DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
hravec

Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

#646 Příspěvek od hravec »

fuj to je hnus, až jsem se lekl.... 8O

a ten canbus venku tomu na kráse nic moc nepřidává :mrgreen:
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
DominikVF

#647 Příspěvek od DominikVF »

Stapaka píše:

Dominiku, prosím, když už to máš namontované... jaká je teď vzdálenost čočky GoPro od podesty?
A, ještě prosím, dej sem rozměry rozteče noh. Díky. :)

prídem domov, tak to zmeriam..ale kamera je dosť vysoko, čiže nehrozí pri zapnutí Phantoma aby sa kamera oťukávala o zem..
DominikVF

#648 Příspěvek od DominikVF »

hravec píše:fuj to je hnus, až jsem se lekl.... 8O

a ten canbus venku tomu na kráse nic moc nepřidává :mrgreen:

u teba už som si zvykol, že čo nemáš/ nevlastníš ty, tak je to zlé, nedobré, škaredé ... :) Ale v tomto prípade neide o to ako to vyzerá, aj keď podľa môjho názoru je to len o čosi širšie a vyššie.. takže až tak hnusné to myslím nieje ;)

Canbus konektor ten poriešim a aj kompas, len som sa pýtal vás preto, či musí mať nejakú svoju polohu, pozíciu pripevnenia alebo stačí keď ho pripevním kde mi kábel dostane...

P.S: ta váha podvozku 20g (originál) čo sa píše na nete je váha jednej nohy nie oboch, takže váha sa úplne presne zhoduje s tým väčším podvozkom ;)
DJIvison

#649 Příspěvek od DJIvison »

na kráse nezáleží, důležitá je účelnost
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
gardenroute

#650 Příspěvek od gardenroute »

Stapaka píše:"gardenroute" = Ouvej, to bude ale koza :D To se bude rádo převracet... :D
...mimochodem, když o tom tak přemýšlím... jaké jsou rozměry "tvých" nohou? Kolik mají do výšky, kolik do délky a jaké mají rozpětí??
Jsi přesvědčen, že "Tvé" rozměry jsou o tolik menší ?? (nehovořím, prosím, o estetice a pevnosti...)
;-)
Jasně, to jsem očekával :) , ale moje poznámka šla skutečně ani ne tak na celkovou výšku, ale na ten vzhled a příp. stabilitu, ten pojem "koza" pro mě znamená hlavně "úzké a vysoké", přesně jako ta koza na řezání dřeva. Je pravda, že stávající FW nedovolí možné převrácení za větru při semiautomatickém startu, jak jsme to (my mazáci :mrgreen: ) dobře znali ještě před časem, ale tak vysoký, úzký a relativně i krátký podvozek by mohl dělat neplechu i při přistání, asi to bude ve větším větru či horším terénu lepší chytat do ruky.

Můj CF podvozek je také dost vysoký (skoro 15 cm od otvorů pro jeho uchycení, bezpečně pro 3D gimbal, rozpětí 24,5 cm, délka 22 cm - to si mohu měnit dle potřeby, lyžiny mohu kdykoliv vyměnit), ale jeho odlišná konstrukce a hlavně "rozkročenost" vůbec tak nestabilně nepůsobí a v reálu se tak ani nechová. Převrácení do stran se nekoná, ani v celkem extrémních podmínkách, spíše to někdy má tendenci jít na "nos" díky těm molitanovým "bumperům" na CF lyžinách, které někdy zabrání jinak přijatelnému sklouznutí při přistání s dopředným pohybem na hladkých CF lyžinách.
A hlavně díky své skládací konstrukci s tím nemá problém ve standardním PELI case. Jak to vypadá v kufru s tím vysokým plast podvozkem ? Vejde se to bez potíží ?

Nicméně estetika je pro mě celkem důležitá, pevnost nedokáži posoudit, ale již jsem CF lyžinky párkrát měnil (naposledy, když jsem po zradě baterie ve velkém chladu Ptaaka "padajícího" z větší výšky chytal do ruky, kdy mě posekal ruku a ještě si o ní lyžinku zlomil), mám nějaké udělané do zásoby, je to celkem snadné :D
Přílohy
Ptaak 1 EVO08
Ptaak 1 EVO08
Ptaak 1 EVO11
Ptaak 1 EVO11
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DominikVF

#651 Příspěvek od DominikVF »

Ja to chytám stále do ruky .. nikdy to nedávam sadnúť na zem a tak to bude aj naďalej .. Dnes idem prispôsobiť molitán, či mi to vojde do kufra.. ale čo som meral výšku, tak by mal vojsť.. uvidíme.. Ale až tak strašne to nevyzerá, nie? ;) 100 ľudí = 100 chutí...

gardenroute: prosím ťa, záleží na umiestnení kompasu a canbus konektoru? v akej výške, polohe má byť uchytený?
texmur

#652 Příspěvek od texmur »

Canbus může být kdekoli (já ho dal dovnitř ptáka), kompas by měl být ve svislé poleze pokud se nepletu

Jinak za mě také mám rád věci nějak esteticky vyřešené takže co se týká nohou ty se mi líbí, co se týká kabeláže a toho flastru tak dávám palec dolů
Naposledy upravil(a) texmur dne pát 12.12.2014 11:54, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
DominikVF

#653 Příspěvek od DominikVF »

texmur píše:Canbus může být kdekoli (já ho dal dovnitř ptáka), kompas by měl být ve svislé poleze pokud se nepletu

