Graupner MC-20 HoTT

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Golfista

Re: Výběr vysílačky

#61 Příspěvek od Golfista »

Omlouvám se.
Trochu mě rozhodilo, že to zatím vůbec nefunguje. A je pravda že filosofii přenosu opravdu nechápu. Ani se o to nepokouším. Jsem pouhým uživatelem a chci lítat nic víc.
Postupuju podle návodu (dle mých jazykových možností) a zatím nic moc.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
BoŠ

#62 Příspěvek od BoŠ »

Já měl český návod s německým menu a k tomu anglický návod s anglickým menu, takže pouhým srovnáním jsem věděl co a jak.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
mhabr

#63 Příspěvek od mhabr »

Tak já sice mám MX-20, ale nepřišlo mi, že by menu bylo nějak chaotické, nepřehledné a že by se špatně programovala.
Předtím jsem měl MX-16, a hned po koupi jsem celý večer četl návod, aniž bych vysílačku zapnul.
Přiznám, že jsem český návod nečetl, postupoval jsem podle anglického a kde jsem si nebyl jistý, koukl jsem do německého, který je asi originál a ostatní verze vznikly překladem.
Lark

#64 Příspěvek od Lark »

Pokud si koupil soupravu Tx + Rx, tak základní přijímač GR-24 by měl být spárovaný. Po zapnutí Tx se ti i při staženém plynu objeví požadavek jestli chceš vysílat nebo ne a Tx pípá (Peas select RF on/of? - ON/OFF] Pokud nic nezvolíš, atomaticky začne vysílat a čeká na zapnutí přijímače. Dokud přijímač nezapneš, bude pípat. Pokud se chceš jen pohrabat v menu a udělat základní nastavení, tak na pravém ovladači šipkama do stran, navol OFF a stiskni středové tlačítko SET, aby ti pořád nepípal. Pak už se můžeš hrabat v menu. Jako první by si měl podle manuálu zkontrolovat kalibraci ovladačů a nastavit základní parametry pro přenos. Postupuj podle návodu. Pro začátek je nejlepší si otevřít český i anglický, abys moh porovnávat texty obrázků. Až si to trochu osaháš, je taky dobré zkontrolovat verze FW, nahrát si do počítače "FW Upgrade Studio v3.7 nebo v4.0", "HoTT manager", a taky "Data Explorer", a případně aktualizovat FW ve všech komponentech (Tx, Rx i čidla) na poslední verze. Na to je ale čas, až si to trochu očucháš.
Golfista

Re: Graupner MC-20 HOTT 12/12

#65 Příspěvek od Golfista »

Moc prosím o pomoc někoho se skype. Nedaří se mi nahrát ani němčinu, aby šlo jednodušeji číst manuál. Nejde mi to, nerozumím tomu, nevím co dál. :cry:
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Lark

#66 Příspěvek od Lark »

Jazyk menu se dá změnit jen přehráním stávající anglické verze FW verzí německou. Skype nepoužívám, ale odkud jsi? Když si ale otevřeš český návod a anglický na stejné straně, tak si ty obrázky můžeš porovnávat a nemusíš měnit FW.
Golfista

#67 Příspěvek od Golfista »

Mám jenom český návod s nemeckými popisky a menu je anglicky.
Jsem z Dobrušky.
Lark

#68 Příspěvek od Lark »

Tak to máš ke mě trochu z ruky. Nemáš někoho v okolí, kdo má třeba i MX-xx? Ta menu jsou hodně podobná a základní věci dokonce stejné. U vyších typů jsou jen položky navíc. Návod v angličtině si můžeš stáhnout v PDF tady:
http://www.graupner.de/fileadmin/downloadcenter/33020_mc20HoTT_en.1.pdf
a v němčině tady:
http://www.graupner.de/fileadmin/downloadcenter/33020_mc20_HoTT_DE.8.pdf
Golfista

#69 Příspěvek od Golfista »

Nemám nikoho a nikoho neznám. Bohužel. A co je nejhorší, nemám čas někam jet. Jsem každý den v práci, včetně výkendů. Stěží si najdu čas lítat. A jenom se tohle naučit programovat, mi veme veškerý čas na všechno ostatní... :cry:
Golfista

#70 Příspěvek od Golfista »

Golfista píše:Moc prosím o pomoc někoho se skype. :cry:

Naštestí hodní lidé nevymřeli. :D
Děkuji těm, co měli trpělivost mi s tím pomoct a dokonce nabídli svůj program elektrovětroně, na porovnání s tím co dělám já. Moc mi to do začátku pomohlo.
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od pepe* »

dají se nějakým způsobem přenést uložená data letadel z MX -12 hott do MC -20 hott (export, import z paměťové karty nefunguje :(
Graupner MX 20 HOTT, Supertrino mk II - Glavak 16", Extra 300, T-rex 500 PRO
Lark

#72 Příspěvek od Lark »

Nikdy jsem něco takového nezkoušel, ale z nižšího modelu na model s víc funkcema by to snad jít mohlo. Obráceně asi ne. Možná ale bude problém s párováním Tx/Rx, které je v tom souboru možná uložené taky. Zkus to udělat přes čtečku SD karty v PC, tak že modely (jsou v adresáři Models) stáhneš na disk, a pak je nakopíruješ na druhou kartu.
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od pepe* »

to už jsem taky zkoušel, model jsem zkopíroval přímo do složky MC 20 v adresáři Models, ale po vložení karty do rádia se sice zobrazí název kopírovaného modelu, ale tím to končí, mc 20 ho asi nechce :lol:
no nic, přistoupíme k manuálnímu přepípání letadel, naštěstí jich není tolik
Lark

#74 Příspěvek od Lark »

Jak to tím končí? Co to udělá když ho vybereš? Jde skočit do Base model seting? Trochu to popiš.
pepe*
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od pepe* »

kopírovaný model je po inportování z pamětové karty uložen v paměti modelu, jde i vybrat, ale veškeré nastavení z mx-12 je v mc-20 v továrním nastavení
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“