DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování
Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
iOSD mini musíš dát také dovnitř na youtobe je plno (kopa) návodů...
v albu ho mám, protože jsem ho dával do nějakého příspěvku jako odstrašující příklad, je to fotka z webu, je to pokud dobře vidím P1 s hrůzostrašným gimbalem... není to tedy můj stroj současný ani bývalý!
v albu ho mám, protože jsem ho dával do nějakého příspěvku jako odstrašující příklad, je to fotka z webu, je to pokud dobře vidím P1 s hrůzostrašným gimbalem... není to tedy můj stroj současný ani bývalý!
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
aha.. idem to pohľadať.. ale Ďakujem!
- gardenroute
Wikipedia citace : "...Močová trubice (latinsky: Urethra, řecky: ουρήθρα, Ourethra) je trubicovitý orgán, který odvádí moč z močového měchýře pryč z těla. Odvod moči regulují dva svěrače (vnitřní, který nejde ovládat vůlí, a vnější, jenž je vůlí ovlivnitelný). U žen je močová trubice rovná a dlouhá zhruba 4 cm. U mužů je esovitě prohnutá, dlouhá 12–25 cm a kromě odvodu moči slouží i jako pohlavní vývodní cesta, která odvádí sperma. Za den člověk vyprodukuje asi 2–3 litry moči. Proces zbavování se moči z močového měchýře přes močovou trubici ven z těla se nazývá močení..."DominikVF píše:...S tou trubicou som nepochopil....
Konec citace.
Takže to je to, co prochází mým ptákem, jinak co se týká CANbus konektoru a letové elektroniky (která moc nehřeje), je asi jí dát lépe do Ptaaka, aspoň tak to mám realizované já
Pokud ještě někdo další nepochopil, omlouvám se...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jj jazyková bariéra nebo možná stačí poskočit si z vesela...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
no čo ... "jazyková bariéra", môže byť?
či stále niečo nedobre? Zajtra polietam s tým podvozkom uvidím čo to bude robiť.. Veľká výhoda , položím koptéru na dvore do trávy bez probléma... pod malé nohy som musel dosku podkladať aby sa kamera nezamotala do trávy .. 
Stapaka píše:Dominiku, prosím, když už to máš namontované... jaká je teď vzdálenost čočky GoPro od podesty?
A, ještě prosím, dej sem rozměry rozteče noh. Díky.
Prikladám fotky
jedna z výhod tohto podvozku... ale asi dám naspäť pôvodný, kvôli tomu, že do kufra vojde natesno a bez vrtúľ...
EDIT: nahodený naspäť pôvodný ..
EDIT: nahodený naspäť pôvodný ..
Naposledy upravil(a) DominikVF dne sob 13.12.2014 13:40, celkem upraveno 1 x.
no keď si odpustíš tie tvoje blbé komentáre čo tu píšeš za nezmysly, ktoré s koptérami nemajú nič spoločné, tak tu bude poriadok...
EDIT: takže poteším Hravca, možno aj ostatných.. Na určitý čas som dolietal ... Asi nebude nikoho zaujímať čo sa stalo, takže priložím len zopár fotiek a pripomeniem, že tá ochrana objektívu GoPro kamery stála za to... Kamera vyšla z toho bez škrabanca ... Akurát tá ochrana objektívu sa poškodila.. ale to je minimum oproti tomu, čo všetko sa zničilo.. Nebudem opravu riešiť cez toto fórum (opravovať si to svojpomocne), lebo informácie by som zrejme ťahal ako z chlpatej deky, tak to zašlem časom do servisu aby to dali dokopy.. Majte sa tu pekne
EDIT: takže poteším Hravca, možno aj ostatných.. Na určitý čas som dolietal ... Asi nebude nikoho zaujímať čo sa stalo, takže priložím len zopár fotiek a pripomeniem, že tá ochrana objektívu GoPro kamery stála za to... Kamera vyšla z toho bez škrabanca ... Akurát tá ochrana objektívu sa poškodila.. ale to je minimum oproti tomu, čo všetko sa zničilo.. Nebudem opravu riešiť cez toto fórum (opravovať si to svojpomocne), lebo informácie by som zrejme ťahal ako z chlpatej deky, tak to zašlem časom do servisu aby to dali dokopy.. Majte sa tu pekne
Naposledy upravil(a) DominikVF dne sob 13.12.2014 20:20, celkem upraveno 1 x.
to dominikVF co sa stalo ? to bola riadna rana.
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
To Hravec: Já loni létal 2 měsíce v zimě a bez problému. Baterie tolik nevydrží ale problém v tom nevidím. Občas klesá napětí trochu nelineárně ale když se lítá tak aby se přistálo do 30% kapacity a před vzletem je v teple pod bundou tak je to OK. Spíše jsem pozoroval že to kolem 30% už moc nechce stoupat ale nepadá to.
To Dominik: že ty jsi tam něco blbě zapojil při výměně podvozku (kompas?) a ono to letělo kam nemělo? Dělal jsi velkou kalibraci poté co jsi dal jiné nohy?