Ďakujem Texmur! Tak ho schovám aj ja dovnútra a kompas už nejako pripevním.
gardenroute

#654 Příspěvek od gardenroute »

Přesně jak píše Texmur, ale uvnitř ptáka mám močovou trubici (CANbus by tam mohl bolet) :mrgreen:
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DominikVF

#655 Příspěvek od DominikVF »

gardenroute píše:Přesně jak píše Texmur, ale uvnitř ptáka mám močovou trubici (CANbus by tam mohl bolet) :mrgreen:

močovú? :D ako myslíš bolieť? že nejako to mám obaliť a upevniť? či? :)
hravec

#656 Příspěvek od hravec »

Dominiku, všiml sis správně, ale nevšiml sis, že tak nereaguji na nikoho jiného než na tebe a opěr jazyková bariéra, případně stojka na vedení v souvislosti s močovou trubici!

a jak píší i mnozí další, na estetice opravdu záleží, nicméně ten canbus ti tu kritizovalo již dříve více lidí... mimochodem nepsal jsi jak to máš všechno super vyvážené a že už nepotřebuješ vozit kapesné na gimbalu?, což také patří ke hnusu...

nicméně širokorozchodný podvozek a přistávání do ruky, uvidíš sám, známý ho měl a po pár přistáních do ruky, jak byl zvyklý jej zrušil a vrátil se k setovému podvozku... pták má při chycení jedné nohy jinde těžiště, je méně stabilní, je tam větší páka a vcelku blbě jej udržíš ve vodorovné poloze a pak gimbal pěkně naříká, než jej vypneš...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
DominikVF

#657 Příspěvek od DominikVF »

hravec píše:Dominiku, všiml sis správně, ale nevšiml sis, že tak nereaguji na nikoho jiného než na tebe a opěr jazyková bariéra, případně stojka na vedení v souvislosti s močovou trubici!

a jak píší i mnozí další, na estetice opravdu záleží, nicméně ten canbus ti tu kritizovalo již dříve více lidí... mimochodem nepsal jsi jak to máš všechno super vyvážené a že už nepotřebuješ vozit kapesné na gimbalu?, což také patří ke hnusu...

nicméně širokorozchodný podvozek a přistávání do ruky, uvidíš sám, známý ho měl a po pár přistáních do ruky, jak byl zvyklý jej zrušil a vrátil se k setovému podvozku... pták má při chycení jedné nohy jinde těžiště, je méně stabilní, je tam větší páka a vcelku blbě jej udržíš ve vodorovné poloze a pak gimbal pěkně naříká, než jej vypneš...

Samozrejme pochopím niekedy zle vaše významy .. to si priznám. Ale žeby som bol mimo reality, myslím, že nie. S tou trubicou som nepochopil. Záleží aj na estetike to áno..ale najprv nech to funguje, nerobí problémy a potom sa môžem baviť s estetikou.

Písal som, že mám vyvážený gimbal kvôli ochrane objektívu. Nechcem riskovať aby som poškodil objektív, tak dočasu to mám poriešené tak ako mám a aby netrpel gimbal. Mince zhodím dole ak mi príde z ebay toto http://www.ebay.com/itm/131287307185?_t ... EBIDX%3AIT Nič iné také som nepísal, že mám to už vyvážené tak, že nepotrebujem mince.

Ten nový podvozok, ktorý mi ležal doma 2 týždne a až včera som ho vyskúšal namontovať kedy som zistil, že váha koptéry mi novým podvozkom nestúpla, preto mi príde ako výhoda už len pri zapnutí koptéry, kedy kameru oťukáva o zem ( v mojom prípade kufor z ktorého štartujem). Všimol som si, že nohy sú dlhšie, tým pádom menej odolné a stabilné. Ale nemalo by robiť problém keď to budem chytať tesne pod koptéru. To uvidím až vyskúšam. Možno sa vrátim k starému podvozku, ktovie ..

Ak máš dostatočný dôvod reagovať a komunikovať so mnou ako píšeš na začiatku, tak kľudne ... ja to pretrpím ale zoberiem si príklad, ponaučenie skôr od druhých, ktorí radi poradia, vysvetlia.. Nič v zlom.
DominikVF

#658 Příspěvek od DominikVF »

texmur píše:Jinak za mě také mám rád věci nějak esteticky vyřešené takže co se týká nohou ty se mi líbí, co se týká kabeláže a toho flastru tak dávám palec dolů

ak nepotrebuje byť can bus vonku, ja ho do vnútra dám, len ak by mi mohol niekto v skratke poradiť prípadne ma odkázať na inú stránku kde je to preberané, že sa na to pozriem. Lebo ten konektor od iOSD mini je dosť veľký, kam by som ho mohol pretiahnuť..

tie mince pôjdu dole, tie sú dočasu ako som písal vyššie..
salamander

#659 Příspěvek od salamander »

Dominik nič si s toho nerob, hravec je taký srandista , pozri do jeho albumu tiež tam ma na phatome ten čapatý podvozok – nožičky :)
DominikVF

#660 Příspěvek od DominikVF »

salamander: Neuveríš ale ja som ten podvozok vyhľadával na ebay na základe toho, že som ho tu niekedy v septembri spozoroval! Nevedel som sa potom k nemu znova dopátrať kde som ho videl ... a teraz viem, že to bolo v jeho albume! :D len on to mal v čiernej farbe. Uvažujem či si nechám ten podvozok, lebo do kufra to vojde natesno.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“