Taranis pro začátečníka ano či ne?

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
kozlik327

Re: FrSky Taranis - pokračování

#46 Příspěvek od kozlik327 »

to,že s tím lze řídit cokoli přece není zásluha Taranisu ale Open Tx. Takže asi tolik.
Standa Stuchlý

#47 Příspěvek od Standa Stuchlý »

to máš sice pravdu, ale skus řídit model fleškou s uloženým Open TX. Maslím, že tu jde o vysílač. Pokud chceš omračovat přístrojem, připrav si alespoň 60kilo peněz. Ale o to tu přece nejde, že? :roll:
petrfm

#48 Příspěvek od petrfm »

Presne tak, pokud zacinam a nechci do toho investovat, tak 1) nevidim duvod, proc kupovat T9X a kompletne ho doma pajet a 2) proc kupovat taranise, kdyz vyuziju 10% funkci?
Na easystara a spoustu dalsich modelu ti staci DX6 z bazaru, ke ktere koupis orange prijimace za par stovek a muzes litat, litat a litat. Ne pajet, pajet, nastavovat, nastavovat, litat.
Jetou DX6 koupis dneska pod 2 tisice, ma displej, super soft, ktery nastavi i chytrejsi zenska a vsechno, co muzes pro letadla, jednoduche vetrone i vrtulniky potrebovat.

kozlik327 píše:já bych doporučil nějaké starší rádio z modelbazaru.Určitě jej bude mít na delší dobu a i to se dá vždycky prodat.Já jsem nedávno prodal zachovalou DX7 se dvěma přijímači a lipolkou ani ne za 2500,- což není ani polovina za Taranis. Ale je to samozřejmě věc názoru. Já osobně jsem "ujetej" na FC 16 a FX 18.

Tady vubec nejde o to, kdo to za kolik vyrabi. U nas taky spousta eshopu nakupuje za 10 korun a prodava za stovku, ale kdyz se ti to pokazi, budou se s tebou pomalu soudit, jenom aby ti nemuseli dat novy kus, nedej boze vratit penize.
Jde o ten pristup k zakaznikovi, navic, popisuju svou zkusenost s cinanem, ze se s nim nemusim bavit v rozsypanem caji, ani nehraje mrtveho brouka, nebo mi nevztycil prostrednicek, ale naprosto seriozne mi vyresil reklamaci, i kdyz neexistuje zadny zakon, ktery by ho k tomu nutil. U nas je zaruka garantovana zakonem, presto 90% prodejcu to bude hrat na opotrebeni, prepeti, nespravne pouziti, atd.

Treba hobbyking mi uznal reklamaci YEPu jen z fotek. Aniz bych nekam musel neco posilat. Napsal jsem - shorel mi regulator. Poslal jsem fotky a za stejnou cenu si vybral jine zbozi. Regulator za vice, jak 1000Kc.Takze nasi obchodnici se od tech cinskych jeste maji co ucit :wink: Doufam, ze se zase v cechach neurodi nejaci zm-di, kteri budou fixkou barvit regulatory a posilat "ocouzene" fotky, aby si cinani nemuseli dat do pocitace poznamku - cechum nevychazet vstric.
Ale je fakt, ze zrovna Taranise se proste vyplati koupit u nas.

Vis on to cinan vyrabi a treba ja reklamovat YEP 2x ale jeho vyrobni naklady jsou 10USD a prodava za 40USB takze co se s nekym hadat kdyz vzdy to je se ziskem... V pripade Taranise si myslim ze by si vyzadal zaslani zpet, ad jedna to nevyrabi a ad dve tolik na tom nevydelava aby mohl byt geroj.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
petrfm

#49 Příspěvek od petrfm »

Myslim, ze kozlik to myslel ve vztahu taranis a zacatecnik. Taranis je proste nechutne predrazene cinske radio, to je fakt :-) Vyrobni naklady toho radia jsou uplne srovnatelne s T9X, ale stoji 3x tolik. Takze ta cena lidova neni. Kdyz dneska cinan vyrabi setove radia docela uchazejici kvality za cca 20USD, pak je 200 USD za neco podobneho s trochu lepsi kvalitou pajeni proste palka.
Taranis chapu u cloveka, ktery potrebuje, nebo chce telemetrii. To si myslim, ze jsou jenom vetronari. Mozna se pletu, ale co konkretne nabidne Taranis vice oproti treba te bazarove DX6tce? Moznosti mixu? To je porad jake to ma moznosti, ale kdo z Vas si na vysilacce kdy nastavil vice, jako jeden mix ? :-)
Dobre udelany soft ve vysilaci proste dalsi volne mixy nepotrebuje.
Litam akrobaty, vrtulniky a nikdy jsem nepouzil ani jeden volny mix. DX6tka je pro 90% modelaru naprosto predimenzovane radio. Takze pokud nepotrebuju telemetrii a barevne podsviceny displej, je to pro zacatecnika vyhazovani penez, ktere bych ja osobne radeji investoval do modelu a oprav, nez vysilacky, se kterou se budu po vecerech objimat a ukajet se nad jejimi moznostmi :-)