To Dominik: že ty jsi tam něco blbě zapojil při výměně podvozku (kompas?) a ono to letělo kam nemělo? Dělal jsi velkou kalibraci poté co jsi dal jiné nohy?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Myslím, že pravděpodobnou příčinou mohla být skutečně nějaká chyba při opakovaném přesouvání kompasu a CANbus portu, doporučoval bych po takových změnách nejen řádné kalibrace kompasu a IMU (určitě tu pokročilou, i když si říká, že není potřeba), ale hlavně následné velmi, velmi opatrné testovací lety (bez řádných velkých výšek a vzdáleností), a zpočátku jen v ATTi režimu, a hlavně bez drahého vybavení na palubě, jako je 3D gimbal s kamerou atd...
Viděl jsem video toho pádu, vedle toho, že Dominik zcela zásadně porušil i ta nejzákladnější bezpečnostní pravidla létání (nechci to dále komentovat, pokud to video sem sám nedá), a mohlo to dopadnout opravdu špatně, tak se přikláním k názoru chyby kompasu, neboť opravdu vynechal veškeré kalibrace, a neprovedl opatrné testování. Vzhledem k tomu, KDE letěl (opět nechci komentovat), mohlo dojít k nějakému zarušení RC ovládání, i když poté by spíše nastal klasický F.S.
Péčko je zřejmě na padrť, z videa je vidět pouze ten pád, kdy se to extrémně naklonilo, takž je za letu-pádu vidět jen modré nebe a pak již jen létají trosky okolo.
Držím palce Dominiku, aby jsi to dal co nejdříve do kupy, zima bude dlouhá, jen doporučuji, aby jsi si lépe vybíral místa pro létání (opakování tohoto by zde bylo asi házení hrachu na zeď), zvláště pro testovací lety (nebudu spekulovat, zda-li to byla Tvá lenost), a také dej pozor na nějaké to "opravovať si to svojpomocne", nezapomeň nikdy na to, že je to létající stroj, uvědom si kde (na rozdíl od Tvých zveřejněných videí) s tím létáš, takže vše klíčové, co jen trochu vypadá jako poškozené by se mělo vyměnit...
Viděl jsem video toho pádu, vedle toho, že Dominik zcela zásadně porušil i ta nejzákladnější bezpečnostní pravidla létání (nechci to dále komentovat, pokud to video sem sám nedá), a mohlo to dopadnout opravdu špatně, tak se přikláním k názoru chyby kompasu, neboť opravdu vynechal veškeré kalibrace, a neprovedl opatrné testování. Vzhledem k tomu, KDE letěl (opět nechci komentovat), mohlo dojít k nějakému zarušení RC ovládání, i když poté by spíše nastal klasický F.S.
Péčko je zřejmě na padrť, z videa je vidět pouze ten pád, kdy se to extrémně naklonilo, takž je za letu-pádu vidět jen modré nebe a pak již jen létají trosky okolo.
Držím palce Dominiku, aby jsi to dal co nejdříve do kupy, zima bude dlouhá, jen doporučuji, aby jsi si lépe vybíral místa pro létání (opakování tohoto by zde bylo asi házení hrachu na zeď), zvláště pro testovací lety (nebudu spekulovat, zda-li to byla Tvá lenost), a také dej pozor na nějaké to "opravovať si to svojpomocne", nezapomeň nikdy na to, že je to létající stroj, uvědom si kde (na rozdíl od Tvých zveřejněných videí) s tím létáš, takže vše klíčové, co jen trochu vypadá jako poškozené by se mělo vyměnit...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
ono může při i správné demontáži a montáži dojít např od šroubováku ke zmagnetování kompasu a tím k takovýmto potížím. Jednou se mi stalo že jsem připojil P2 k assistentovi a pořád to hlásilo chybu kompasu. Pak jsem zjistil že v šuplíku pod stolem byl cca 15cm daleko malý magnet. Stačilo dát pryč a kalibrace proběhla. Takže na magnetické výchylky je to dost citlivé.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
texmur píše:ono může při i správné demontáži a montáži dojít např od šroubováku ke zmagnetování kompasu a tím k takovýmto potížím. Jednou se mi stalo že jsem připojil P2 k assistentovi a pořád to hlásilo chybu kompasu. Pak jsem zjistil že v šuplíku pod stolem byl cca 15cm daleko malý magnet. Stačilo dát pryč a kalibrace proběhla. Takže na magnetické výchylky je to dost citlivé.
ten šrubovák s ktorým som dával dole kompas, je magnetický!.. takže asi príčina je už známa...
gardenroute: Ďakujem. Ani nie tak lenivosť, veď stále chodím hore na kopec čo točím videá. Trochu skrat a nedopatrenie, že som to skúšal z dvora... Ponaučenie sakramenský veľké mám!
Je vhodné si pořídit na šroubováky demagnetizér, na youtube je plno videí které varují před zmagnetizováním kompasu