překvapivě často jako v té Obecné škole.
Existuje například spousta zranění z domácí výroby výbušnin. Kdyby ti lidi netušili že se to dá udělat, tak by to téměř nikdo doma nevyráběl, bylo by o pár mrzáků méně a my všichni bychom nemuseli platit zbytečné invalidní důchody. Lidi jsou už prostě takoví i když to normální inteligentní člověk těžko chápe. No nic, tahle debata pro mne skončila.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Trošku souhlas. Když jsem chtěl za mlada sehnat pořádnou kyselinu na nitrování nitroglycerínu, tak to byl neřešitelný problém. Že to jde sem se dočetl v Tajuplném ostrově.
Dneska je to mnohem snadnější, ale vymlouvat se na "strejda mě posílá pro nálev na prase" a chtít ve Zlatnické sanytr už nemusím. Prostě stačí zajít do obchodu a střelný prach si koupit (ZP mám).
Proti tomu je cesta mezi dočtením se "svítím na letadlo laserem" a "objednávkou z DX" opravdu krátká a zvládne ji ten, co se jazykem na zábradlí přichytí a pak NEDRŽÍ.
Dneska je to mnohem snadnější, ale vymlouvat se na "strejda mě posílá pro nálev na prase" a chtít ve Zlatnické sanytr už nemusím. Prostě stačí zajít do obchodu a střelný prach si koupit (ZP mám).
Proti tomu je cesta mezi dočtením se "svítím na letadlo laserem" a "objednávkou z DX" opravdu krátká a zvládne ji ten, co se jazykem na zábradlí přichytí a pak NEDRŽÍ.
To by se pak nesmělo psát ani o spoustě jiných věcí, protože se vždy může najít někdo kdo se bude chtít podle toho či onoho "opičit" a také si k tomu to či ono lehce opatřit někde v zahraničním eshopu. To už se může rovnou začít uvažovat o zákazu Internetu, protože na něm se najde mnohem víc různých návodů a videí, ze kterých se lze nevhodně inspirovat daleko víc než z nějaké strohé policejní zprávy.
- JosefSvejk
Zatajováním a zakazováním se nikdy ničeho pořádného nedosáhlo. A jestli tady chceme znovu cenzuru, tak pánbů s námi.
To, že mají lidé lepší přístup k informacím je dle mého názoru obecně lepší, a to, že to sebou přináší i negativní stránku věci v tom smyslu, že se vždy najde někdo kdo se podle toho či onoho nevhodně opičí nebo kdo to či ono zneužije je daň, kterou se za to platí. Nic není a nikdy ani nebude dokonalé.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
I zde souhlas. Je na zodpovědnosti každého, co učiní. Je to také o tom, na základě jakých informací se kdo rozhodne.
A ono to funguje, jak píšeš. Zkus najít návod na "al-Qassām".
Kdo se trošku bojíte, tak ani nehledejte. 
A ono to funguje, jak píšeš. Zkus najít návod na "al-Qassām".
Taky by se mohly zakázat automobilové a motocyklové závody, a to nejen v televizi, ale úplně, protože se jistě najde daleko víc těch co se z toho inspirují a v běžném silničním provozu se pak chovají jako by byli někde na závodní dráze a má to jistě i své negativní důsledky v podobě ztrát na životech. 
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Takových věcí by se našlo. Obecně to vnímám tak, že zveřejnění na rcmania.cz bude mít spíše ten varovný účel. Na idnes.cz to bude návod. Je to o lidech a osobně pokládám modeláře spíše za ty s větším rozumem.
Môj názor: zverejnenie takýchto správ na modelárskom DF ničomu neublíži, lebo tí blbci čo sú toho schopní to tu asi nečítajú, ale si to medzi sebou oznámia na úplne iných fórach, prípadne naživo.
Jano Bubeník
O případech oslnění pilotů laserovými ukazovátky se už několikrát mluvilo v TV, veřejnost je s tím obeznámená a nemá už význam něco zatajovat. Já vím ale o něčem co by mohlo velmi ubližovat RC modelářům kdyby se to veřejnost dozvěděla. Zatím to žádného pitomce nenapadlo a tak mlčím jako hrob. Až to někoho napadne a rozkecá to tak nás čekají zlé časy.
JirkaA píše:Radku on se do něj zcela po právu obouvá kvůli jeho ničím nepodloženým kecům o statistice. Narozdíl od Drondyse v té mašině totiž sedí a ví o tom o dost víc než Google.
Přibližně tři roky nazpět jsme startovali s hotovostním vrtulníkem na téměř každé oslnění letadla, a to i vojenského. Postupně našich vzletů ubývá a asi ubývá i celkový počet oslnění posádek letadel.
Účelem takového vzletu je nalézt ze vzduchu místo, případně pachatele
oslnění - převážně zeleným laserem. Účastnil jsem se i testů oslnění
a diskuzí odborného personálu ohledně možného poškození zraku a možné ochrany a to i při použití NVG.
Procento dopadení pachatele je překvapivě vysoké.