Tim probuh nemyslim, ze taranis je spatne radio. Ale je to jako doporucit cloveku, ktery jeste nema ani autoskolu BMW M5 jako idealni vuz pro nej. Nebo presneji, nejakou jeho parametricky srovnatelnou cinskou kopii :-)

Ted si to zase od fanousku znacky sliznu... :lol:

Standa Stuchlý píše:to máš sice pravdu, ale skus řídit model fleškou s uloženým Open TX. Maslím, že tu jde o vysílač. Pokud chceš omračovat přístrojem, připrav si alespoň 60kilo peněz. Ale o to tu přece nejde, že? :roll:
vbalko

#50 Příspěvek od vbalko »

Mam DX6i a Taranise - a musim rict, ze Taranis je uplne jina liga. Co se tyce softwaru i hardwaru. Radsi jsem si koupil Orange DSM modul a ridim modely Taranisem, nez Spektrum.

Bez debat je Taranis slozitejsi na nastaveni, ale ty moznosti co poskytuje tu narocnost vice nez nahradi. Mne osobne strasne vyhovuje OpenTX s jeho filozofii. Ale to bude asi tim, ze programovat jsem se ucil jeste na Didaktiku Gama v 89 roce a dodnes se tim zivim :)
Standa Stuchlý

#51 Příspěvek od Standa Stuchlý »

no jistě, že si to ode mne slízneš. Podle Tvého přístupu by začátečníkovy, který teprve začíná vlastně mohl stačit vysílač z nějakého setu. Myslím, že se dá koupit i za dvě stovky. A s tou Čínou nemáš tak úplně pravdu. Bohužel, vyrábí toho tolik, že sotva najdeš jiného výrobce i značkovějších vysílačů. Ono je to vše o úhlu pohledu.
Mám DX8, tak je vše ostatní zbytečné, protože tím uřídím co chci. Ale je to tak trochu černobílý pohled. Mi se třeba DX8 nelíbí a líbí se mi něco jiného. To taky rozhoduje.

Petře, že Ty jen tiše závidíš?? :mrgreen:
petrfm

#52 Příspěvek od petrfm »

Ale ja taky nerikam, ze si mas poridit DX6. Nejsi zacatecnik a mas x modelu, se kterymi jsi uz davno lital. Ale radit nekomu, kdo pise o zadluzovani se kvuli modelarine a nema zatim jediny model, aby si koupil predrazenyho taranise :roll:
Ja treba taky po 7 letech znovu zacinal. Taky jsem nejdrive chtel jit do T9X - byla spicovni cena. Pak taranis... Vzdycky jsem se spektra stitil... dokud jsem ho nevzal do ruky a nezjistil, ze je to vlastne uplne idealni radio, ktere kazdemu nabidne vsechno, co potrebuje.
Takze proc ho nedoporucit zacatecnikovi, kdyz 1) je jich plny bazar, protoze jich je hodne a 2) stoji tretinu toho, co taranis.

Zatim tady vsichni pisou jen o tom, ze ma moznosti, ale nikdo jeste nenapsal, co konkretne umi navic oproti DX6tce, co by zacatecnikovi mohlo chybet? OK, DX6 ma uplne chu-ove stopky... to uznavam, proto jsem sel do DX8... navic se mi DX6 designove hnusila :lol: ale za stopky dat 4000, ktere nemam? Proc? Nebo delat na letisti paradu s Taranisem? To asi ne. Takze ja proste tvrdim, ze taranis urcite neni radio pro zacatecnika, ale pro toho, kdo si 1) chce hrat s vysilackou a ne litat nebo 2) je zkuseny modelar a dokaze to radio vyuzit. Ale at si kazdy proboha koupi co se mu libi :-) Jenom at mi nekdo netvrdi, ze taranis je pro zacatecnika lepsi nez X Y. V cem konkretne?

