Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

Re: Mini H FPV quad 250

#601 Příspěvek od Dejfak »

Tak jsem se taky dostal k objednávání dílů.
Mám vyhlídlé motory RCX 1804 a k nim jsem chtě Kiss18
Ale někdo tu říkal že se to upeče.
Tak nevím... Vzít nějaké horší reglíky? Nebo jsou nějaké lehké motory kolem 15-20g které ty Kiss neupečou?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od ËWRYBADY »

To arachna

Ty moje motory jsou 1806 DYS 2300kv. Zatím s vrtulema 5x3, ale na cestě mám už 60x45 tak uvidíme. Jinak lítám s 1300mah nebo 1800. Rozdíl tam je, ale ty 1300 jsou málo.. Myslím že ideál by bylo tak 1600mAh. Jinak teď jsem na tom vozil GoPro 2(100g) a i s 1800 baterkama to letělo celkem v pohodě.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
ST
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od ST »

Nechci Tě strašit, ale nepsal tady matrosek nedávno , že ty motory jsou totální hnůj ? Určitě je měnil po celkem krátké době provozu. :wink:
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
arachna

#604 Příspěvek od arachna »

Ktery ??? ty moje RCX nebo DYS ??? :lol: ... asi oboje :)

Ja mam ale pocit, ze tu nekdo psal, ze DYS sou osvedceny a dobry ... :D
arachna

#605 Příspěvek od arachna »

...tak a je to !!! a Pixima tam posupajdi zpet ... :lol:
Přílohy
IMG_2096.JPG
IMG_2089.JPG
IMG_2088.JPG
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od ËWRYBADY »

S DYS jsem celkem spokojen. Myslim, že jsou dostačující a výkonný dost. Jasně že Cobra na 4s to neni. Jinak bych tu kameru posunul trochu dozadu.. Takhle je dost na ráně.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
stepino

#607 Příspěvek od stepino »

Dejfak píše:Tak jsem se taky dostal k objednávání dílů.
Mám vyhlídlé motory RCX 1804 a k nim jsem chtě Kiss18
Ale někdo tu říkal že se to upeče.
Tak nevím... Vzít nějaké horší reglíky? Nebo jsou nějaké lehké motory kolem 15-20g které ty Kiss neupečou?

Upeceni bych se nebal, 18A je s rezervou. Co sem zatim patral, tak jsou naopak velmi oblibene.
Osobni zkusenost ale zatim nemam. Regly mam sice uz na stole, ale dostanu se k tomu nejdriv nekdy po svatcich. Motory budou 2206.
arachna

#608 Příspěvek od arachna »

To Dejfak:

mam RCX a uz bych je znova nekupoval. 3 ze ctyrech mely dost velkou axialni vuly, loziska u dvou uz chrasti (a to sem je hned jak prisly promazal) a vsechny sem musel hodne dovazovat. 14 - 17 vrstev isolepy - viz foto ... jinak to bylo jak vibrator :?
A aby to pri tech tockach drzelo, tak cely jeste dokola.
Nejhorsi to bylo okolo 1150-1230us a pak okolo 1420-1460us.

Takze ja myslim, ze nic moc, ale za 9USD ??? co cekat :)
Přílohy
IMG_2101.JPG
IMG_2099.JPG
IMG_2098.JPG
arachna

#609 Příspěvek od arachna »

jindraj píše:
CCD snímače jsou obecně celkem dost citlivé na teplo - a samy ho navíc také dost velkou hromadu vyrábějí hlavně ve srovnání s CMOS snímači.

Tak po 1/2hodine pri 12V/130mA ma chladic 32´C ... to mi neprijde nejak tragicky.
A kdyz uvazim, ze na prckovi je kamera v celkem slusnym vzuchovym proudu od vrtuli, tak to bude asi jeste nizsi...
Přílohy
IMG_2102.JPG
DidaJI
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od DidaJI »

Allesak píše:
Můžu dotaz? Materiál sklotextit? Zdrsnil jsi to před stříkáním nějakým jemným šmirglem nebo jen odmastil a stříknout?

Je to lehce obroušené jemným šmirglem, odmaštěné a stříknuté.
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#611 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

Regly KISS 18A, pro 250 asi jedno z nejlepších řešení. Lítám T-Motor 2206 kv 2000 s vrtulí GF 5030 na 3s v ruce plný plyn 25A z toho 1A osvětlení a ostatní elektronika, za letu to bude o něco míň a regly jsou studený. Na 3s perfektní obratnost a na 4s ve stejné konfiguraci raketa :wink:
Jeden regl se mi vyhulil a to nebyl v zátěži, ale na zemi a s minimem plynu (ještě, že mám náhradní).
Verze 1.0 trpěla na zbytky miniaturních kuliček cínu z výroby, skoro neviditelných, které se během provozu postaraly o náhodný zkrat, sám jsem jich pod lupou před zamrštěním několik našel a nebyl jsem sám, prostě KISS 18A občas z ničeho nic zakouří a není to přetížením :lol:
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od jindraj »

arachna píše:
Tak po 1/2hodine pri 12V/130mA ma chladic 32´C ... to mi neprijde nejak tragicky.
A kdyz uvazim, ze na prckovi je kamera v celkem slusnym vzuchovym proudu od vrtuli, tak to bude asi jeste nižší ...

