ddano007 píše:Tvoj nazor, nikto ti ho neberie. Ja mam iny a to nie som ani predajca ani marketingovy manazer, len trochu pokrocily zaciatocnik

Ale vzdyt ja jsem taky vecny zacatecnik a presto ocenim dobre radio

Ale kdyz jsem zacinal, sel jsem po radiu za dobre penize, protoze jsem potreboval hafo dalsich veci. Nabijecku, baterky, model, bedny, naradi, atd... K cemu mi je lestit si na policce taranise, kdyz nemam jeste ani model? a proto prave bych cekal, ze jako clovek, co na tom neni financne zainteresovany (protoze je jasne, ze prodejce bude vzdycky rikat to svoje) uznas, ze doporucit ABSOLUTNIMU zacatecnikovi radio, ktere mu vyzdime kapsu jen proto, ze ma volne mixy, je proste nefer. Jasne, kdyz na to ma, proc ne, ale clovek, ktery ma na prvni model 20 tisic, asi nebude resit par stokorun dovozem na vlastni pest.
Myslel jsem, ze modelarina je hlavne o modelech a ne o vysilackach

ze vysilac by mel byt intuitivni, padnout do ruky, plnit funkce a byt spolehlivy, ale
hlavni je model. A proto prave tvrdim, ze zacatecnikovi s houboletem BOHATE staci DX6ka, nebo radio za podobne penize s podobnou vybavou (pokud je nekdo na spektrum alergicky jenom proto, ze ho ma kazdy)

Ty jsi ty otazky postavil trochu tendencne, ze jo ?
Ak otazka znie: Je Taranis vhodny pre zaciatocnika?, odpoved znie: Ano.
Ak otazka znie: Je Taranis vhodny pre zaciatocnika ktory nanho nema peniaze?, odpoved znie: Nie, kup si to, na co mas peniaze.
Ja bych se zeptal jinak :
Je Taranis
nejvhodnejsi pre zaciatocnika, ktory nema peniaze nazbyt?, odpoved znie: Ne.
DX6, ani Optic mi rozhodne nestačí. Zjavne si neprišiel na to, že to nieje o počte kanálov, ale o softe.....
Čo je drahé pre začiatočníka????? ak spočítaš, čo si už dal za rádia - mohol si mať špičkovú Fujtabu.... Myslím že 200E je cena úplne super.
Načo je dobrá telemetria - ak by si lietal vetrone - zistil by si načo je dobré vario....
Až budeš s brtuľníkom lietať 500 m ďaleko, alebo vysoko zistíš, že mať možnosť sledovať silu signálu nieje na zahodenie.
Až na jeden štart budeš vo vzduchu viac ako hodinu - zistíš, že sledovanie napetia RX aku je viac ako vhodné.
Takze nez tady byl taranis a telemetrie, tak nikdo vetrone nelital, nebo telemetrie v zacatcich s litanim nejak pomuze?

Nebo je to jen komfort, asi jako vybirat si auto podle toho, jestli ma vyhrivane sedacky, ESP a klimatizaci, aniz bych vubec umel tocit volantem a je pravdepodobne, ze autoskolu ani neudelam?
To by mne zajimalo, jak jsi prisel na to, kolik jsem dal za radia a ze mym vlhkym snem je zrovna ta odpudiva futaba a ze bych za ni byl ochoten vymenit vsechna sva dosavadni radia?

Mozna je spolehliva, ale mam na radio vice pozadavku. Navic nerad platim za neco zbytecne. A futaba, kdyz pominu, ze se mi nelibi, mi nic , co by za ty penize stalo neprinese.
200E za cinske radio od firmy, ktera predtim nikdy zadne radio nevyrobila, tudiz nema zadne zkusenosti proste hodne. Navyse proto, ze nevyvijeli ani soft a
ta vysilacka ma tedy uplne stejnou vyrobni hodnotu, jako T9x, ktera stoji 1/4. Takze logicky, kdyz je neco 4x drazsi, nez srovnatelny vyrobek, neni to snad predrazene? I kdybych pripocital kvalitu zpracovani a kdesi cosi, udela to na jedne souprave max 10 Euro, ale ne 100. Tech 100E si rozdeli vyrobce s prodejcem, ktery pak takove vysilacky na potkani doporucuje kazdemu, kdo je udrzi v ruce, i kdyz by mu bohate stacilo neco levnejsiho a klidne starsiho.
Ale fakt je, ze zasadni informace je, co s tim kdo chce litat. Ja jsem hned na zacatku psal, ze vetronari jsou jedina skupina, u ktere Taranise zcela chapu. Ale easystar pro mne neni vetron, to je proste houbolet.