Mimochodem, ja jsem uz tedka nasranej z toho, ze musim k pocitaci pripojovat regulator... Kdybych k nemu mel pripojovat vysilacku, kdykoliv si chci napipat houbolet, asi bych se bud zamyslel nad tim, jestli ten soft neni treba trosku prekombinovany, ze ho nedokazu nastavit z vysilacky. Proste tomu nerozumim, co je treba na par trimech a reverzech delat na pocitaci? Ja mel na DX6 i DX8 napipany akro model za 2 minuty i bez manualu a pocitace a to jsem to radio predtim nikdy nedrzel v ruce.

Ale zavidim ti, to jo - telemetrii. Protoze Spektrum ma nechutne drahou telemetrii. Ale nelitam vetrone, logovani spickoveho proudu v heline pres taranis telemetrii je uplne naprd (strasna latence) a jine vyuziti mne napada. Takze si dovolim tvrdit, ze taranis je pro mne zbytecny luxus a za usetreny peniz poridim radeji vrtulnik k baterce, co se mi tady vali nevyuzita, bobek :lol:

P.

Standa Stuchlý píše:no jistě, že si to ode mne slízneš. Podle Tvého přístupu by začátečníkovy, který teprve začíná vlastně mohl stačit vysílač z nějakého setu. Myslím, že se dá koupit i za dvě stovky. A s tou Čínou nemáš tak úplně pravdu. Bohužel, vyrábí toho tolik, že sotva najdeš jiného výrobce i značkovějších vysílačů. Ono je to vše o úhlu pohledu.
Mám DX8, tak je vše ostatní zbytečné, protože tím uřídím co chci. Ale je to tak trochu černobílý pohled. Mi se třeba DX8 nelíbí a líbí se mi něco jiného. To taky rozhoduje.

Petře, že Ty jen tiše závidíš?? :mrgreen:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od RCStudio »

To je dobry jaka strasna latence na tvem Taranisu?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
kozlik327

#54 Příspěvek od kozlik327 »

v posledních dvou příspěvcích to petrfm napsal velice výstižně. Chápu obchodníka,který doporučuje svoje zboží, ale nechápu Standu, kterého vytáčí baterky od neznámého výrobce.Na Taranisu toho asi od samotné FrSky moc nebude.Mám takový dojem,že spoustu komponent dodávají další výrobci.Mně se třeba nelíbí poměrně hladký chod vypínače, tvrdý kablík u nabíječky,hůře čitelný displej, připájení koax.antény k VF modulu... Naštěstí toho co se mi líbí je víc!
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od jyrry »

petrfm píše:... Dobre udelany soft ve vysilaci proste dalsi volne mixy nepotrebuje.
Litam akrobaty, vrtulniky a nikdy jsem nepouzil ani jeden volny mix. ...

Zkus třeba polomaketku WWII s několika funkcemi (samozřejmě kromě základních - výškovka, směrovka, křidýlka, motor) a brzy ti tyhle argumenty (i kanály :) ) dojdou. Akrobat má jen ty 4 základní funkce, pro brtulníky tam soft nějaký už je, tak ty víc nepotřebuješ. Vidíš to moc zjednodušeně, jen svým pohledem, v tomto směru. S řadou dalších argumentů souhlasím, cenu ale nekomentuji, prostě taková je - kup nebo nech být.

petrfm píše: ... spektrum... je to vlastne uplne idealni radio, ktere kazdemu nabidne vsechno, co potrebuje. ...

Tobě, ale určitě ne každému... Jasně, každý si tak nějak idealizuje co má doma a neplatí to jen o rádiích :roll: ...

Jinak ty vášnivé diskuze o tom co doporučit začátečníkovi, to je tady ještě slabý odvar... Doporučil bych to vyzkoušet na "jejichhobby" :mrgreen:
(kdo ví, pozná oč jde řeč...)
jyrry.webnode.cz
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od ddano007 »

petrfm píše:... Taranis je proste nechutne predrazene cinske radio, to je fakt :-) ...
Taranis chapu u cloveka, ktery potrebuje, nebo chce telemetrii. To si myslim, ze jsou jenom vetronari...
DX6tka je pro 90% modelaru naprosto predimenzovane radio. Takze pokud nepotrebuju telemetrii a barevne podsviceny displej, je to pro zacatecnika vyhazovani penez...

