kola NoNa - kvalita

Diskuze o modelech o rozpětí nad 2metry. Toto doporučení berte s rozumem.
Zpráva
Autor
pikus 1
Kontaktovat uživatele:

Re: kola NoNa - kvalita

#16 Příspěvek od pikus 1 »

Nevím jestli ti budou vyhovovat velikostí. Ty 110mm jsou max.
....lehký pevný a netrpí "proleženinama". Výrobce je Emax.
http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... mer-110-mm
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Celeron »

Tak jsem dnes zkusil NoNa gumy na mých silónových půlených discích a zuper. Do ráfku jsem udělal dva zuby a jak jsou disky stažený to by musela být strašná síla aby se guma z ráfku vyrvala. Disk kola jsou o 6 deka těžší, než ty supervylehčený disky NoNa, zato pevnostně a houževnatostí to budou násobky.
Jirka
JBP

#18 Příspěvek od JBP »

Dej sem foto........
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od clouseau »

Bomber píše:5 let používání a 160 přistání na skoro 20-ti kilovým éru.A nic neprasklo.Ale už jsem taky slyšel,že měl někdo problémy.
Ten disk je jen imitace,za ním je samozřejmě originál.

tomu věřím, protože ta první kola od Nona byla v pohodě, avšak mezi lety je kvalita značně kolísavá, zvláště pak u gumy....máme zkušenost se "speciálními" ostruhovými kolečky Nona následující:

co nám dal pan Nohýnek, tak vyrzželo tak 5 přistání na 3m Extře....pak si koupil syn na Prowingu "stejné" ostruhové kolo Nona v Německu za 5 EUR a to vydrželo víc jak sezónu, zhruba 300 přistání a myslím, že drží dál...provozováno ve stále stejných podmínkách....... :( :( Na první i druhý pohled byla kolak nerozeznání..... ostruhová kola jsou nejlepší od pana Maška - vyzkoušeno na stejném letadle....
hlavní podvozková kola Nona mají stejné vlastnosti a velmi proměnlivou kvalitu.....narazíte na kola co jsou opravdu OK a také na kola která jsou k nepotřebě... volba je na Vás.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Celeron »

JBP píše:Dej sem foto........

Provedl jsem.
Kola jsou sešroubovaný vruty v těch 6 otvorech, po vyvrtání jsou vrtákem s odbroušenou špičkou do "frézy" zarovnaný dna díry. Hřídel je z silovýho imbus šroubu dýlky akorát aby bezzávitová část vyšla k venkovnímu ložisku. V noze je přesná díra na dřík šroubu. Na imbus je napájená podložka stříbrem a ty 2 šrouby jsou M2,5. No a z druhý strany matka s vložkou umožňuje přetažením ložisek trochu brzdit kola na asfaltu. Trochu složitější, ale pro 13 kg éro asi z pevnostních důvodů nezbytný.
Ty disky bych musel namalovat jestli je zájem. Jinak mechovky Nona jsou dost dobrý, stále to stojí na kolech a čumáku a plošky nikde žádný.
Jirka
Přílohy
DSC01415.JPG
DSC01414.JPG
JBP

#21 Příspěvek od JBP »

Pěkná práce...
CheesKing

Kvalita kol NoNa

#22 Příspěvek od CheesKing »

Docetl jsem se spousty nechvalnych nazoru na kola NoNa, nicmene do sveho era potrebuju 200mm kola a jediny kdo je dela (alespon co jsem nasel) je NoNa. Jak je to s aktualni kvalitou techto kol? Nechvalne prispevky co jsem nasel jsou starsiho data cca. 2 roky...
JBP

Re: Kvalita kol NoNa

#23 Příspěvek od JBP »

jyrry
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od jyrry »

přesunuto, sloučeno
jyrry.webnode.cz
doubravka
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita kol NoNa

#25 Příspěvek od doubravka »

CheesKing píše:Docetl jsem se spousty nechvalnych nazoru na kola NoNa, nicmene do sveho era potrebuju 200mm kola a jediny kdo je dela (alespon co jsem nasel) je NoNa. Jak je to s aktualni kvalitou techto kol? Nechvalne prispevky co jsem nasel jsou starsiho data cca. 2 roky...

delaji se ted nove disky a vypada to ze to bude v pohode...mam aktualne 150mm ale jeste jsem na nich nelital..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
CheesKing

#26 Příspěvek od CheesKing »

no, rozhodnuto, ze NoNa urcite NeNe :D i v zahranici panuji nazory ze jsou to velice nespolehliva kola ;) a spolehat se na stesti na kus rozhodne nebudu... otazka ale je, jaka 200mm kola jso udalsi na trhu, osobne uz jsem zadna nenasel... :(
JBP

#27 Příspěvek od JBP »

Dej sem odkaz, kde jsi to "v zahraničí" četl.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od jyrry »

CheesKing píše:... jaka 200mm kola jso udalsi na trhu, osobne uz jsem zadna nenasel... :(

http://shop.dubro.com/p/8-dia-treaded-l ... heel?pp=12
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Větší motorové modely“