jednak jak jsem uvedl to byla jen úvaha, kde jsem dával dohromady pár souvisejících informací a ten chladič může mít jiný význam (byla to reakce na to proč to zatěžují takovým bagem chladiče). Ale hlavně tohle měření je nám celkem k ničemu. Museli bychom vědět na kolik se to ohřeje bez chladiče, jaký je rozdíl a ještě vědět, zda skutečně jak jsem si se snaží mít třeba lepší kvalitu signálu ze snímače aby s ní mohly dělat onačejší věci, nebo to nějak náročněji procesují, a potřebují chladit tu hle náročnější obsluhu. A jelikož nic z toho nevíme, tak ani nevíme, co by nám ta teplota měla říct a je tak celkem zbytečné ji měřit. Takže můžeme jen vyjít ze zřejmého (a) TBS tam ten chladič dali z nějakého velmi dobrého důvodu a byl to důvod tak důležitý, že jim stálo za to zatížit nikoliv nepodstatně minikamerku cca 30% hmotnosti navíc, nebo (b) dali to tam jen aby to vypadalo víc cool a je tam nejen naprd, ale navíc je to mrtvá váha. Jelikož tahle konkrétní kamera je co vím celkem respektovaná za to, že ze stejného snímače a optiky fakticky dostanou lepší obraz, sázel bych osobně raději na (a) - to je celé :)
ST
Kontaktovat uživatele:

#613 Příspěvek od ST »

Moje TBS69 měla chladič jen vlažný, tipuji kolem 35st. Takže by se dala určitě odlehčovací kůra provést. Horší by to bylo s tou montáží pro objektiv. Tam je to konečná.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
mclei
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od mclei »

arachna píše:To Dejfak:

mam RCX a uz bych je znova nekupoval. 3 ze ctyrech mely dost velkou axialni vuly, loziska u dvou uz chrasti (a to sem je hned jak prisly promazal) a vsechny sem musel hodne dovazovat. 14 - 17 vrstev isolepy - viz foto ... jinak to bylo jak vibrator :?
A aby to pri tech tockach drzelo, tak cely jeste dokola.
Nejhorsi to bylo okolo 1150-1230us a pak okolo 1420-1460us.

Takze ja myslim, ze nic moc, ale za 9USD ??? co cekat :)

A kolik letů si na nich dal? Já mám ZMR (to samé co RCX), cca 40 letů a nemám s nimi problém. Motory jsem vůbec nevyvažoval, max napároval s vrtulemi aby byly nejmenší vibrace. Lítám Naze32, vibrace kontroluju pres graf akcelerometru v Baseflight motor checku.
arachna

#615 Příspěvek od arachna »

Taky sem objednaval ZMR http://www.banggood.com/ZMR-1804-2400KV-Micro-Size-Integration-Outrunner-Brushless-Motor-p-923424.html ale kdyz to prislo bylo na nich RCX. Pisou ze je to jedna vyrobni linka ale evidentne neni a na tehto nebylo ani potreba nic kontrolovat, stacilo je pustit a okolo 1150-1230us a pak okolo 1420-1460us uz tak vibrovaly, ze se osa rozkmitala o cca 3mm. Na to fak mereni neni potreba. A jen tak bych na ne 14 vrstev isolepy necpal. Meril sem to az pri vyvazovani vibrometrem v telefonu.
Co se tyce lozisek, tak to je taky tragedie :( Protoze sem musel u trech vymezit axialni vule, tak sem jim rovnou namazal vsechny loziska. Ted maj tak 20 letu, spis poletovani, zadnej zaprah - zatim se seznamujem :wink: a jeden motor chrasti slusne a druhej uz je taky slyset ...
Bohuzel Cinani falsujou i vlastni produkty celkem bezne, takze ty moje rozhodne ze ZMR fabriky nebudou :lol:

Vazne sem uvazoval o tehle MultiStarech http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__63065__Multistar_Elite_2204_2300KV_Set_Of_4_CW_CCW_2_CCW_2_CW_.html, ale udajne maj problem s vetsinou reglu co nemaj SimonK posledni FW, tak sem radsi vsadil na jistotu T-motor a cekam az dorazi.
Ostatne jak uz sem tu nekolikrat psal, tak ani vykonem me ty RCX zvlast neuchvatily :?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“