Ajaj, myslim, ze tato debata patri do ineho vlakna, ale ked uz, tak sa pridam:
Taranis je drahy: za cca 200Eur dostanes hotove radio bez nutnosti bastlit ( a to som elektrikar, ktoremu bastlenie nevadi) s telemetriou, prakticky neobmedzenymi moznostami mixovania a telemtrickymi prijimacmi od 20Eur vyssie.
Telemetria: Vetron nemam ani jeden, ked sa naucis, ze ti radio zacne vrieskat, ked mas slabu baterku, je to super pomocka. Mam na vsetkych poletuchoch...
Pre zaciatocnika zbytocne: Nuz, mozno je osem ci viac kanalov pre UPLNEHO zaciatocnika zbytocne, ale ked ho to chyti, rychlo zisti, ze kanalov nie je nikdy dost... DX6 som mal par rokov dozadu len k mCP X, pevne mixy, len 6 kanalov... mne nevyhovuje.
Jasne, ze kazdemu vyhovuje nieco ine, ale ak si clovek moze dovolit dat dve stovky za radio, tak je Taranis podla mna najlepsia volba cena/ vykon.
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Jardátor

#57 Příspěvek od Jardátor »

Já se právě rozhoduji,že prodám Dx6i a přejdu na Taranise a děláte mi v hlavě guláš! :? Co se týka počtu kanálů a jednoduchosti nastavení,tak mi Dx6 tka plně vyhovuje,ale se svou první Dx5 jsem rozbil éro a s Dx6 jsem dopadl stejně.Obě rádia byla nová a ještě v záruce se vyskytly závady na které jsem spadl a zničil éra.Jasně,rádia mi opraví,ale rozbitá éra mi nezaplatí nikdo.Kolega měl s Dx7 taky hodně problémů.asi jsmě měli štěstí na nekvalitní výrobky.Ale má důvěra k těmto rádiím je bohužel pryč....... :(
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od ddano007 »

Jardátor píše:Já se právě rozhoduji,že prodám Dx6i a přejdu na Taranise a děláte mi v hlavě guláš!

A preco?
Mal som zo zaciatku DX5e, tiez som parkrat mal krizovku na vypadok techniky ( doteraz mam podozrenie na prijimac). Nepocitacove radio, skoda komentovat...
DX6i DSMX: mal som asi tri mesiace, lietal som s tym len Blade mCP X. Bolo treba dobastlit podsvietenie displeja, pevne mixy, len 6 kanalov. Ked potrebujes do heliny napriklad osvetlenie, tak mas smolu...
TG9x: mal som asi pat rokov s FrSky DJT + telemetriou nadratovanou na procak + flashute na OpenTX. Fungovalo spolahlivo, obmedzovala ma pamat - pri trochu zlozitejsich mixoch nestacila. Za mna doporucim len ak si to radio vies PORIADNE skontrolovat, nechces telemetriu a silou- mocou chces setrit
Taranis: hotove radio, telemetria, free mixy, hlasovy vystup, relativne lacne prijimace... Za mna spokojnost.
EDIT: Mozem poprosit Admina, ci by nepresunul tu prestrelku o Taranisovi z poslednych par stran do vlakna "Vyber vysielacky", pripadne zalozil nejake ine vlakno?
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
kozlik327

#59 Příspěvek od kozlik327 »

chlapi nedělejte z toho guláš,celá debata byla o tom jestli je Taranis vhodný pro začátečníka,který se navíc nechtěl zadlužit tímto nákupem.
mab
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od mab »

petrfm píše:Mimochodem, ja jsem uz tedka nasranej z toho, ze musim k pocitaci pripojovat regulator... Kdybych k nemu mel pripojovat vysilacku, kdykoliv si chci napipat houbolet, asi bych se bud zamyslel nad tim, jestli ten soft neni treba trosku prekombinovany, ze ho nedokazu nastavit z vysilacky. Proste tomu nerozumim, co je treba na par trimech a reverzech delat na pocitaci? Ja mel na DX6 i DX8 napipany akro model za 2 minuty i bez manualu a pocitace a to jsem to radio predtim nikdy nedrzel v ruce.

Nemusíš připojovat k počítači, to jsi vyčetl kde? Buď ty 3,4 kanály napípáš přímo, reverzy, rozsahy atd vše ve vysílačce, nebo si necháš nahrát/nahraješ průvodce přímo do vysílačky.

Spíš jde o jinou (lepší :)) filozofii softu ve vysílačce. Já začínal s origo T9x, pak flash na open9x a když jsem pak koupil s jedním modelem futabu, tak jsem byl vážně nešťastnej, po pár týdnech šla na bazar. Taranis to už pro mě byla logická cesta k bezpečnému přenosu a důvěrně známému prostředí bez kompromisů.

kozlik327 píše:chlapi nedělejte z toho guláš,celá debata byla o tom jestli je Taranis vhodný pro začátečníka,který se navíc nechtěl zadlužit tímto nákupem.

Pokud jde o to zadlužovat se, tak to nemá cenu v žádném případě. Je to koníček, má to být zábava a ne stres ze splátek. Na první model stačí cokoliv FUNKČNÍHO.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“