Čím nahrát "dump" do Atm162?
Čím nahrát "dump" do Atm162?
Pánové prosím o radu. Potřeboval bych nahrát "dumb" do Atmegy 162, tj. flash a eeprom dohromady. Zkoušel sem PonyProg2000, ale ten neumí USB. Extreme Burner AVR zase neumí .bin. AvrDude s příkazovou syntaxí mě děsí, potřebuju nastavit i fuses. Prostě něco s GUI pro blbce jako jsem já. Ještě jsem objevil ProgISP, ale ten nahrává zvlášť flash a zvlášť eeprom (když mu to zadám z jednoho souboru, tak to samozřejmě neumí rozdělit).
K dispozici mám USB Isp AVR programátor. Díky, Nak
K dispozici mám USB Isp AVR programátor. Díky, Nak
- JosefSvejk
Re: Čím nahrát "dump" do Atm162?
Zkus toto. Je to GUI pro avrdude.
- ross4435897
AVRDUDESS ... hezky propracovane GUI pro vydesene programatory z avrdude
... a mas nejaky programator?
... a mas nejaky programator?
Diky za rady, ale oba dva nahravaji flash a eeprom oddelene.
Jinak uz je muj dotaz bezpredmetny, uz neni co programovat. Odpaleno do kremikoveho nebe. Chyba pri externim napajeni...cmoudik a konec. Nak
Jinak uz je muj dotaz bezpredmetny, uz neni co programovat. Odpaleno do kremikoveho nebe. Chyba pri externim napajeni...cmoudik a konec. Nak
- ross4435897
procesor koupis novy ... ale abych se priznal, jeste jsem se nesetkal s dump souborem EEPROM+flash v jednom, je to dost neobvykle ... skoro bych rekl az nelogicke ... je to nejaky proprietarni format?
- jaroslav.falcon
umí to na 100% avr studio. Osobně používám. Ale bude asi problém ve tvém typu programátoru, ten asi nebude podporován.
Ja používám Dragona.
Ja používám Dragona.
Atmega 162 ma flash pamet 16384B a EEPROM 512B. Cely BIN soubor ma 16896B takze 2 v 1 proste. Procak menit nebudu, daroval sem to dal nejakemu bastliri na pokusy. Prepetim tam odesly i dalsi veci kolem a hezky se z toho zacoudilo. Nove zarizeni koupim za 500Kc tak proch bych se lopotil s opravou.
PonyProg2000 umi nahrat cely dump, ale nemam LPT port a na COM port bych si musel postavit trosku slozitejsi ionterface nez potrebuje jenom ten jednoduchy LPT. Tim USB Isp AVR programatorem to nebude, tohle zajistuje SW.
Ale diky za rady. Nak
PonyProg2000 umi nahrat cely dump, ale nemam LPT port a na COM port bych si musel postavit trosku slozitejsi ionterface nez potrebuje jenom ten jednoduchy LPT. Tim USB Isp AVR programatorem to nebude, tohle zajistuje SW.
Ale diky za rady. Nak
Kdyby se ti to nepovedlo, ozvi se, mam tady Presto od ASIXu, ten zatim zvladl vzdycky vsechno 
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
petrfm píše:Kdyby se ti to nepovedlo, ozvi se, mam tady Presto od ASIXu, ten zatim zvladl vzdycky vsechno
Souhlas, nelituji peněz za Presto
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Prijemne taky je, ze podporuje linux. Sice ne nativne, ale pres wine bezi. Dokonce sam vyrobce ma na webu navod, jak to rozchodit, vcetne USB. Je to ukazka toho, ze nektere CZ firmy porad jeste umi
BoŠ píše:Souhlas, nelituji peněz za Presto
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
Já to provozuji s W7, také si nemohu stěžovat.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570